Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Antibiyotik Dozajları

Cvp: Antibiyotik Dozajları

Sekizinci gündeyiz. Nefes alırkenki hırıltı/ses ortadan kalktı ancak hâlâ azını açmalar devam ediyor. Bir de dibe batmakta zorlandığını fark ettim, kabuğunun arka tarafı yukarıda kalıyor yüzerken. Sanırım o kısımdaki hava kanallarını kontrol edemiyor.

Öyle aşırı bir yorgunluk gözlemlemedim ancak bu sekiz gün boyunca hiç yem yemedi. İki gün daha devam edip on güne tamamlayacağım. Tedaviye ne kadar süre ara vermeli ?
 
Genelde antibiyotik süresi kadar ara verilir ama bir haftada tekrar başlayanlar var.
Halen batamama yada yamuk yüzme kötü. Hastalıkta azalma hırıltıya bağlı azalmış olsada o kadar ilerlemiş yada hayvan tedaviye az sonuç vermişki süre yetmeyecek.

Besinsizlik için hergün vitamin sıkmalı ağzına. Güçten iyice düşmesin.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

hayvan 8 gündür yemiyor haliyle zayıflama söz konusu. bu da batma konusunda zorlanmasına neden oluyor. gene suya batması iyi birşey su içine giriyorsa ciğerlerinde bir parça iyileşme var demektir.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

Bugün onuncu kez ağızdan Genta 40mg damlatmış oldum. Ağız açmalar devam etmekte, bugün ağzından baya beyaz mukoza çıktı, daha önceden de bir iki kere çıkmıştı ama bu seferki aşırıydı.

On gün uygulama yaptığıma göre bir on gün ara vereceğim demektir. Bakalım bu on gün boyunca kötüleşme olacak mı.
 
En kötü olduğu gibi kalsa iyi. Bolca vitamin.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

çok çıkması iyi daha ilaç kullanma hayvan dinlensin. bu arada durumu gözlemleyip ara ara yem denemesi yap.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

Evet on günlük verilen ara bugün sona eriyor. Herhangi bir değişiklik yok, hâlâ yem yemiyor. Diğer kaplumbağam ise ona inat çok sağlıklı. Boyut olarak da büyümesi çok yavaşladı hayvanın doğal olarak, diğeri ile kıyaslayınca daha iyi anlıyorum. Her gün şırınga ile bir damla vitamin veriyorum azını açınca. Yarından itibaren vitamin+gentamisin beraber devam edeceğim.

Daha önceden de RES beslemiştim, şimdiki yaşama ortamları öncekine göre muhteşem. Ara ara düşünüyorum keşke almasaydım, hayvanları hapsediyoruz gibi geliyor bana. Üstelik şimdi bir tanesi hasta olunca iyice karamsar oldum. Büyük konuşmayayım ama bir daha almam herhalde.
 
Hastalığın ilerleme durumu ve hayvanın bünyesi tedavide büyük etken. Umarım bu sefer tedavi işe yarar.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

Merhaba,
Güzel gelişmeler var. Dün yine hâlsiz hâlsiz duruyordu, baktım diğer kaplumbağam yemleri lüpür lüpür götürürken bizimki de kafasını uzatıyor, aldım hemen filenin içine bizimkini(öbürü yemesin diye), beş pelet raffy P yedi. :)

Bu sabah da baya bir hareketlenmeye başladı. Artık ağızdan damlatmıyorum, yemlere birer damla gentamisin ve vitamin damlatıp veriyorum. Benim için de rahatlık oldu.

On gün boyunca birer damla antibiyotik
On gün ara
Tekrar antibiyortiğe başlama. Şu an beşinci günümüz.

On güne tamamlıyıp sadece vitamin ile devam edeceğim. Bunun haricinde beslenme ile ilgili önerileriniz var mı ? Raffy P ve Raffy I var elimde yem olarak. Bunları yine 2/3 ana yem + 1/3 ek yem olarak mı devam edeyim yoksa oranı değiştireyim mi ?
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

Maşallah. Ben 2 defa 10 günlük tedavi uyguladım dinlenmedeyim hala kuru alanda ve ne yiyor nede içiyor. Arada diğerleri onu suya itince tekrar kuru alana gelip kafayı içeri çekiyor. Arada elime alıp damla ile ile sulandırılmış yem vermeye çalışıyorum. artık ağzına ne kadar giriyor bilmiyorum. Günlül bir damla vitaminde alıyor.

Benimkinde ağızdan mukoza gibisinden şeyler çıkmadı. ağzını açıp kuş gibi öterdi. o geçti çok şükür. Sadece kuru alanda sessiz sessiz duruyor. Elime alıp beslemeye çalıştığımda gözlerini açıyor.

Kaplumbağamın başka bir hastalığı varda biz mi bilemiyoruz acaba? Tedavi süresinin bu kadar uzaması normal mi?
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

asım yem yemesi olumlu gelişme sevindim bu işe. vitamini iki günde bir ve vitaminle gentamisini 12 saat ara ile ver aynı anda olmasın. ikinci hafta vitamini haftada iki yap. nasıl olsa yem yemeye başlamış. 3. hafta vitamini kesip raffy p'deki kırmızıları haftada iki öğün yap. ilk iki hafta kırmızı yemleri verme. çeşit olsun dersen reptomin alıp deneyebilirsin. 100 ml'lik küçük boyundan al.

onur tedavi süresi akciğerde uzundur. ses kesildiğine göre iyi yolda ilerliyor. günde bir defa yem denemesi yapabilirsin. yerse ne ala. yemezse çay kaşığı içinde yemi su ve parmağınla ezip sulu çözelti şeklinde yedirmeye çalış ama fazla zorlama.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

Böbrekleri zorlamayalım tabi aralıklı vereyim. Mineral yemi(kırmızı peletler) neden geciktiriyoruz peki ?
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

onlarda damla vitaminle aynı içerikteler. fazlası zararlı olur onları ayırıp sonra verirsin. bu kırmızılar sera mineral yemdir. sağlıklı hayvan için haftada bir gün tam öğünde verilirse damla vitamini kullanmaya ihtiyaç olmaz. hasta hayvan için damla vitamin vücuda çabuk nüfuz ettiği için tercih edilir. ikisi birden dozaj fazlası olur. diğeri sağlıklı olduğuna göre ona damla yerine bunu verebilirsin.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

Bugün antibiyotik tedavisini tamamen kesmiş bulunmaktayım. Yukarıda da yazdığım gibi sağlığı gayet iyi. Ancak büyümesi yavaşladı doğal olarak, diğeri ile kıyaslayınca aradaki fark baya fazla.

Vitaminin kullanma tarihine bakayım yarın, eğer az kalmışsa haftada birer damla veririm. Gerçi birer damla ile bitecek gibi gözükmüyor şişe ama yapacak bir şey yok.

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 
Hadi gecmis olsun diyelim. Sevindim senin adina ki az caba sarfetmedin.

Özellikle enfeksiyon hastaliginda yavas büyümesi normal, zamanla toparlar da boy atmaya devam eder. Cok sukur ki atlattiniz hastaligi.

Hastaliksiz ve uzun omurler.
 
Cvp: Antibiyotik Dozajları

geçmiş olsun asım. bu hafta takibe devam et. ufak bir iz bile kalsa tekrar nüksedebilir. vitamin tarihi uygunsa bu hafta iki kez ver. boy farkları bu hayvan hasta olduğu için artacaktır. düzelip bir an önce büyümesi halinde diğeri cinsel gelişim sürecine girdiğinde yetişecektir. cinsel gelişimde boy uzaması durur.
 
Geri
Üst