Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bambu ve beta

cemal197

Platin 3 Üye
merhaba herkeze günaydın
bugün akvaryumun suyunu değiştircem ama aklıma birşey takıldı engin abi akvaryuma beta balığı koymuş benim betayı koysam yerlermi ? ayriyetten yanına lepistes alıp koysam olurmu ?
bide akvaryum doğal gözüksün diye bambu koyamak istiyorum sizce sorun olurmu

birde bu sabah kamile baktığımda kamil kumu kazıp duruyordu nedenini bilen varmı?

Cvp: bambu ve beta

Balık koyma hem hayvanlar strese girebilir vede yem olabilirler balığı yerken kılçık boğazına takılıp kaplumbağada zarar görebilir akvaryumun kaç litre?
kumu kazmalarının nedeni eşelemek çok hoşlarına gidiyor

Balık koymanızı tavsiye etmem. Uygun şartları oluşturamazsanız hem balık için eziyet olur, hem de kaplumbağa için risk olabilir.

Kumu kazmalarına gelince; çok meraklı hayvanlar. Kötü bir durum yok. Belki bakarsınız hazine fln bulur :)

evet eselenmek için. bi nevi oyun gibi. ama kendini gömüyorsa stres belirtisi olabilir

cemal197' Alıntı:
merhaba herkeze günaydın
bugün akvaryumun suyunu değiştircem ama aklıma birşey takıldı engin abi akvaryuma beta balığı koymuş benim betayı koysam yerlermi ? ayriyetten yanına lepistes alıp koysam olurmu ?
bide akvaryum doğal gözüksün diye bambu koyamak istiyorum sizce sorun olurmu

birde bu sabah kamile baktığımda kamil kumu kazıp duruyordu nedenini bilen varmı?

yaklaşık olarak 1 ayı aşkın bir süredir kaplumbagalarımın yanında 2 tane lepites var,itiraf etmem gerekirse yemeleri için alıp attım fakat şu anda kardeş kardeş geçiniyorlar. balıklara yem bile vermiyorum,kaplumbagalarımın artıklarıyla idare ediyorlar :)
uzun lafın kısası bende hiçbir sorun yok :)

Bambu güvenli bir şekilde sabitlenmezse su yüzeyinde durup kaçış için yardımcı olur. Bu sebeple ben risk olduğunu düşünüyorum.

o zaman bambu pek iyi değil peki tırmana biliyorlarmı

Bambuların üzeri halka halka merdiven gibi oluyor. Bu kenara takıldımı tutunup atlayabilir.

balıkla ilgili meseleyi diğer konuda anlattım kum eşeleme işi yerine göre oyun, eski deriyi sürtünüp atma ve yem artığı kokusunu alıp bulma çabası olarak düşünülebilir.

Eğer kaplumbağanızın balığa karşı nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorsanız balık koymanızı önermem, ama derseniz ki ben illa ki balık alacağım, agresif ve dayanıklı amerikan çikletlerini tavsiye ederim, piranha tarzı çıkık dişleri olanlar dışındakiler çok büyük değillerse kapluşa zarar veremezler.

Geri