ugur.altnsy
Yeni Üye
Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 aydır baktığım iki yavru su kaplumbağam var. Bana geldiklerinde kabuk boyları 2-2.5 cm civarındaydı.
Akvaryum ve Bakım Şartları:
Yaklaşık 3-4 aydır baktığım iki yavru su kaplumbağam var. Bana geldiklerinde kabuk boyları 2-2.5 cm civarındaydı.
Akvaryum ve Bakım Şartları:
- Tank Ölçüleri: 60x40x45h (yaklaşık 35 cm su yüksekliği, ~65-70 litre net su).
- Filtrasyon: Dış filtreli mekanik, kimyasal ve biyolojik filtreleme sistemi mevcut.
- Kuru Alan: Isıtma lambası ve kuru dinlenme alanları bulunuyor.
- Beslenme: 2 farklı kaliteli pelet yem (Sera vb.), haftalık ödül olarak Gammarus ve tankta tükettikleri zehirsiz canlı bitki (Vallisneria).
- Boyut Farkı: Yavrulardan küçük olanı yaklaşık 1-1.5 ay önce hafif bir akciğer enfeksiyonu atlattı ve tamamen iyileşti. Şu an son derece enerjik, yüzüyor, dalıyor ve iştahı çok açık. Ancak diğer kaplumbağa ciddi şekilde büyürken bu yavru neredeyse ilk boyutlarında kaldı. Enfeksiyon sürecinin gelişimini bu denli durdurması normal midir, arayı sonradan kapatabilir mi?
- Alt Çene Kırığı: Bugün yemleme yaparken fark ettim; ufaklığın alt çene gagası (ranfotheka) uç kısmından kırılmış/düzleşmiş. Ağızda herhangi bir kanama, açık yara, iltihap veya acı çekme belirtisi yok. Yemini iştahla yemeye devam ediyor. Bu kırılma neden kaynaklanmış olabilir (darbe, kalsiyum eksikliği vb.) ve bu keratin doku zamanla alttan kendini yeniler mi?