Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bazı Yemler Ve İçerikleri

aragorn

Bordo Bereli
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
2,176
SERA

Reptil Professional Herbivor
İçeriği: Vitaminler, mineraller, su yosunu ve bazı bitkiler. Yani otçul içerikli bir yem. Genelde yaşını doldurmuş kaplumbağalar için uygun.

Reptil Professional Carnivor
İçeriği: Vitaminler, minareller, etçil sürüngenler için uygun yüksek protein içerikli besinler. Protein içeriği yüksek bir yemdir ve yavrularda kullanılabilir.

Raffy P
İçeriği: Vitamin ve minarellerin yanında hem bitkisel hem de etçil kaynaklı besinler içerir. Protein oranı yüksek bir yemdir. Balık ve balık türevleri , tahıl, bitkisel bazı besinler , yumuşakçalar ve kabuklulardan oluşur. Yavrular için kullanılabilir, erişkinler için de ara sıra verilmesi daha uygun olur yüksek protein içeriğinden dolayı.

Raffy Vital
İçeriği: Balık ve türevlerinin yanı sıra yüksek oranda bitkisel besinler içerir. Bu yüzden yavrulara pek verilmemeli, yetişkin kaplumbağalarda kullanılmalıdır.

Raffy I Gammarus
İçeriği: Büyük oranda karidesten ve sardalya ile bazı yumuşakçalarlardan oluşur. İçerik olarak oldukça zengin proteine sahip bir yemdir. Bu nedenle yavrularda ek yem olarak kullanılmalı temel yem olarak ek başına verilmemelidir.

Raffy Mineral
İçeriği: Adından da anlaşıldığı üzere yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Özellikle sağlıklı kabuk gelişimine katkısı çoktur yüksek oranda kalsiyum içerdiği için. Genel olarak da etçil kaynaklı besinler içerir, gammarus, karides, balık, yumuşakçalar ve buğday unundan oluşur.Kaplumbağanızda kabuk yumuşaması varsa iyi gelecek bir yem.

Raffy Royal
İçeriği: Dondurulmuş küçük balıklardan oluşan doğala yakın bir yemdir. Özellikle yavrular için besleyici bir yem. Yetişkinlere ara sıra az miktarda verilebilir.



TETRA

Fauna Gammarus
İçeriği: Minik yengeçler, karides ve yumuşakçalarlardan oluşur. Yüksek oranda protein içerdiği için yavrulara göre bir yemdir. Yetişkinlere ara sıra verilebilir. Sera raffy-I ile aynıdır içeriği.

Reptomin Baby
İçeriği: Mineral ve vitamince zengin yüksek protein içeren bir yemdir. Ayrıca C vitamini de içerir. Adından da anlaşılabildiği gibi yavrular için uygundur.

Reptomin Sticks
İçeriği: Vitaminler, mineraller, bitkisel besinler, balık ürünleri, yumuşak ve sert kabuklu su ürünleri ve yosundan oluşur. Proteince zengin sayılabilir. Yavrular ve yetişkinler için uygundur dengeli bir içeriğe sahip olduğu için.



SANYU

Turtle Sticks
İçeriği: Yüksek oranda protein içerir ayrıca vitamin ve mineral bakımından da zengin sayılır. Ufak ufak olması kaplumbağanızın bir kerede yiyebilmesine imkan verir ve suyun temiz kalmasını sağlar böylece.

Tubifex Worms
İçeriği: Kurutulmuş kan kurdundan oluşur. Yüksek protein içerir bu yüzden ek yem olarak verilmeli, tek başına kullanılmamalıdır. Yetişkinlere nadiren az miktarda verilebilir.

Shrimp Kurutulmuş Karides
İçeriği: Sera raffy-I ve Ttera Gammarus ile içeriği aynıdır. Yüksek protein içerir.



DİĞER MARKALAR

Pets Family Turtle Stick
İçeriği: Protein içeriği fazla olan genelde yavrular için kullanılan bir yemdir. Sera rafy-P ye benzer içeriğe sahiptir ancak sera ve tetraya göre daha kalitesiz bir yemdir. Onların aksine uzak doğu kökenli bir yem olduğunu da unutmamak gerek.

Otto Reptile Blend
İçeriği: Balık, karides, mürekkep balığı, buğday unu, meyan kökü ve soya fasulyesi içerir. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller de vardır. Yetişkin ve yavru kaplumbağalarda kullanılabilir ancak bu yem de diğerleri kadar kaliteli değildir.

Otto Gammarus
İçeriği: Diğer markaların gammarusları ile aynıdır.

Tropical Repto Tabin
İçeriği: Balık, kabuklu su ürünleri, mayalar ve minerallerden oluşur. Ayrıca D vitamini ve kalsiyum da içerir. Yavrular ve yetişkinler için kullanılabilir. Yetişkinlerde daha az verilmelidir.

JBL Rugil
İçeriği: Balık, karides, çeşitli tahıllar ve vitaminlerle mineraller içerir. Yavrularda ana yem olarak kullanılabilir. Yetişkinlerde daha seyrek ve az verilmelidir.

