Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arka Fon Sorunu

Cvp: Arka Fon Sorunu

Ne sorunmuş şu fonlar ya doğrusu bende düşünüyordum daha önce ama bedava verseler düşünmem artık :D

fon kullanışlı bir ürün değil zaten hele ki akvaryum küçük ise yer kaybı yaşatıyor. teraryumlara özgü bir ürün.

bana sormadın ki.   :hih:  sorsan yaptırma derdim. :whistling:  bu direk emrenin suçu. ara gelsin kendi söksün.  :bangin: :smile:

Nasıl sormadım ya Cem çok fenasın :breh: muhabbet edeceğine konuyu takip etseydin :hih:
Emre gelecek zaten de bari mas'da gelsin yanında. :D

bana dokunma ben yaşlı insanım. :breh:  o zaman bilgimiz yoktu. biri denesin ki öğrenelim. kısa çubuğu sen çektin öğrenmiş olduk. :O

benimde bir çanakkale yapasım var da fırsat bulamıyorum. yazlığa tamirata gidiyorum. millet tatile gidiyor ben ameleliğe.  :'(

bence toplanın gelin benim şu akvaryuma topluca el atalım :D

bencede yorumları okudum cem abinin hiç suçu yok :)

Arkadaşlar konuda yer alan arka fon sorununu  2gün uğraş ve tüm aksiliklere ragmen çözdüm.
Herşeyi denemiştim tek çare dinlenme/uyku sehpasını kullanmaktı. Kopardıkları fonun önüne getirebilmek için akvaryumu sıfırdan yenilemem gerekiyordu ve öyle yaptım. Her zaman yaptığım gibi resimli anlatım yapayım. İnşallah gerekmez ama bir gün gerekirse fikir olur belki.

Akvaryumun eski düzeni:
Kuru alanın altında yer alan dinlenme sehpasını kemirdikleri arka fonun önüne aldım. yanı su emiş ve çıkış borusunun önüne.
mailto:/DlNAzZ.jpg
Temizlikten sonraki durum:
dinlenme sehpası tamamen kapatıyor köpüklü alanı, ulaşmaları imkansız. hatta şöyle bir faydasıda oldu. Borularıda destekliyor onların vantuzlarını kaldırma yaramazlığından da kurtuldum.

mailto:/dnyJRp.jpg

Geçiş işlemini yaparken; önce kuru alanı çok kıpırdatmadan dik konuma getirdim. dinlenme sehpasını tamamen çıkardım. taşlar arasındaki köpükleri temizledim. Kumu tek bir tarafa cektim. Cam silmek için kullanılan adını bilmedigim şeyle. dinlenme sehpasını yerleştirdim. Bu arada kumuda biraz temizledim. Su çok kirli ve bulanık doğal olarak.

mailto:/DlN1Vl.jpg

suyu doldurup Filtreyi taktım. 1 saat içinde temizledi. ısı dengesi sağlanınca canlıları koydum.mailto:/DlN1oy.jpg
mailto:/9VJzVQ.jpg
mailto:/DlN1oymailto:/58502j.jpg

Bu düzenin tek kötü tarafı kuru alandan atladıklarında sehpaya çarpma ihtimallerinin yüksek olması. yakın duruyorlar. Ama odaları ayrı olduğu için kapılarını kapatıyorum sıkıntı olmuyor. 
Bu arada dikkat ettiyseniz bizim mango yine batmadı :D 

mailto:/vg1GAp.jpg
Buda Yeşil'in mutluluğu :D

iyi yakayı kurtardın sonunda. yalnız dediğin gibi suya kayarken rampaya giydirebilirler. kuru alanı sağ kısa camdan, dışarı doğru kaydırabiliyorsan 4'te 1 kadarını akvaryum dışında bırak. kuru alan ağır hayvanlar uç tarafa gitse de kaykılmaz devrilmez.

Kuru alanin alti kirik ya yapamaz sanirim abi, kacma durumlari yok degil mi neslihan ?

yok Cem dışarı kaymaz bu akv. hatta tam dip kısmada dayanmaz, son kısma kadar getirebilirim anca ama yinede atlayınca çarparlar.

Emrenin kestirdigi cam kapaklar olmasaydı kaçarlardı ama şimdi kaçamazlar.
mailto:/vg1WNv.jpg

Kuru alana sadece birkaç hareket yaptırıyorum çok hareket ettiremiyorum. birde akvaryumum dan dolayı dışına çıkmaz.
mailto:/39bGWM.jpg

Geri