Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arka Fon Sorunu

olivia-peter

Bordo Bereli
mailto:/P5zLlQ.jpg

Bu yaramazı bugün böyle görev başında yakaladım gizlice çektim, sürekli aynı yerdeler. 

Akvaryum içerisinde 3 boyutlu arka fon var. Daha önceki konularda bahsetmiştim, kısa özetliyorum. 3 kaplumbağa var ufak olan kabuğunu kaşımak için fon arasındaki boşlukları kullanırken biryerden zarar verdiler şimdi üçüde aynı yeri kemirip duruyorlar. Özellikle son 3 gündür çıldırmış durumdalar. Sürekli köpükleri koparıyorlar. Ve ne yazıkki yutuyorlar. Hergün sabah köpük temizliyoruz. Önüne bitki koydum, filtre çıkış borusunu engel yaptım ama olmadı. 

Yaz gelmeden akvaryumu boşaltamam. O yüzden geçici bir çözüm lazım. kuru alanı yer değiştirmeyi düşündüm ama faydası olmaz.

Sadece uyku sehpası engel olur ama oda kuma gömülü durumda hareket eder mi? Yer değiştirebilirsem kum üzerinde kalması yani akvaryum zeminine oturmaması sorun olur mu?

Sizin başka bir öneriniz var mı?

Cvp: Arka Fon Sorunu

Abla benim kuru alanda kullandığım telleri gördün mü acaba senin fonun önüne o şekilde bir set yapsan ? Ulaşamayacakları şekilde mesafede. Fakat sorun bu tellerin üstü yeşil plastikle kaplı onlar salınım yapar mı bilemiyorum. Ama anca set yapmak gerekir önüne sadece o parçalanmış olanı mı kemiriyorlar abla. Diğer kısımlarda varmı acaba öyle bir durum

o kısma iç filtre koyarsan bulaşamazlar. çalıştırman şart değil. ama çalıştırırsanda faydası olur. ısıtıcıyı da alabilirsin.

mailto:/rgvPPV.jpg

fotoğrafta daire içine aldığım yerlerde de var ama oralara büyükler sığamıyor ve son günlerde unuttular onları sadece tek yere odaklandılar.

Şafak bakayım senin o tellere son konunda vardı sanırım.

Ben bu tel olayina daha yakinim biryerlerini kesmeyip paslanmayacak birsey bulunabilir mi acaba

Cem ısıtıcıyıda koydum ondan bide destek alıp tutunup daha iyi darbeler yaptılar. Filtre var onunda vantuzları güçsüz kaydırıp çektiler. Baksana resme eheim vantuzlarını bile kaldırıyorlar.

Uyku sehpasının ağırlığı hareket ettiremeyecekleri ve boyutu arka fona ulaşamayacakları kadarsa;vakit kaybetmeden yer değiştirilmesinde fayda var.
Strafor/köpük diye tanımlanan EPS(Expanded Poly-Styrene)'nin hammadesi petrol.Yapım aşamasında %98i hava olarak tanımlansa kullanılabilir formu için genişletilmesinde pentan gazı da kullanılıyor.Sanırım straforun parçalarını yemeleri ileriye dönük sindirim ve dolaşım kaynaklı rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.

O sehpalar buyuk ve cok agir ben birkere bulastim kumdan cikartip tekrar gomemessin bu sefer mazallah dengeli olmayinca devirirlerse akvaryum gider

Uyku sehpası 2. Resimde sağda görünüyor fazlasıyla ağır taşıması bile zor. Onlar hareket ettiremez boyuda tam oluyor o kesin çözüm zaten. Ama kum içerisinde gömülü zeminde kaydırabilirmiyim ? Kaydıramazsam direk kaldırıp yer değiştirsem kum üzerinden gömmeye çalışsam ne kadar sağlıklı olur?
İşlemi yapmayı göze aldım kuru alanı tamamen kaldırcam ama sonuçta olmazsa ciddi bir boş iş olacak daha da önemlisi kuru alanımı hareket ettirmemem lazım.

