Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Baştan akvaryum kurmak istiyorum

serim

Yeni Üye
Merhabalar, benim 1.5 yaşlarında kabuk boyu 8.5 cm olan bir kırmızı yanaklım var komşumdan kurtarıp ben bakmaya başladım yaklaşık 5 ay önce. Şu an temelli bende kalacağını kesinleştirdiğim için ona baştan bir akvaryum kurmak istiyorum ama öğrenciyim ve gelirim neredeyse yok, bir yerlerden toplayarak ona bir yaşam alanı kurmak istiyorum en azından bizi 1 yıl götürsün istiyorum. En uygun olarak akvaryumdan ısıtıcısına hangi marka almalıyım ne yapmalıyım bana söyleyebilir misiniz? İnternette bir sürü seçenek olduğu için kafam çok karışıyor ve güvenemiyorum eğer tek tek en uygun ve iyi ne alabilirim önerirseniz çok memnun olurum.

Foruma hoşgeldiniz.

Minimum 100 litre ve en az 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alacaksınız. Bu bir sene götürür. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum ise 2 seneye yakın. Sonrasında kabuğu kalınlaşıp ağırlaşacağı için akvaryum camını kırma riski var.

Bunları tetra ht 100 watt götürür. Ama ömürlüğe dönük tekrar almamak için jbl protemp 200 watt 300 litrelik akvaryumu ısıtır. Bunun plastik koruması var. Tetraht de normal ısıtıcılara göre biraz daha fazla su ısıtır ama jbl'ye emsal düzeyde mi emin değilim. Bunu alırsanız haricen plastik koruma satılıyor. Tüpün camına uygun olanı alınıp takılabilir.

Önce akvaryumu belirleyin. Sene sonu geldi. Petshoplar stok eritme için indirime gidebilir. Kampanyalılara dikkat edin. Cazibesini artırmak için yanında gereksiz ürünler satarlar. Sormadan almayın.

Letgo gibi sitelerden ikinci el de alabilirsiniz yalnız derin çizik ve çatlak olmamasına dikkat edin. Silikonları bastırdığınızda esnesin. Sertleşmişse sökülüp tekrar silikonlanması gerekir.

Foruma hoşgeldiniz.

Minimum 100 litre ve en az 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alacaksınız. Bu bir sene götürür. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum ise 2 seneye yakın. Sonrasında kabuğu kalınlaşıp ağırlaşacağı için akvaryum camını kırma riski var.

Bunları tetra ht 100 watt götürür. Ama ömürlüğe dönük tekrar almamak için jbl protemp 200 watt 300 litrelik akvaryumu ısıtır. Bunun plastik koruması var. Tetraht de normal ısıtıcılara göre biraz daha fazla su ısıtır ama jbl'ye emsal düzeyde mi emin değilim. Bunu alırsanız haricen plastik koruma satılıyor. Tüpün camına uygun olanı alınıp takılabilir.

Önce akvaryumu belirleyin. Sene sonu geldi. Petshoplar stok eritme için indirime gidebilir. Kampanyalılara dikkat edin. Cazibesini artırmak için yanında gereksiz ürünler satarlar. Sormadan almayın.

Letgo gibi sitelerden ikinci el de alabilirsiniz yalnız derin çizik ve çatlak olmamasına dikkat edin. Silikonları bastırdığınızda esnesin. Sertleşmişse sökülüp tekrar silikonlanması gerekir.
çok teşekkür ederim Cem Bey, akvaryumu araştırmaya başladım illa bulurum diye düşünüyorum olmadı camcıya yaptırmak da daha uyguna geliyormuş öyle de yaptırabilirim. Yalnız bir şey daha soracağım kum olarak vitasand pro 78 0.5 mm önermişsiniz ama her yerde 0.7 var 0.5 bulamadım bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

0.7 mm en uygunu, onu alın. 0.5 mm'de daha ince parçalar var. 0.7 mm daha dengeli.

Filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek. Onu saptayın ona göre önereyim.

Filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek. Onu saptayın ona göre önereyim.
dediğiniz ölçüde bir akvaryum yaptırıyorum camcıyla anlaştım henüz teslim almadım ama sizin önerdiğiniz boyutta yapılıyor ona göre önerirseniz çok sevinirim

Hangi ölçü 80*35*50h mi 100*50*60h mi?

Aynı camdan 3 cm eninde alt köşelere kuşak dolansın. Bu silikon yüzeyin mukavemetini artırır.

30 cm su derinliği olursa sobo 808c köşe filtre yada Sunsun-hj752 filtre alın. Her ikisi de daha sonra ömürlük akvaryumda uçuşan derileri toplamada kullanılıyor.

808c filtrenin haznesini çıkarması biraz sıkıntılı yanlama çıkarıyorsunuz ama üst haznesine zeolite alt haznesine elyaf konarak etkisi artırılabiliyor.

Aynı camdan 3 cm eninde alt köşelere kuşak dolansın. Bu silikon yüzeyin mukavemetini artırır.

30 cm su derinliği olursa sobo 808c köşe filtre yada Sunsun-hj752 filtre alın. Her ikisi de daha sonra ömürlük akvaryumda uçuşan derileri toplamada kullanılıyor.

808c filtrenin haznesini çıkarması biraz sıkıntılı yanlama çıkarıyorsunuz ama üst haznesine zeolite alt haznesine elyaf konarak etkisi artırılabiliyor.
Cem Bey merhabalar. Sunsun hj 752 filtre aldım ama kurulumu hakkında hiçbir şey çıkmadı içinden hortumu filan var ne yapacağız nasıl kuracağız akvaryuma temizliği nasıl olacak anlatabilir misiniz rica etsem

Şelale boruları var mı? Bazıları koymuyor.

Hortum hava kabarcığı için kullanılıyor. Su çıkışında hortumu takacak bir uç var oraya takıp diğer ucu akvaryum dışına sarkatacaksınız. Yalnız bunu kullanırsanız şelale boruları çıkarmanız lazım. Su her zaman kolay yoldan çıkmak ister, hava hortumundan akvaryum dışına akabilir.

Eğer hava hortumunu kullanmazsanız şelale boru aparatını takın. Yalnız ön tapasını çıkarın su önden ve su üstünden aksın. Akvaryumdaki suya çarptıkça hava kabarcığı yapar.

Gece su sesi rahatsız ederse boruyu su içine alırsınız. Hortumu kullanırsanız diğer ucuna musluk takın. Petshoplarda satılıyor. Gece kapar gündüz açarsınız.

Bu gürültü hayvan açısından sorun değil onlar uyur.

Geri