Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ataşehir Palladiumda Yasadışı Kaplumbağa Satışı!

EmreTürkmenoğlu

Bronz 4 Üye
Geçenlerde Ataşehir Palladıum'daydım oradaki PetBox'a uğradım birden ne göreyim satışı yasak tür ÇİZGİLİ SU KAPLUMBAĞASI.
Çok sinirlendim üstelik ölüm kabında bakıyorlar oncacık hayvanlar üst üste çıkmış rezalet durumdalardı. Hemen fotoğraflarını çektim.
Bizzat ben şikayet etmek istiyorum ilgili yerlere.
Fakat nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz..?

BUNLARDA YAVRUCAKLARIN RESİMLERİ.

10310555_10152281616026492_5406295564262266078_n.jpg

10155336_10152281616196492_8393508091083850962_n.jpg

10309600_10152281616461492_2367837107096848842_n.jpg

....................

Cvp: Ataşehir Palladiumda Yasadışı Kaplumbağa Satışı!

Şikayet için; T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Fakat bu hayvanlar belgeli faturalı çiftlik üretimi ise şikayetiniz geçersizdir. Doğadan toplanıp satılması yasak.

Tabi kurum illerde T.C. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak geçer.

ya bende küçük bir kaplumbağa almak istiyorum nasıl temin etcem?

İl orman müdürlüğüne gitmelisin Emre. Ancak bir avm pet shop bu riske girermi bilmem. Şu çiftlik üretimi yurtiçi satışa başladıysa yasal satışı var. Adamlardan kaplumbağaların alım faturasını istemeli.

O pet shopun kaplumbağalar için filtreli ısıtıcılı kuru alanlı sistemi vardı. İthalat durdurulunca kaldırıp bunlar gelince kuramadı mı acaba? Savunmuyorum orayı ama eskiden iyi şartlarda satış yapıyordu.

Cvp: RE: Ataşehir Palladiumda Yasadışı Kaplumbağa Satışı!

AEK' Alıntı:
İl orman müdürlüğüne gitmelisin Emre. Ancak bir avm pet shop bu riske girermi bilmem. Şu çiftlik üretimi yurtiçi satışa başladıysa yasal satışı var. Adamlardan kaplumbağaların alım faturasını istemeli.

O pet shopun kaplumbağalar için filtreli ısıtıcılı kuru alanlı sistemi vardı. İthalat durdurulunca kaldırıp bunlar gelince kuramadı mı acaba? Savunmuyorum orayı ama eskiden iyi şartlarda satış yapıyordu.

Isıtıcılı deyince aklıma geldi şimdi çizgililer Türkiye de bulunuyor iklim şartları da belli res ler gibi ısıtıcıya ihtiyaçları var mı acaba

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Var Polat. Kılavuzda yazdığım gibi 24 derece uygundur. Kendim ve başka besleyenler olduğu için değinmiştim. Hemen hemen oda ısısına yakın. Yavru halde iken 25 derece olması gerekir. Zaten havalar ısındıkça ısıtıcı devreden çıkar. Kuru alan ısısıda daha düşüktür. 4-5 derece sudan yüksek ısı ister.

doğal ortamında yaşamadıkları için bünyeleri zayıf oluyor. dolayısıyla dengeli bir ısıda tutmak sağlıkları için faydalı olur. akvaryuma eklenen suların dengesiz ısısı hayvanları hasta eder ısıtıcı bu dengeyi korumak için var. doğal ortamlarında su ısısı kademeli olarak artar ve azalır. bu da adaptasyon güçlüğü çekmelerini önler. yinede reslere göre daha serin ortamda yaşayabilirler. 24-26 derece civarı.

Cem doğru konuya değindi. Kışın gece ısı daha da düşeceği için daha çok devrede olur.
Pet shop ortam ısısı uygunsa hayvanlara ısı sorunu olmaz. Ama filtre ve kuru alan ısı eksikliği genede kabul edilemez.

Çok soru soruyorum ama yeni sorular geliyor aklıma . O zaman suyun ısısını 28 derece varsayalım ve suyun dışındaki kuru alanda hiçbir ısıtıcı yok kaplumbağalar bu durumda kuru alana çıkmak mı istemez yoksa oraya çıkar bekler ve hasta mı olurlar?

Çıkar iner ihtiyacını karşılayamaz kuru alan için önemli olan doğada güneş bizdede ısıtıcı lamba ve uvB dir

böyle durumda su ısısını res için 26 dereceye almak gerek. su çok sıcak olursa kuru alana çıkmak istememesi ayrı konu, şayet çıkarsa ortam soğuk olacağı için üşürler. bu aynı banyodan dışarı çıktığımızda hissettiğimiz serinliğe benzer. lamba kısa süre içinde temin edilmeli bu süre zarfında kuru alan kaldırılıp hayvanın gövdesi su içinde kafası su dışında olacak şekilde bir şey konulmalı. mesela filtrenin motoruna bu açı verdirilebilir. başka alternatifte bulunabilir.

Kaplumbağalar uygun osıda yaşamalı ama genede bulunduğu ısıya az çok adapte olur. Bunun dışında adapte olduğu su ısısına kendimi sabitler. Ancak kuru alan her ihtimalde minimum 3 derece daha sıcak olmalı. Hayvan o sürede metabolizmayı hızlandırıp sindirim vs işlevlerini dengeliyor. Hatta yazın su ısılarımız 30-31 dereceye çıktığı için kuru alan lambalarını 34-35 derece aasına ayarlayın diyoruz. Aksi halde hayvan çıkmak istemez. Çıksada o ısıda hasta olmaz ama kuru alan yüksek ısısı olmadığından bazı faydaları sağlanmaz.

Res ile çizgili aynı yerde yaşamaz. Isı değerleri farklı olduğundan kısa süreli bir arada olsalarda hayvanın ihtiyacı düşünülerek hemen yeni sisteme geçilmeli. Ayrıca farklı türler yüksek ihtimal kavga eder.

BEN NEREDEN ALCAM KAPLUMBAĞAAA

bulunduğun şehirde denk gelirsen alırsın. küçük kaplumbağalar seyahate dayanamaz. petshopları dolaşıp bakarsın.

ya herkese sordum onlarda bilmiyor ama gelir diolar kırmızı yanaklı gelecekmi yada başka türmü gelir

ara ara kontrol edersin. ankarada da baktığım bir kaç yerde satılmıyordu artık.

ankarada varmı bazı yerlerde ben sık sık giderim

şu an baktığım yerlerde göremedim. burası büyük şehir. diğer şehirlerde yasaklandıysa ilk buradan başlamıştır. baktığım yerler önceden kaplumbağa satardı. şimdi hiçbirinde olmadığına göre diğerlerinde sanmam.

Keçiören gazino dada bulamadm kırıkkalede de yok ve bn küçük bi kaplumbağa çok istiyorum

Bu soruyu okadar cok sordunuz ki, ayni cevaplari almaktan sikilmadiniz mi ?
Lutfen once uygun sartlari saglayin sonra hayvani zaten bulursunuz

Geri