Ve ne yazıkkı köpük maddesini biliyorum o yüzden hergün tek tek temizliyordum :(

Alisarp' Alıntı:
O sehpalar buyuk ve cok agir ben birkere bulastim kumdan cikartip tekrar gomemessin bu sefer mazallah dengeli olmayinca devirirlerse akvaryum gider

Evet işte Alisarp sen biliyorsun bizim uyku sehpasını ve benim akvaryum ebatını. 
Ben tek başıma zaten hiçbirini hareket bile ettiremiyorum. 
O yüzden sordun sehpa işini.

Uygun çapta ve uzunluktaki bambu çubuklarından arka fonun önüne çit tarzında oynatamayacakları şekilde monte edilse ve bununla birlikte ilgilerini başka bir şeye vermelerini sağlayacak bir kaç tane yeni ipek bitki uzak bir noktada konumlandırılsa;işe yarayabilir herhalde.
Örneğin belirli aralıklarla birbirine bağlanan bambu çubukları alt kısmına uygun ağırlıktaki taşlar bağlanarak kumun içine gömülebilir.En üst noktasındaki düğümlerde bir vantuza iliştirilebilir.

uyku sehpasını yerinden oynatamıyorsan evde o kısma çaprazlama koyacağın plastik tepsi var mı. onu alttan kuma gömüp koy bir bakalım. diğer ufak yerlere de akvaryumdaki taşları set yap.

bak şimdi odaya bakarken farkettim 2.5 lt'lik pet şişeye ağzına kadar su koyup o köşeye kumun içine oturt onu oynatamazlar.

pet şişenin kağıdını yol.

Cem demenden bende pleksi kestirip yaza kadar önüne duvar yap diyecektim. Bu arka fon demek ki olmuyor.

Sehpanın kum üzerinde durmasında sakınca yok. Onu hele seninkilerin devirme ihtimali hiç yok. Senin sehpa boyutların bunu mümkün kılamaz. Az sağ sol yapsan kumada az miktar gömülür ama zaten onu çıkarma ihtimalin yok.

Abi ben cikarip yer degistimeyi denemistim ozellikle fondan guc alip iterlerse gercekten sakincali olabilecegini dusunuyorum, cem abinin fikri suanlik olabilir ama odontochely nin fikri daha dekoratif olur uygulanabilirse tabi cem abi bambulardan dert yaniyordu

Seninkinin boyunda belki riskli olur ama Neslihan ınkiler daha küçük. Birde onun sehpası daha ağır.

Ben hala bir çözüm bulmuş değilim ne koysam saldırıyorlar. Hayır esas sorun şu ben birşeyler yapmaya çalışıyorum 3ü birden parmaklarıma saldırıyor. Zaten zemine ulaşamıyorum. Kopuk temizlemeye devam :(

Sehpayı oynatamazlar kesinlikle ondan eminim. Zaten fona dayamam lazım devrilme riski yok. Ama zemine yerleşmezse sorun olurmu diye sormuştum. Olmaz diyorsan Emre, o alanı kapatacak tek şey sehpa! İlk boş gunumde adam bulup onu çekeyim.

Bambu bulamam zaten çozum olacağını sanmıyorum. Bunlar kendini timsah sanmaya başladı iyice. Isıtıcıyı kapattım. biraz ısı duşsun dedim 25-26 C de kalıyor. Oda çok sıcak. Zaten sürekli akvaryum içindeyim ısıtıcı olmasa iyi olacak.

pet şişeyi denedin mi ?

evet senin akvaryumun boyunu unutmuştum. bu durumda uyku alanını koyacaksın. suyu alt sınırına indirip tamir etsen olmaz. silikon kokar, harcı suya düşürebilirsin. her ikisinde de 3 gün kuru durmalı o kadar sürede hayvanlar kuru alanı kullanamaz.

sen bunu komple söküp kurtul bence. arkasını komple yapıştırmamışlar değil mi ? yoksa işin zor.

Yaz gelse olacak ama şuan mumkun değil yazdığın sebeplerden dolayı.
Fonun arkası yarıdan fazla yapıştırılmış diyebilirim. Nasıl olacak bilmiyorum ama Emre çıkar demişti daha once.

cam jiletlerinden bir tane alacaksın. yine de izi kalacaktır. silicon sökücü ürün var ama o da akvaryum içinde olacak iş değil.

Geri