Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin maliyet ne olabilir

Begüm006

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katılıyorum. Biri 3 buçuk, diğeri 3 yaşında olan ikisininde büyük ihtimalle dişi olduğunu tahmin ettiğim 2 dişi su kaplumbağasına sahibim. Bu minikleri kendim almadım, yiğenim ve kuzenimin hevesleri geçtikten sonra bakamayıp benim hayvan sever olduğumu bildiklerinden bana verdikleri bakımları bana kalan minikler. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum, bana gelmeden önce ölüm fanusu denilen plastik kapta yaşıyorlardı. Neyse ki durumları iyi, hiç hasta olmadılar şükür. Su kaplumbağaları hakkında her türlü bilgiyi araştırdım ve yaşamaları için gereken malzemeleri en kısa sürede edineceğim. Şimdilik akvaryum alınana kadar bende 45 cm uzunluğunda, 35 cm eninde, 20 cm yüksekliğinde kalın plastik bir kapta yaşıyorlar, dıştan başka bir plastik kap ile kuru alanları mevcut, yüzebilmeleri içinde kabın ağzına yakın kısma kadar su dolu. Güneşli gün ve saatlerde de gölge alanı da olabilecek şekilde bir kapta güneşe çıkarıyorum, suyunu da her gün yada en fazla 2 günde bir değiştirip, şimdilik ısıtıcı olmadığından olabildiğince ılık olmasını sağlıyorum.
Onlara 100*50*65 cm boyutunda 325 lt bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum, aslında uzunluğun 120 cm olmasını istiyordum fakat evdeki yer sorunundan ötürü ailem pek hoşnut bakmadığından 100 cm e indirmek durumunda kaldım. Akvaryumdan sonra gerekli malzemeler olan; ısıtıcı, dış filtre, kuru alanı ısıtmak için gerekli UVA lamba, d3 ve kabuk sertliği için UVB lamba, mango kökü, silis kum ve ipek bitki alacağım.
Sizlere sorum camcıya yaptıracağım 100*50*65 boyutundaki, 10 mm cam kalınlığında, rodajlı, kayıtlı kuşaklı bir akvaryum için maksimum fiyat ne olmalıdır? Fiyatların ilden ile değiştiğini biliyorum fakat akvaryum fiyatlarından yeterince haberdar olmadığım için sormak istedim. Akvaryumcuda istediğim ölçü ve sağlamlıkta bulabilirsem oradan da alabilir yada yaptırabilirim. Sıfırdan komple akvaryum dizeceğimden miktar benim için önemli. İnternetten ikinci ellere de baktım fakat güvenemediğimden sıfır yaptırmak yada almak istiyorum. Bir de altına mobilyasız demir profil yaptırmak istiyorum, bu ne kadar et kalınlığında, ne boyutlarda vs olmalıdır ve bunun için maksimum fiyat ne olmalıdır? Okuduğunuz ve edeceğiniz yardımlar için şimdiden teşekkür eder, kapluşlarınızla sağlıklı, mutlu ömürler dilerim.

Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin Max Fiyat Limiti Ne Kadar Olmalı?

Foruma hoş geldin. Kabuk boylarını yazmamışsın. Kaplumbağalar 10 cm kabuk boyuna geldiyse anüs (kloak) kabuğa yakınsa dişi kuyruk ucuna yakınsa erkektir. Ön tırnaklar uzunsa erkek kısa ise dişidir. Erkekte kafa yapısı ince uzun dişide biraz daha oval ve büyüktür.

Akvaryuma gelirsek 10 mm cam kalınlığı uygun olmakla birlikte ya 100*50*50h ya da 100*50*60h olsun. Bunda kolunu uzattığında tabana değebilmen önemli.

Akvaryumu camcıya değil akvaryum imalatçısına yaptıracaksın. Rodaj makinası camcıda olmaz. Akvaryumun sağlamlığı için kayıt kuşak hesabını yapamaz.

