Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ayakta uyuyan bebek

olivia-peter

Bordo Bereli
Tıpkı benım Yeşil gibi :smile: her koşulda uyuyor.
Biri çocuğu uyutsa iyi olurmuş
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ufedi4pyrJw[/video]

Cvp: Ayakta uyuyan bebek

uykudan ölüyor yere oturmak oturup da durmak aklına gelmiyor. kamera çekiyor ya poz atacak artiz. son kısımda destek alsın diye çocuğun saça yapışmış. kesin yolmuştur.

Bakın ne kadar benziyorlar :D :haha:
mailto:/epEkBL.jpg

Ayıptır söylemesi küçükken bunun aynısı ben yapmıştım ama sonunda benim kafam yemek tasının içindeydi.

Bu yeşilin tırnaklarının şimdiden maşallahı var gibi :)

Emre bende farkettim onu biliyormusun ama kendi cok kücük ya bana oyle geliyor heralde dedim. Gerci büyümemiş ama eski evinde 6 aylık bir ömrü olmuş öncesini bilmiyorum, çokta küçük degil :)

çıktığı ortamı düşünürsen bu doğal. tırnakları bendeki 4. numaradan büyük. o 9.5 cm kabuk boyunda. bu durumda bunun erkek bendekinin dişi olma olasılığı yükseliyor.

normalde alınan bir hayvan en az 3 aylıkken alınıyor. bunu düşünürsek. ortalama 8-11 aylık bir şey olabilir. ben 3 ve 4 numarayı aldığımda 5 yaşında ve küçük olanda 5 cm kadardı. her sene için 1 cm uzamış. şimdi 6 yaşındalar küçük bir senede 4,5 cm uzadı. nerdeyse iki katına yakın.

Kaplumbagalarda et cekmesi gibi birsey mumkun mudur ?
Yani disiye donme durumu var mi ?

bazı türlerde özellikle bazı balık ve kurbağa türlerinde ortamda iki erkek veya dişi varsa birisinin dönüşmesi var. hatta benim balık beslediğim zamanda iki black fury dişiydi biri erkeğe dönmüştü. ama kaplumbağalar konusunda bir bilgi duymadım. yalnız şöyle bir durum var. çeşitli kimyasallara maruz kalan hayvanlarda hormonel bozukluk gözlemlenebiliyor.
bu konudan bakılabilir. http://sonmucid.wordpress.com/tag/kaplumbaga/

Geri