Öncelikle olmazsa olmazlar:
Rahatça suya girip çıkabilecekleri bir akvaryuma ihtiyaçları var. Bazı kaplumbağaların küçücük kaplarda kabın boyunu geçecek kadar büyütüldüğünü gördüm . Bu gerçekten çok üzücü birşey . Kaplumbağa açısından hiçte iyi olmadığını düşünüyorum . Çünkü adı üstünde ” su kaplumbağası ” . Bu hayvanın az çok yüzmesi lazım .O kaplarda sadece ayaklarını yıkarlar başkada birşey yapamazlar.Kaplumbağalarını küçücük kaplarda büyütenleri eshefle kınıyorum.
Su ısıtıcısına ihtiyacı var. Hadi yaz dönemlerinde belki ihtiyacı olmayabilir fakat kışın kesinlikle ısıtıcıya ihtiyacı var. Bu olmazsa olmazların başında geliyor.İdeal su sıcaklığı 23- ile 30 derece olması iyi olur .Ortamında sıcaklığını göz önüne alarak sıcaklık değerini ayarlayınız.
UV lamba . genellikle Kaplumbağalar güneş gören balkonlarda beslenmediği için bu lambalar şart. Kaplumbağanın gelişimi için güneş ışığı şart eğer bunu sağlayamıyosanız lüften UV lamba almaya çalışın.
Kaplumbağanın üstüne çıkıp kurulanabileceği, dinlenebileceği bir kuru alan. Bunun için akvaryumun içine taş koyabilirsiniz fakat bu noktada çok dikkatli olmanız gerekiyor çünkü akvaryuma koyduğunuz taşın mikroplu olma ihtimali var ve bu da kaplumğanız için hiçte iyi olmayabilir. Taşın temiz olmasına dikkat edin.
Su filtresi: Bu da gerekli şeylerden biri. Hem suyu temizliyor hem de suyu geri bırakırken oluşturduğu akıntı kaplumbağanın hareketli bir suda yüzmesini sağlıyor. Kaplumbağaların sadece suda durarak büyümesini bekleyemezsiniz . Hareket şart.
İlaçları: Kaplumbağa bakımında en önemli şeylerden biri de ilaçları çeşit çeşit ilaçları var . Ben şuan : Kabuk sertleştirici, pH düzenleyici ve bakteri önleyici kullanıyorum .Bunların dışında da ilaçlar muhakkak vardır. Lütfen siz benden daha da iyi bir bakıcı olun ve kaplumbağanın tüm ilaçlarını alın .
Suyunu sürekli temiz tutmaya çalışın . Eğer uzun bir süre suyunu temizlemez ve su filtresi kullanmazsanız bu durumdan sizde dahatsız olursunuz çünkü bu ciddi bir koku yapıyor. Yalız bir yanlış anlaşılmayı da önleyelim . Bu hayvanın tabiatında kokmak yoktur. Eğer sizde 1 hafta yıkanmazsanız kokarsınız Bu yüzden kaplumbağanın suyunu temizlemeyip ” bu hayvan kokuyo be” demeyin.
Kaplumbayağanıza ziyafet çektirmek istiyorsanız “kuru karides ” vermenizi tavsiye ederim.Tabi yemlerinde kalitelisi var. Bu konuda “Sera” ürünlerini tavsiye ederim. Hayvan bayılıyor buna
Ayrıca marul benzeri yeşillikleri yiyebiliyor.
Son olarak kaplumbağanızda en ufak bir hastalık belirtisi görürseniz( belirtiyi nerden bileyim demeyin o kendini belli eder) Hemen veterinere götürün. Yoksa üzülüebilirsiniz.