Cvp: Arka Fon Sorunu
Arkadaşlar konuda yer alan arka fon sorununu 2gün uğraş ve tüm aksiliklere ragmen çözdüm.
Herşeyi denemiştim tek çare dinlenme/uyku sehpasını kullanmaktı. Kopardıkları fonun önüne getirebilmek için akvaryumu sıfırdan yenilemem gerekiyordu ve öyle yaptım. Her zaman yaptığım gibi resimli anlatım yapayım. İnşallah gerekmez ama bir gün gerekirse fikir olur belki.
Akvaryumun eski düzeni:
Kuru alanın altında yer alan dinlenme sehpasını kemirdikleri arka fonun önüne aldım. yanı su emiş ve çıkış borusunun önüne.
mailto:/DlNAzZ.jpg
Temizlikten sonraki durum:
dinlenme sehpası tamamen kapatıyor köpüklü alanı, ulaşmaları imkansız. hatta şöyle bir faydasıda oldu. Borularıda destekliyor onların vantuzlarını kaldırma yaramazlığından da kurtuldum.
mailto:/dnyJRp.jpg
Geçiş işlemini yaparken; önce kuru alanı çok kıpırdatmadan dik konuma getirdim. dinlenme sehpasını tamamen çıkardım. taşlar arasındaki köpükleri temizledim. Kumu tek bir tarafa cektim. Cam silmek için kullanılan adını bilmedigim şeyle. dinlenme sehpasını yerleştirdim. Bu arada kumuda biraz temizledim. Su çok kirli ve bulanık doğal olarak.
mailto:/DlN1Vl.jpg
suyu doldurup Filtreyi taktım. 1 saat içinde temizledi. ısı dengesi sağlanınca canlıları koydum.mailto:/DlN1oy.jpg
mailto:/9VJzVQ.jpg
mailto:/DlN1oymailto:/58502j.jpg
Bu düzenin tek kötü tarafı kuru alandan atladıklarında sehpaya çarpma ihtimallerinin yüksek olması. yakın duruyorlar. Ama odaları ayrı olduğu için kapılarını kapatıyorum sıkıntı olmuyor.
Bu arada dikkat ettiyseniz bizim mango yine batmadı
mailto:/vg1GAp.jpg
Buda Yeşil'in mutluluğu