Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Betulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bizim zamanımızda tablet telefon yoktu ben lisede aldim ilk telefonu pc de yoktu internet kafede oynuyorduk

1000029830.jpg

Bitli çıktık 😶‍🌫️

Bit nereden bulaşmış?

Bununla ilgili sprey var ama bu dönem dikkatli olun. Islak halde üşütme ve hasta olma durumu var. Kalorifere yakın dursun.

Yaklaşık 1,5 aydır bakıyorum, pek elime almıyordum. Bugün yıkayıp fönledim, kendisi bundan rahatsız olmadı. Kuruladıktan sonra bitleri fark ettim ve ilaç sipariş ettim. Hayvan zaten aşırı hırçın ve bitliydi; doğadan mı aldılar emin değilim.

Yoluk tavuğa dönmüş. 🤣

Hayvan bu bitler yüzünden agresif olabilir. Kaşındırdıkça huylanıyordur. Temizlensin yaklaşımı düzelir inşallah.

Kulaklarına kaçırmamaya çalışın.

Ben ilk defa bu kadar büyük bir tür besliyorum. Çok büyük sayılmaz, orta boy diyebiliriz, muhabbet kuşuna kıyasla oldukça iri. Muhabbet kuşu daha narin, bu ise hiç öyle değil. Spreyle banyo yaptırdım, kanatlarını ve kuyruğunu açtı, banyoyu bayağı sevdi. : ) Daha önce ilaç sipariş etmiştim, iptal ettim; pet shoptan bit ilacı aldım ve akşam uyguladım. Kaşıntısı azaldı. Muhabbet kuşuna da bit geçmiş, yavru olduğu için ona sadece ilaç uyguladım.

Ben şöyle bir hata yaptım; ısırır diye hep kumaşla tutup alıyordum. Kumaşı uzatınca üzerine geliyor ama elimle yaklaşınca sinirlenip ısırmaya çalışıyor. Yanlışlıkla kumaşa alıştırmışım.🤦🏻
1000029883.png
1000029884.png
1000029886.png

Psikopat ya 🤠

Aşırı mutluyummm! Bu papağanı eğitemeyeceğim diye gerçekten strese girmiştim. Çünkü kime sorsam, “Hayvanı büyük almışsın, kolay kolay eğitilmez,” diyorlardı. Ama sonunda başardım. 🥳🥳
1000030722.png

Gece çektiğim için net değil maalesef
: D

Yapyıracağınız iş sonrası ödül maması verirseniz daha bir hevesli yapar.

Çok şey denedim ama ne yaptıysam olmadı; gerçekten çok inatçı bir karakteri var. Birkaç kez elma ve dal darı verdim ama hiçbir faydası olmadı. Yaklaşık 2 aydır elimden ona zarar gelmeyeceğini öğretmek için uğraştım ve sonunda başardım.
Yaptığım şey, onu örtüyle alıp birlikte vakit geçirmekti bunu sadece 1 hafta yaptım ve artık korkmuyor, hatta kucağımda uyuyor.
Özetle, güvenini kazandım. 🙂
Muhabbet kuşumu sadece 2 günde kendime alıştırmıştım; buradaki en büyük hatam ise bu hayvanı büyük almış olmam. Artık bana alıştığı için halkaları çubuklara geçirmek, blokları yerlerine yerleştirmek gibi zeka oyunlarını öğretmeyi planlıyorum.🤠

1000030723.jpg

Çok hareketli cinsiyetini aşırı derecede merak ediyorum bir buçuk yaşını bekleyeceğim mecburen

1000030946.png

Favori fotoğrafım bu 🤭
Papağanımın kaplumbağalardan korkacağını hiç düşünmemiştim, zarar verir diye endişeleniyordum ama tam tersine onlardan kaçmaya başladı. : D

Geri