Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Başlangıç için yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bsrbergn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bsrbergn

Bronz 5 Üye
Merhabalar, 2-3 hafta önce bebek kaplumbağa sahiplendik.Çoğu eksikliği hallettik silis kum ve kuru alan dışında.Su yüksekliğini çok artıramadım boğulmasından endişe ediyoruz o yüzden ısıtıcıyı yan koymak zorunda kaldık.Taşların olmayacağını biliyorum ama hiç birşey uyduramadım yapınca kaldıracağım.Birkaç sorum olacak tosbiş filtre ve ısıtıcı üzerine çıkıyor bazen filtre onu savuruyor yine oraya gidiyor bunlar tehlike yaratır mı? Suyun yüksekliği en az kaç olmalı?Yemlerinide ekledim kaçar adet vermeliyim?Şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Ekli dosyalar

• IMG_7126.jpeg
    IMG_7126.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 43
  • IMG_7128.jpeg
    IMG_7128.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_7129.jpeg
    IMG_7129.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 38
  • IMG_7130.jpeg
    IMG_7130.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 42
Hafif bir sirkulasyon olması iyi olur. Bu hem suyu temizler akış olmayan suda bakteri ürer. Hemde kaplumbağanın kaslarının gelişmesine yardımcı olur.

Filtre gücü kaç Watt?

Minimum su yüksekliği kabuk boyunun 2 katı kadar olmalı 15cm su yüksekliği iyi olur. Ilk gün biraz panik edebilir ama kısa sürede alışır. Hayvanda hastalık yoksa, su yüzeyinde tutunacak alan ve kuru alan varsa ve bir yere sıkışmazsa boğulması zor.

Benimde bu boyda bir kaplumbağam var 20cm suda yaşıyor.

Kuru alan taş sıkıntı soğuk yiyeceği için.
Bu konuya bakabilirsiniz.

Izgara siparişi verdim gelince 10 adet kuru alan ilanı açacağım uçak ile geliyor hava limanına varmış. Veya sizde bu konudaki gibi yapabilirsiniz.

Lamba gücü kaç watt? Armut halojen ampul değil mi?

Su buharlaştıkca aynı sıcaklıkta su ekleyin. Isıtıcı sıcakken hava ile temas etmemeli.

Sabah 3 raffy P akşam 5 6 gammarus şekilde besleyebilirsiniz.

Size herhangi bir damla vs verdiler mi?

Su sıcaklığını yavrularda 28 yetişkinlerde 27 olarak ayarlıyoruz.

Lamba gücü ve mesafesi kuru alanı ilk yarım saatte 32 dereceye getirecek şekilde ayarlıyoruz.

Kuru alana kaplumbağanın sırtı hizasına denk gelecek şekilde birşey koyup üstüne cam termometreyi koyup ölçebilirsiniz. Mesela kibrit kutusu uzerine konulabilir.

Cevaplarınız için çok teşekkürler.Aldıklarımın fotosunu ekledim.Ampul dediğiniz gibi halojen 46w çok zor buldum.taktığım lamba çelik plastik değil bunları hep forumu okuyup aldım.Ama teknik olarak yetersizim yani bunları konumlandırma vs. Bir tane termometre alıp kuru yeri ölçeceğim.şuanlık 25-30 cm gibi ayarladım.Damla vermediler almam gerekli mi?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 30
Cevaplarınız için çok teşekkürler.Aldıklarımın fotosunu ekledim.Ampul dediğiniz gibi halojen 46w çok zor buldum.taktığım lamba çelik plastik değil bunları hep forumu okuyup aldım.Ama teknik olarak yetersizim yani bunları konumlandırma vs. Bir tane termometre alıp kuru yeri ölçeceğim.şuanlık 25-30 cm gibi ayarladım.Damla vermediler almam gerekli mi?
Ampul ve ısıtıcı uygundur.

Filtre aşırı savurmuyorsa o da olur.

Yurtdışından rampa gelecek demiştiniz fotoğraf eklerseniz değerlendirmek isterim ona göre sipariş vereceğim.

Burda örnekler var.

Hiçbir yerde bundan daha sağlıklı malzeme olanını bulamazsınız.

Borudan satılan diger muadiller pvc malzemedir bu toksik plastik.

Biz pprc boru ve pp izgaradan yapıyoruz. Gıda ve temiz su temasına onaylıdır. Lamba altında salınım veya bozulma yapmaz.

Foruma hoşgeldiniz.

Suyu 15 cm'ye yükseltin.

