Mayıs ayında almış olduğum kabuk büyüklüğü yaklaşık 5 cm kadar olan kaplumbağam 1 ay gibi kısa bir sürede ölünce bir veterinerin "su kaplumbağaları kim ne derse desin çift beslenir" tavsiyesi üzerine bir tane kabuk büyüklüğü 10 cm ve bir tanede 3,5 cm lik iki tane kaplumbağa aldım. Aldım ama büyük olan(Bayan Kahve) anında küçüğü (Limoncuk) didiklemeye başlayınca hemen akvaryumcuya koşup kabuk büyüklüğü 11 cm (Bay Tarçın) ve 3 cm (lik iki tane daha kaplumbağa ve büyükler için yeni bir yuva kurmak zorunda kaldım. Ama bu zorunluluk tam bir keyif halini aldı. Daha sonra büyükler için aldığım akvaryumun onlara dar geldiğini düşünüp 80 x 60 x 45 (h) cm ölçülerinde yeni bir akvaryum yaptırdım.
Yeni yuvalarına taşınan büyük kaplumbağalarımın bir anda farklı bir özelliklerini keşfettim ve Bay Tarçın'ın Bayan Kahve'ye kur yaptığını farkettim. Birinin erkek birinin dişi olduğunu tahmin ediyordum ama hangisinin erkek hangisinin dişi olduğunu bilmiyordum. Ama hareketlerine bakınca Tarçın'ın erkek, Kahve'nin dişi olduğunu öğrenip onlara Bay Tarçın - Bayan Kahve çifti olarak hitap etmeye başladım. Sonra sukaplumbagasi.comu inceleyince Bay Tarçın'da onun cinsiyetini belirleyen (tırnakları, kuyruğu v.s.) tüm unsurları gördüm. Su kaplumbağaları ile ilgili ve bilgili rastladığım en kapsamlı forum olduğu için Bay Tarçın - Bayan Kahve çifti, Nanecik ve Limoncuk'la birlikte aranıza katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz....
Ve huzurlarınızda Bay Tarçın - Bayan Kahve çifti ile Nanecik ve Limoncuk
Yeni yuvalarına taşınan büyük kaplumbağalarımın bir anda farklı bir özelliklerini keşfettim ve Bay Tarçın'ın Bayan Kahve'ye kur yaptığını farkettim. Birinin erkek birinin dişi olduğunu tahmin ediyordum ama hangisinin erkek hangisinin dişi olduğunu bilmiyordum. Ama hareketlerine bakınca Tarçın'ın erkek, Kahve'nin dişi olduğunu öğrenip onlara Bay Tarçın - Bayan Kahve çifti olarak hitap etmeye başladım. Sonra sukaplumbagasi.comu inceleyince Bay Tarçın'da onun cinsiyetini belirleyen (tırnakları, kuyruğu v.s.) tüm unsurları gördüm. Su kaplumbağaları ile ilgili ve bilgili rastladığım en kapsamlı forum olduğu için Bay Tarçın - Bayan Kahve çifti, Nanecik ve Limoncuk'la birlikte aranıza katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz....
Ve huzurlarınızda Bay Tarçın - Bayan Kahve çifti ile Nanecik ve Limoncuk