Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

arkadaşımdan bir daha büyük akvaryum aldım.

emrsr52

Bronz 1 Üye
sizce bu akvaryumda eksiklerim neler uv lambam yok ama ısıtıcım lambam var.
[attachment=1254]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf1976.jpg
    Fotoğraf1976.jpg
    487.3 KB · Görüntüleme: 263
Cvp: arkadaşımdan bir daha büyük akvaryum aldım.

her ihtiyacınızı tamamlamışsınız (uv-b lamba hariç) bence görsellik amaçlı ısıtısıyı vantuzlayıp, akvaryuma kum veya çakıl koyabilirsiniz.
Bide sol tarafta büyük taşı kaldırırsanız daha iyi olur kaplumbağanın yüzme alanı çoğalır :smile:

Tebrikler. Zaruri ihtiyaçları mevcut. Uvb lambada alındımı çok iyi olur. Ama bir süre devit 3 takvisesi ile yerini tamamlayabilirsiniz.

Bence su seviyesi kaplumbağa kabuk boyunun iki katı boşluk kalacak şekilde yükseltilebilir. Yani su koymak için biraz daha yer var gibi.

Kuru alan biraz eğei duruyor, yerinden çıkmıyorsa sorun yok.

Bence dekor olarak konulan büyük taş gereksiz yer kaplıyor. Onun yerine diklemesine su yüzeyine ulaşan ipek yapraklı bir yapay bitki mükemmel olur. Hem daha rahat gizlenir hemde gece uyurken tutunur.

[attachment=1255]kum koyunca temizlemesi zor oluyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi vantuzladım. Taşıda sırf korkunca etrafına sığınıyorlar o yüzden tutuyorum. :)

ipek bitki temin etmeye çalışacağım teşekkür ederim :)

Ekli dosyalar

• Fotoğraf1979.jpg
    Fotoğraf1979.jpg
    381.9 KB · Görüntüleme: 241

arkadaki cama vantuzlayın bence :smile:

akvaryumun güzel ama bencede altına taş koy hem kaplumbağalarının kazabilecek yeri olur hem daha güzel gözükür ayrıyetten o kayayı çıkar daha küçük bitane bul bir kaç ipek veya plastik bitki fena olmaz daha da güzel gözükür:33::133::148:

Evet ısıtıcıyı taban yerine arka cama sabitlemek daha iyi olur. Su seviyesinin tam ortasına gelecek şekilde uygun.

Alper_' Alıntı:

tamam arkaya vanzutlarım :)

kum olunca temizlemesi zor olmuyor mu ya da kolay yolu varsa banada söyleyin :)

Akvaryumun dışında arkada duran küçük kahverengi cam şişede ne var acaba, kabuk sertleştirici değildir umarım. Net olarak göremedim.

deep fix reptivit kullanıyorum. Kabuk sertleştirici kullanmam asla :)

emrsr52' Alıntı:
Alper_' Alıntı:

Kumu ilk koyduğunuzda ne kadar yıkansada bulanma yapar. Filtre çalışıp bir gün geçince düzelir. Küçük akvaryumlarda kum konusu büyüklere nazaran daha zahmetli oluyor. Çok kalın koyulamadığı için sıkılık fazla olmuyor ve yer değiştirme çok hızlı olabiliyor. Birde burada su seviyesi en tepede olamadığı için aşağıda kum olması daha çok daraltabilir. Bence konulmasada olur.

AEK' Alıntı:
emrsr52' Alıntı:
Alper_' Alıntı:

Kumu ilk koyduğunuzda ne kadar yıkansada bulanma yapar. Filtre çalışıp bir gün geçince düzelir. Küçük akvaryumlarda kum konusu büyüklere nazaran daha zahmetli oluyor. Çok kalın koyulamadığı için sıkılık fazla olmuyor ve yer değiştirme çok hızlı olabiliyor. Birde burada su seviyesi en tepede olamadığı için aşağıda kum olması daha çok daraltabilir. Bence konulmasada olur.

bende öyle düşündüm daha büyük bir akvaryumum olsa elbette koyardım. Peki ipek bitkileri pet shoplarda bulabilir miyim? Bu arada 2 tane res bakıyorum. Ama sarı karınlıda istedim bir tane 3 tane kaplumbağaya yeter mi bu akvaryum su seviyesini biraz daha arttırınca ?

emrsr52' Alıntı:

:) bu çok iyi. Bu vitamin bitince sera reptivit öneririm.

Bu akvaryumun ölçüleri nedir?

AEK' Alıntı:
emrsr52' Alıntı:

:) bu çok iyi. Bu vitamin bitince sera reptivit öneririm.

Bu akvaryumun ölçüleri nedir?

evet sera alıcam bitince :)
eni 50cm boyu 22 cm çıkıyor

Akvaryum hacmi hesaplarken yükseklikte gereklidir. Su yüksekliği maksimum 20 cm olsa 22 lt su hacmine sahipsiniz.

Tek kaplumbağa için ömürlük akvaryum su hacmi 100 lt ve üzeridir.
Yavru 2 kaplumbağa için 50-60 lt gerekir. imkan sağlanana kadar akvaryum 2 yavru için 3-4 ay kadar idare eder ama 3 yavru olursa maksimum 3 ay sonra akvaryum değişmeli.
Bence yeni ve uygun hacimli bir akvaryum kurma imkanı yoksa başka kaplumbağa alınmamalı. Yaz başı kaplumbağa sayısına göre durumu değerlendirebilirsiniz.

Cvp: RE: arkadaşımdan bir daha büyük akvaryum aldım.

AEK' Alıntı:
Akvaryum hacmi hesaplarken yükseklikte gereklidir. Su yüksekliği maksimum 20 cm olsa 22 lt su hacmine sahipsiniz.

Tek kaplumbağa için ömürlük akvaryum su hacmi 100 lt ve üzeridir.
Yavru 2 kaplumbağa için 50-60 lt gerekir. imkan sağlanana kadar akvaryum 2 yavru için 3-4 ay kadar idare eder ama 3 yavru olursa maksimum 3 ay sonra akvaryum değişmeli.
Bence yeni ve uygun hacimli bir akvaryum kurma imkanı yoksa başka kaplumbağa alınmamalı. Yaz başı kaplumbağa sayısına göre durumu değerlendirebilirsiniz.

dikkate alıcam teşekkürler :)

kuru alan daha fazla yükselmiyor mu ? filtreyi o zaman dik koyabilirsin. biçimsiz duruyor. olurda vantuzlarından kurtulursa altına giren kaplumbağayı ezip boğabilir. su çıkış ucundaki aparatın ön kısmı açılıyor mu ? öyle bir olanak varsa ucunu açarak suda sirkülasyon oluşturularak filtrenin daha iyi çalışması sağlanabilir. ayrıca ısıtıcı tarafına yönlendirilmesi ısının akvaryum geneline yayılmasıyla daha iyi netice verir.

kumsuz yerde taş pek tasvip ettiğim birşey değil herhangi bir sebeple camı çatlatma riski var. diğer detayları arkadaşlar anlatmış.

Geri