Hayvanın henüz ciğerleri gelişmediği için su altında uyuma durumu olmaz. Bu dönemler gövde su içinde burun su dışında olacak şekilde uyurlar. Böylece gövdeleri sıcak su içinde olduğu için gece üşümezler. Filtre üstüne çıkması bu sebepten.

Bu yüksekliği koruyacak şekilde su içine dışı tırtıklı çıkabileceği cam kaseyi ters çevirip koyun. Arada kaseyi kaldırıp içindeki suyu akvaryuma karıştırın. Sürekli kapalı durursa içindeki su koku yapar.

Alana alternatif bulun taş soğukluk verir. Üstü tamamen kuru olacak. CD kabının içindeki siyah kısmını çıkarın iki yanından aralıklı ikişer delik açıp çengelli vantuz geçirip cama köşeden yapıştırın.

Filtre gücü uygun. Fazlası hayvanı uçurur.

Su ısıtıcı tam batabilen model tabana yapıştırın.

Yem günlük kafa hacmi kadar olacak.

Raffy P yemi sabah 3 adet, gammarusu akşamları 6 adet verin. Yemi artırırsa yarım saat sonra kalanı alın. Ona göre ayarlarsınız. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Pmma akrilik ve pp olarak iki seçenek var hangisini isterseniz pp işlemesi daha zor daha sağlam ve daha sağlıklıdır.

Askılılı pmma 1100

Askılı pp 1500

Normal ppma 550

Normal pp 650

Siyah pmma
Yeşil pp
IMG-20250920-WA0005(1).jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Suyu 15 cm'ye yükseltin.

Hayvanın henüz ciğerleri gelişmediği için su altında uyuma durumu olmaz. Bu dönemler gövde su içinde burun su dışında olacak şekilde uyurlar. Böylece gövdeleri sıcak su içinde olduğu için gece üşümezler. Filtre üstüne çıkması bu sebepten.

Bu yüksekliği koruyacak şekilde su içine dışı tırtıklı çıkabileceği cam kaseyi ters çevirip koyun. Arada kaseyi kaldırıp içindeki suyu akvaryuma karıştırın. Sürekli kapalı durursa içindeki su koku yapar.

Alana alternatif bulun taş soğukluk verir. Üstü tamamen kuru olacak. CD kabının içindeki siyah kısmını çıkarın iki yanından aralıklı ikişer delik açıp çengelli vantuz geçirip cama köşeden yapıştırın.

Raffy P yemi sabah 3 adet, gammarusu akşamları 6 adet verin. Yemi artırırsa yarım saat sonra kalanı alın. Ona göre ayarlarsınız. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Ekli dosyalar

• IMG_7140.jpeg
    IMG_7140.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 31
  • IMG_7139.jpeg
    IMG_7139.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 33
Foruma hoşgeldiniz.

Suyu 15 cm'ye yükseltin.

Bu şekilde oluşturdum gördüğünüz silikon pembe besinler için ısıya dayanıklı fırın matıydı kestim kaba uygun olarak.

Foruma hoşgeldiniz.

Suyu 15 cm'ye yükseltin.

Hoşbuldum bu arada.Teşekkürler cevabınız için

Keskin yerleri zimparalayın.

Sivri koşelere zımpara atın.

Hayvan oraya çıkabiliyor mu?

Önceden en azından tutunup nefes alabileceği yer vardı bu şekilde suda boğulur.

Önceden en azından tutunup nefes alabileceği yer vardı bu şekilde suda boğulur.
Daha yeni yaptım henüz hiç çıkmadı çıkabiliyor mu bilmiyorum şuan çok ürkek stresli sürekli yüzüyor.elimle koydum hemen suya atladı.Filtrenin kablosunun olduğu yere tutunup duruyor arada

Bu şekilde olmaz gece gözünü vurup cikarabilir.

Tutunacagi birsey yok bogulabilir.

Mutfak silikonu gıda onaylı ise olur ama tırtıklı olması lazım ki tırmanabilsin.

Isıtıcı veya filtreye tutunması iyi birşey değil.

Elektrige direkt temas etmesede Elektriğin geçtiği yerde Elektrik alandan dolayı yinede akım oluşur. Kontrol kalemini yakar.

Bizi çarpmasada kaplumbağa gibi hassas canlıları strese sokar.

Isıtıcı veya filtreye tutunması iyi birşey değil.

Elektrige direkt temas etmesede Elektriğin geçtiği yerde Elektrik alandan dolayı yinede akım oluşur. Kontrol kalemini yakar.

Bizi çarpmasada kaplumbağa gibi hassas canlıları strese sokar.

Ekli dosyalar

• IMG_7141.jpeg
    IMG_7141.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 23
Geri