Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bakım ve lamba seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Derya373
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derya373

Yeni Üye
Merhaba önceki sahipleri bakamadığı için fotoğraftaki kaplumbağayı sahiplendim onlar hiç lamba kullanmamışlar şimdiye kadar biraz araştırdım ama yorumları falan iyi değildi bulduklarımın yeterli watt uvb, halojen lamba ve ona uygun masa lambası ve su ısıtıcı için bana yardımcı olup link atabilirseniz çok mutlu olurum başka bakım tavsiyeleri de verebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_20260522_170252.webp
    IMG_20260522_170252.webp
    46.6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Merhaba,
Isıtma lambası olarak 42-52 Watt halojen ampul ve metal çanaklı lamba kullanıyoruz.

Örnek bir ampul linki:

Lamba olarak da en az 60W güce dayanabilen, metal çanaklı ve seramik duylu bir lamba almaya çalışın. Lambanın birçok çeşidi var, örnek bir resim bırakıyorum:

knitex lamba.webp

Ayrıca bu akvaryum hayvanın boyuna göre çok küçük kalmış. Ara geçiş akvaryumu olarak 80x35x50cm veya ömürlük akvaryum olarak 100x50x60cm ölçülerinde bir akvaryum düşünebilirsiniz.

Su ısıtıcınız yoksa akvaryumdaki suyun her litresi için 1.5W olacak şekilde bir ısıtıcı almalısınız. Su ısıtıcının güvenle çalışabilmesi için en az 15cm su derinliği gereklidir. Akvaryumu büyüttüğünüz zamanı da düşünerek ona göre bir ısıtıcı almanız menfaatinize olur. Kaliteli ısıtıcı markaları Eheim, JBL ve Tetra`dır. Bu markaların dışında birçok ürün de piyasada bulunabilmektedir ancak su ısıtıcı güvenlik riski doğurabilecek bir ekipman olduğundan kaliteli markalara yönelmek çok yerinde olur.

Merhaba,
Isıtma lambası olarak 42-52 Watt halojen ampul ve metal çanaklı lamba kullanıyoruz.

Örnek bir ampul linki:

Lamba olarak da en az 60W güce dayanabilen, metal çanaklı ve seramik duylu bir lamba almaya çalışın. Lambanın birçok çeşidi var, örnek bir resim bırakıyorum:

Ekli dosyayı görüntüle 15493

Ayrıca bu akvaryum hayvanın boyuna göre çok küçük kalmış. Ara geçiş akvaryumu olarak 80x35x50cm veya ömürlük akvaryum olarak 100x50x60cm ölçülerinde bir akvaryum düşünebilirsiniz.

Su ısıtıcınız yoksa akvaryumdaki suyun her litresi için 1.5W olacak şekilde bir ısıtıcı almalısınız. Su ısıtıcının güvenle çalışabilmesi için en az 15cm su derinliği gereklidir. Akvaryumu büyüttüğünüz zamanı da düşünerek ona göre bir ısıtıcı almanız menfaatinize olur. Kaliteli ısıtıcı markaları Eheim, JBL ve Tetra`dır. Bu markaların dışında birçok ürün de piyasada bulunabilmektedir ancak su ısıtıcı güvenlik riski doğurabilecek bir ekipman olduğundan kaliteli markalara yönelmek çok yerinde olur.
Cevabınız için teşekkürler metal çanaklı seramik duylu lambaya baktım ama stoklar tükenmiş bulamadım siz bulabilirseniz link atabilir misiniz

Maalesef şu an benim de bildiğim bir link yok. Piyasada hakim olan ampul türü LED olduğu için lambaları da plastik malzemeden yapıyorlar. Bu da halojen ampulün yaydığı sıcaklığa dayanamıyor. İlle gösterdiğim tipte olmasına gerek yok. Başka tipte bir lamba bulursanız linkini atın, işe yarayıp yaramayacağına bakalım.

Deveboynu, akrobat lamba diye aratın bir de

Geri