Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaslar dipreki taslar ile ilgili acil yardım

Alarice

Yeni Üye
arkadaslar akvaryumumuzu yeniledik bu kuru alanımız boyle birsey yaptık fakat tek sıkıntı kaplumbagamız tasları yermi? taslar ufak boyda gördügünüz gibi önceki akvaryumda kuru alanını fazlasıyla kemiriyordu halı kaymazı daha bu akvaryuma salmadık sizce taslar sorun olurmu tasları yutarmı ne dusunuyorsunuz?
mailto:/1b/6/nuk1v.jpg
buda akvayumun dip fotografları midyeler rahatsızlık verirmi kesermi ve dipteki taslarıda yutarmı acil yardım bekliyorum arkadaslar henuz salmadım cunku cok buyuk olmayan akvaryumdan bir an önce kurtarmak istiyorumm
mailto:/1b/6/nuk5p.jpg
mailto:/1b/6/nuk77.jpg
mailto:/1b/6/nuk8y.jpg

acil yardımlarınız bekliyorum..

Cvp: Arkadaslar dipreki taslar ile ilgili acil yardım

onların hepsini çıkarman iyi olur. kabuklar kirleri tutarak filtreye gitmesini engeller. ve kir oluşumunu yükseltir. arkasından bakteriyi de. kum, irili ufaklı ve kabuk parçalarından ibaret. hayvan yediği sert yemleri öğütmek için kum yer. bunları yemesi sindirim sistemine zarar verir. bu konuda en iyi ürün silis kumdur. bunu almalısın.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=13104

yalnız bu akvaryumda çok ufak en fazla 6 aylık olana kadar götürür.

ben de hemen kestirip atmayım tam ölçüsü nedir ?

Akvaryum özellikle en olarak dar görünüyor ama ölçüleri bilmek daha net fikir yürütmemizi sağlar.
Bende tüm taş ve kumun çıkması taraftarıyım. Tabana ince doğal silis belki üzerine birkaç iri çakıl gayet güzel olur.

Cvp: Arkadaslar dipreki taslar ile ilgili acil yardım

bence de silis kum en uygun taban malzemesidir , iri de olsa küçük de olsa kaplumbağalar herşeyi bu yeniyor mu diye bakıyorlar Allah korusun küçük taşlar boğazına takılabilir bunu hiç istemeyiz. Emre abi ve Cem abinin de dediği gibi sindirim için kumları yiyorlar.Silis kumu ara ara yerler ve hiç bir zararı olmaz.

Ben tasları yutarda bogazına takılır diye taslaı cıkardım zemine deniz kabuğu koydum görsellikte güzel oldu fakat en iyisi silis kum hem gorüntü hos olur hemde tosbikler yerse bi zararı olmaz aksine sindirimini rahatlatır :D

Geri