Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bağırıp duruo:(:(

melikugur

Yeni Üye
Katılım
2 Haz 2009
Mesajlar
9
lütfen bana yardım edin kaplumbağam çok kötü durumda daha bebek gözlerinden birisi tam kapandı diğeri kapanmak üzere zar zor açıyor bebek olduğu için daha akvaryum almadım ölüm fanusunda yaşıyor :( kurutulmuş karides weriorum çok yiyor we çok dışkı yapıyor göz damlası filan warış onu mu almam gerek lütfen yardım edinn:(:(:(:(
 
bebek olmasıyla fanusun bi alakası yok bence en kısa zamnda bi akvaryum alın ve dieğer ekipmanlarıda temın edin.. özellikle de ısıtıcı.. kaplumbanızın hastalığıyla ilgili bilgiler forumda mevcut detaylı bilgiyi ordan bulabilirsinz.. geçmiş olsun..
 
kaplumbağaların fanusta bakılmamasını öğrenmeniz için daha kaç konu acılıp gözlerinize sok soka göstericez acaba ?
 
tamam akvaryum almaya çalışırımda ısıtıcı almaya gerek yok bence bu mevsimde ben mersindeyim havalar bayaa sıcak oldu zate d,omki eylülde filan alırım ne dersin??
 
Havanın sıcak olması suyu gerken derecede ısıtmaz.Almalısınız diye düşünüyorum.
 
Nerede olursanız olun su soğuk olur... Yani onlara göre... Onlar çok sıcak ülkelerden geliyorlar... Isıtıcı yaşaması için en önemli ekipman... Akciğer enf. olmaması için- ki o hastalık öldürücüdür çoğu kurtulamaz-
 
bence siz forumdaki kaplumbapa bakımı bölümünü iyice inceleyin orda herşeyin cevabı var.. kendi görüşlerinz doğrultusunda bakım teknıkleri geliştimemeniz gerekir.. burda olması gerekenler anlatılıo zaten lütfen dikkate alın aksi takdirde kaplumbağanız ölebilir..
 
Öncelikle olmazsa olmazlar:

Rahatça suya girip çıkabilecekleri bir akvaryuma ihtiyaçları var. Bazı kaplumbağaların küçücük kaplarda kabın boyunu geçecek kadar büyütüldüğünü gördüm . Bu gerçekten çok üzücü birşey . Kaplumbağa açısından hiçte iyi olmadığını düşünüyorum . Çünkü adı üstünde ” su kaplumbağası ” . Bu hayvanın az çok yüzmesi lazım .O kaplarda sadece ayaklarını yıkarlar başkada birşey yapamazlar.Kaplumbağalarını küçücük kaplarda büyütenleri eshefle kınıyorum.
Su ısıtıcısına ihtiyacı var. Hadi yaz dönemlerinde belki ihtiyacı olmayabilir fakat kışın kesinlikle ısıtıcıya ihtiyacı var. Bu olmazsa olmazların başında geliyor.İdeal su sıcaklığı 23- ile 30 derece olması iyi olur .Ortamında sıcaklığını göz önüne alarak sıcaklık değerini ayarlayınız.
UV lamba . genellikle Kaplumbağalar güneş gören balkonlarda beslenmediği için bu lambalar şart. Kaplumbağanın gelişimi için güneş ışığı şart eğer bunu sağlayamıyosanız lüften UV lamba almaya çalışın.
Kaplumbağanın üstüne çıkıp kurulanabileceği, dinlenebileceği bir kuru alan. Bunun için akvaryumun içine taş koyabilirsiniz fakat bu noktada çok dikkatli olmanız gerekiyor çünkü akvaryuma koyduğunuz taşın mikroplu olma ihtimali var ve bu da kaplumğanız için hiçte iyi olmayabilir. Taşın temiz olmasına dikkat edin.
Su filtresi: Bu da gerekli şeylerden biri. Hem suyu temizliyor hem de suyu geri bırakırken oluşturduğu akıntı kaplumbağanın hareketli bir suda yüzmesini sağlıyor. Kaplumbağaların sadece suda durarak büyümesini bekleyemezsiniz . Hareket şart.
İlaçları: Kaplumbağa bakımında en önemli şeylerden biri de ilaçları çeşit çeşit ilaçları var . Ben şuan : Kabuk sertleştirici, pH düzenleyici ve bakteri önleyici kullanıyorum .Bunların dışında da ilaçlar muhakkak vardır. Lütfen siz benden daha da iyi bir bakıcı olun ve kaplumbağanın tüm ilaçlarını alın .
Suyunu sürekli temiz tutmaya çalışın . Eğer uzun bir süre suyunu temizlemez ve su filtresi kullanmazsanız bu durumdan sizde dahatsız olursunuz çünkü bu ciddi bir koku yapıyor. Yalız bir yanlış anlaşılmayı da önleyelim . Bu hayvanın tabiatında kokmak yoktur. Eğer sizde 1 hafta yıkanmazsanız kokarsınız Bu yüzden kaplumbağanın suyunu temizlemeyip ” bu hayvan kokuyo be” demeyin.
Kaplumbayağanıza ziyafet çektirmek istiyorsanız “kuru karides ” vermenizi tavsiye ederim.Tabi yemlerinde kalitelisi var. Bu konuda “Sera” ürünlerini tavsiye ederim. Hayvan bayılıyor buna :) Ayrıca marul benzeri yeşillikleri yiyebiliyor.
Son olarak kaplumbağanızda en ufak bir hastalık belirtisi görürseniz( belirtiyi nerden bileyim demeyin o kendini belli eder) Hemen veterinere götürün. Yoksa üzülüebilirsiniz.
 
