Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Başlangıç için yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bsrbergn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şöyle birşey koydum vantuza sıkıştırıp boğulmasını engellemek için.Acil olarak bu geldi aklıma.bu arada yaptığım plastik kabın keskin yerleri yok yakıp yumuşattım kestiğim heryeri.

Bu da sıkıntı gece çarpar. Saglam ve ömürlük çözüm lazım.

Ama kuru alan olana kadar idare eder yinede veya ortadan ikiye bölüp tek çubuğu cama sabitleyin.

Şöyle birşey koydum vantuza sıkıştırıp boğulmasını engellemek için.Acil olarak bu geldi aklıma.bu arada yaptığım plastik kabın keskin yerleri yok yakıp yumuşattım kestiğim heryeri.
Kuru alana cikabiliyor mu.

Büyük ihtimalle rampada durur rampa kaydırmaz malzeme ise.

Dinlenme alanı çarpmayacağı şekilde ayarladım.Tırmanma alanını tırtıklı hale getirdim geçici olarak.Bu kuru alan olmaz mı diyorsunuz?bu arada kuru alana çıktı.

Ekli dosyalar

• IMG_7142.jpeg
    IMG_7142.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 32
  • IMG_7143.jpeg
    IMG_7143.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 32
Görebiliyor musunuz bilmiyorum uzaktan çektim korkmasın diye yaylanıyor şuan:)

Ekli dosyalar

• IMG_7144.jpeg
    IMG_7144.jpeg
    384.7 KB · Görüntüleme: 33
Camdan neden yapmıyorsunuz. Üstüne tırtıklı mutfak slikonu kaplarsınız.

Ama onunda temizlemesi zor oluyor yosun bağlayıp küf atıyor.

Yinede uzun bir çubuk ile temizlenir.

Filtreyi dikey konumlandırın. Su 2 cm kadar üstünü geçsin. Rampa ucu su içinde kalır. Hayvan rahat çıkar.

Filtreyi dikey konumlandırın. Su 2 cm kadar üstünü geçsin. Rampa ucu su içinde kalır. Hayvan rahat çıkar.
Su eklemesi yapacağım Cem bey dediğiniz gibi 15 cm yapınca şuan 12 cm biraz daha içeride kalacak rampa.Kaplumbağa rahatça çıkıyor kuru alanı kullanıyor.Sizce şuanlık farklı birşeyle değiştirmeli miyim? Arkadaşların çok negatif yorumu oldu kafam karıştı.

Ekli dosyalar

• IMG_7159.jpeg
    IMG_7159.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 27
Filtreyi tabana oturacak şekilde dikey koyun. Üst kısmına hayvan çıkabilir. Onun için gövdesi su içinde olacak şekilde su yüksekliği verin. Rampada bir miktar daha su içine girmiş olur.

Tüneği de az biraz yükseltin. Aşağı kaymış. Su içinde olacak ama fazla derinde değil.

Filtreyi tabana oturacak şekilde dikey koyun. Üst kısmına hayvan çıkabilir. Onun için gövdesi su içinde olacak şekilde su yüksekliği verin. Rampada bir miktar daha su içine girmiş olur.

Tüneği de az biraz yükseltin. Aşağı kaymış. Su içinde olacak ama fazla derinde değil.
Anladım şuan Filtre çok uzun kalıyor su dışında kalıyor dikey konulduğunda suyun yüksekliğini 25 cm civarı ayarlamam gerekiyor ozaman.Yavru için sıkıntı olmaz değil mi

Motoru su soğutur. Onun için motor tamamen su içinde olmalı. Bu şekilde doldurduğunuzda rampa ortası bir yere geliyorsa tamamdır. Alanın altında boşluk olmalı.

Diğer tarafta hayvanın tutunacağı bir tünek iyi olur.

Geri