Has Kaplumbağa Yemi
İçeriği: Balık, mısır unu, nişasta ve minerallerden oluşur. Çok iyi bir yem değildir. Yavrular ve yetişkinlerde kullanılabilir.

Aim Shrimp-e Freeze Dried Naturel Kurutulmuş Karides
İçeriği: Diğer markaların gammarusları ile aynıdır.

Prodac Nutron Tartafood Pellets
İçeriği: Tahıllar, kabuklular, maya ve tahıllardan oluşur. Yavru ve erişkinler için kullanılabilir fakat iyi bir yem değildir.

Edit PeyniR~PörtleK : Lütfen Noktalama İşaretlerine Biraz Daha Önem Verelim.
 
Arkadaşlar, kulladıgım yemler genel olarak protein agırlıklı ve kaplumbagam artık benimle gecirdiği 2. senesine dogru gidiyor. sera raffy p, sanyu turtle sticks ve sanyu karides kullanıyordum , onun yanında da tetradan bir yemim vardı. (tabi verilebilecek meyve ve sebzeler dısında) şimdi raffy p yi agırlıklı ana besin olarak kullanmak yerine daha faydalı olacak bir sera ürününe gecmek istiyorum. bu hafta içerisinde almayı düşünmekteyim. fakat karar veremiyorum. öneriniz ne ya da nelerdir?
 
Seranın reptil professional herbivor, raffy vital ve raffy-P ile ara ara da tetra reptomin verebilirsiniz. Tabi yiyorsa kaplumbağanız, yeşillik de vermeyi ihmal etmeyin. Özellikle reptil herbivor ve raffy vital erişkinler için oldukça uygun yemler, imkanınız varsa ikisini de alın derim.
 
muhtemelen ikisini de alırım, öneri için teşekkürler :) eski yemlerim de bitmiş degil bol bol takviyesi olur hem.
 
ben sera raffy p sanyu turtle sticks ve kurutulmuş karides kullanıyorum sera raffy pyi destekleyici olarakmı kullanmalıym yoksa ana yem olarakmı?
 
elinde varsa ikisini de ek yem olarak ver çeşitlilik iyidir :) ama genelde mantık ana yem + ek yem olarak karides gammarus tarzı yem şeklindedir.
 
arkadaşlar ufak 2 tane kaplumbağam var edi ile büdü oluyor kendileri :) herneyse,
yem olarak "Sanyu Turtle Sticks" verdiler petshop dan yem olarak bunu kullanıyorum.
doğru yemimi kullanıyorum? ve ek olarak daha başka haşlanmış et yumurta beyazı vs. kullanmalımıyım ?
teşekkürler.
 
Besin çeşitliliği gelişimleri için iyidir. Ben ana yem olarak sera raffy p kullanıyorum. Yanında ek yem olarak sanyu turtle stick, tetra reptomin, sera raffy I kullanıyorum. Sık olmayacak şekilde haşlanmış tavuk ve yumurta beyazı, uygun meyve ve sebzelerden veriyorum.
 
Herkese merhaba,
Bu koccaman sevgi dolu ailenin Kaplu, Tospik ve anneleri Ece olarak en yeni bireylerindeniz. Mmm şey ve kendimizi tutamayıp siteye gelir gelmez oynadığımız bom oyununa gönderdiğimiz bir iki mesajı saymazsak şu an attığımız bu mesajı bu siteye gönderdiğimiz ilk mesajımız olarak kabul edebiliriz. ;) Umarım forum kurallarıyla alakalı bir hatamız söz konusu değildir. Çünkü fazlasıyla acemi ve mutluyuz. :)
Benim sorum yem seçimiyle alakalı... Tahminen biri 2 ve diğeri 1 aylık olan minik dostlarım için yeni ve besleyici yemler alıp sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak istiyorum. Yaptığım küçük çaplı araştırmaların sonunda ufaklıklar için almam gereken besinleri Sera Reptil Carnivor, Sera Raffy P, Sera Raffy I, Sera Raffy Mineral, ve Sera Raffy Royal olarak belirledim. Ancak şu an hepsini almam mümkün değil. Öğrenci bütçemde deprem etkisi yaratır bu. :) İlk etapta ana yem olarak gösterilen Sera Raffy P ve Sera Raffy Mineral yerine şimdilik sadece Sera Reptil Carnivor alıp versem sizce yanlış bir şey yapmış olur muyum? Çünkü içeriğini okuduğum kadarıyla Sera Reptil Carnivor' un diğer iki ürünün bir nevi sentezi olduğuna karar verdim. En azından şu an için Sera Reptil Carnivor' u ana ve Sera Raffy I' yı da ek yem olarak vermem gerektiğini düşünüyorum. Kısacası bu konu hakkında fikirlerinizi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler. :)
 
Turtle Sticks
İçeriği: Yüksek oranda protein içerir ayrıca vitamin ve mineral bakımından da zengin sayılır. Ufak ufak olması kaplumbağanızın bir kerede yiyebilmesine imkan verir ve suyun temiz kalmasını sağlar böylece.

teşekkürler
 
Geri
Üst