Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Başında garip hareketler

Cimcime

Bronz 1 Üye
Erkek olan 10 cm kaplumbağam bugün kuru alandayken başını kontrolsüzce hareket ettirdi seğirme gibi neden olabilir yem olarak reptomin gammarus ve haftada bir vitamin veriyorum yemekle pek arası da yok günde 2 3 tetra stick anca yiyor ilgisini kaybediyor hemen yeme gamarus vermek zorunda kalıyorum bişeyler yesin diye en azından vitamin mineral eksikliği falan mı var bu seğirme konusunda napmalıyım

Seğirme gibi hocam kontolsüz gibi geldi bana kendi yapmıyomuş gibi

Tek yöne doğru tekrarlayacak şekilde başını hızlıca

Kuru alanda ısınırken derisi gerilir ve kaşıntı yapar. Hareketi bu sebeple yapmış olabilir. Deri değişim dönemleri bu hayvanları kurdeşen ediyor.

İkincisi odaya ani giriş yaptıysanız hemen döner. Ama akabinde suya kaçacaktır.

Cem bey teşekkür ederim bide çok az yem yiyor ilk geldiklerinde bu daha büyüktü erkek olan şuan kız olan 1 2 cm daha uzun ve belirgin şekilde daha ağır yani neden yemez 1 reptomin sticki sorunsuz yiyor sonrasında diğerlerini ağzına alıp çıkarıyor bırakıyor yemeyi napmalıyım aç mı bırakayım inadı kırılana kadar gammarusu yiyor çünkü

Aç bırakma yöntemini deneyin hayvan büyük. Normalde 3-4 sürer ama bazıları inatçı oluyor. İki haftaya kadar uzatabiliyor.

Dişi ile boy farkı daha da artacak. Cinsel gelişim sonrası dişiler daha hızlı büyüyor. Erkek şu an hala cinsel gelişim sürecinde olabilir. Bu iştahsızlıkta yapar boy uzaması da durur.

Geri