Cvp: ayaklarda şişlik kabuğunda beyazlık
sema, idil genta 40 mg ampul almış oralarda bilgili hekim bulamadığına göre o antibiyotikten al. yanında bir ml'lik şırınga al. daha büyük şırınga olmasın. ampülü 1 ml'lik şırıngaya komple çek. sonra ucuna iğnesini takıp yemine dikkatlice bir damla damlatıp elinle ağzına ver yesin. hayvan büyük, böyle etkisi daha iyi olur. işin bitince iğnenin kapağını takıp bir kenara koy. hergün bir damla yeter. ben bu yöntemle benim kaplumbağanın kulak enfeksiyonunu geçirmiştim. büyük hayvanda suda bekletme işi fos çıkıyor.
elden yediremiyorsan iki damla damlat yeme ve suya hemen önüne at. bir kısmı suya giderken kalanını yer. yemi kurutma antibiyotik sıvı halde olmalı. yani damlatır damlatmaz ya ağızdan yada su yoluyla hangisi olursa.
su 28-30 arası olsun. suyu da temiz. metilen damlatabilirsin. bu sudaki mevcut bakteri ve mikrobik oluşumları öldürür. su takviyelerini içme suyu ile yap. şebeke suyu kaynaklı bir durum da olabilir onu da göz önüne alalım. gerçi metilen o işi halleder. deep fix dezopur alacaksın bulamazsan bio-ichthyo veya contra-ichthyo alırsın.
kuru yerde de yukarıda anlattığım gibi deri pomadı sürersin.