çok zülüyorrum yha . hayvanlar ölüp ölüp duruyor . 50 yıl yaşayan hayvarn 50 gün anca yaşıyor evde. bazılarımız iyi bakıyoruz ama genelde hep senaryo aynı.
 
Akvaryuma geçmedikçe uygulayacağınız tedavi de cevap vermeyecektir. Bu yüzden şu an yapabileceğiniz tek şey öncelikle bir akvaryuma geçmek. Yem yemesi güzel o zaman sorun muhtemelen gözlerdedir evet damla ile sorunu çözebilirsiniz fakat sorun sadece gözlerde değilse damlanın da yararı olmayacaktır. İlk olarak bir akvaryum ve ısıtıcı filtre vs edinmeye çalışın ısıtıcı da mutlaka yaz kış şart sıcak bir yerde de olsanız gece gündüz su sıcaklığını sabit ve 28 derecede tutamazsınız ısıtıcı olmadan. Bir kaç damla ismi verebilirm ancak akvaryuma geçmeden pek bir faydası olmayacaktır ve başka hastalık bhelirtisi de var mı? Hareketsizlik sürekli kuru alanda durma gibi? Sadece karides mi yiyor? Bunların ışığında sorunu daha net belirleyebiliriz. Kullanabileceğiniz merhemler terraymcin göz merhemi (deri için olanı da vardır onla karıştırmayın), tobrex merhem, damlalar ise gentagut, genta, tobrex damla ve bunların türevi olan diğer steril göz damlalarını alabilirsiniz eczanelerden. Merhemi pamuk ya da selpakla yavaşça göz etrafına sürün ve kaplumbağayı merhem emilinceye kadar suya koymayın, damlayı da sabah ve akşam birer damla her iki göze de damlatın 4-5 gün süreyle. Sorun sadece gözlerdeyse durum düzelir ancak başka bir hastalık varsa üşütme gibi damlanın da pek yararı olmayacaktır. Forumda daha geniş bilgi de bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.
 
ben bu hafta sonu akvaryumu alıcam inşlh dayanır ablam veterinere götürcek 2 gün içinde cnm benim yha şimdği güneşlenio bişi sorucam bide direk güneşin altına mı koymamız gerekio?? havalar bayyaa sıcak olduda yakıyo ibsanı kaplumbağanın zararına olmas demi direk bırakırsam??? bide bağırdığı zaman suyu sıcaktı die bağırıyodu sonra deiştirdim sesi kesildi acaba benim kapişim sıcak suya hala alışamadımı??
 
Bağırıyor mu? Bu bana biraz garip geldi... Başka şeyler yapar da bağırmaz gibime geliyor...
 
Bağırıyor derken? Su sıcaklığı 28derece olmalıdır bir derece ile kontrol edin mutlaka. Güneşe öğleden önce ve sonraları çıkarın, güneşten bunaldığında girebileceği bir gölgelik de olsun. Forumda bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
 
Geri
Üst