Altına mobilya yaptırırsan kapaklı olacak. İçine dış filtrenin sığacağı yükselti olmalı. Arkasından yuvarlak delik açılıp hortumlar oradan çıkacak. Akvaryum yarım tona yakın ağırlıkta olacak. Mobilya yaptırırsan ana iskelet 4*4 cm'lik masif ağaçtan ön ve arka olmak üzere toplam 8 ayaklı ve tabana mobilyanın tüm kenarları değecek gibi olmalı. Altına eni 60'lık koridor halısı kestirir koyarsın.

Demir yaptırırsan 3 ön 3 arka olmak üzere 6 ayaklı yine 4*4 cm ve 2 mm et kalınlığında demir profil yaptırırsın. Ayaklar arası L demir atılacak alta doğru ve üstten en üste L demirlerin üstüne saç attıracaksın. Bununda et kalınlığı en az 2 mm olacak.

Hangisini yaptırırsan yaptır akvaryum konulmadan evvel altına bir plaka laminant şiltesi ser. Yeşilde olur 2 mm'liktir ama bir de italyan malı beyaz 5 mm'lik olanı bulursan daha iyi mobilya veya profilde çukur bombe varsa şilte akvaryumun tam yüzey oturmasını sağlar.

Burada benim akvaryum var bunu inceleyebilirsin.
mailto:/forum/konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

mailto:/forum/konu-akvaryumun-son-hali-8910.html

Isıtıcıda jbl protemp 200 W yada 300 W al tam batar.

Uvb de exo terra 100 5.0 olanı alacaksın. Hem uva hemde uvb içerir. Bu ısı vermez onun için ikinci bir lamba alıp ısıtıcı ampul kullanacaksın. Armut tip ampuller uygundur. Ecolite halosoft ampulde kullanabilirsin.

Lambada horoz marka kıskaçlı lamba uygun. Horoz elektriğin sitesinde satılıyor. Uv ampul için körüksüz birşey olması iyi olur. Deveboynu gibi uvb ampul ağırdır lamba çanağı eğilir.

Kum silis olacak vitasand marka en iyisi. 40 kg alacaksın. www.juenpetmarket.com sitesinde 800 gramlık poşetlerde satılıyor. Yada vitasand'in kendi sitesinden alabilirsin. Sarı silis al.

Dış filtreyi akvaryum ölçüsünü ve ayarlayacağın miktarı hesap ettikten sonra bakarız.

Kuru alanı cam üstü yaptıracaksın. Burada bir örneği var.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Kökü bulabilirsen bakarak al yoksa juende satılıyor.

Kaptaki suyu sürekli değişme sararmaya dönerse değiş. Kısmi değişimler daha sağlıklı olur. Petşişe veya damacanada oda da su bekletirsen oda sıcaklığında olur. Bununla değişimi yaparsın. Sıcak yada soğuk su ekleme sakın. Hayvanları güneşe her gün çıkarmana gerek yok. Saat 16:00 sonrası uygun olur. Yarım saat yeterli. Deveboynu lamba var ise akvaryuma kuru alan koyup üzerine getir. 32 derece ısı uygundur. O zaman güneşe gerek kalmaz.

Kapta biraz boşluk olsun kaçma boşluğu yoksa atlarlar. Birkez çıktılar mı çıktıkları yeri unutmazlar.

Takıldığın yerleri yine sorabilirsin. Fazla detaya inmedim.

Cvp: Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin Max Fiyat Limiti Ne Kadar Olmalı?

Merhaba,
Akvaryumlarda sump sistemi olursa daha mı faydalı olur? Yoksa bu kaplumbağa büyüklüğüyle mi ilgilidir?
Yani dış filtre mi daha iyidir yoksa sump sistemi mi ?

Cvp: Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin Max Fiyat Limiti Ne Kadar Olmalı?

berk60' Alıntı:
Merhaba,
Akvaryumlarda sump sistemi olursa daha mı faydalı olur? Yoksa bu kaplumbağa büyüklüğüyle mi ilgilidir?
Yani dış filtre mi daha iyidir yoksa sump sistemi mi ?

Kaplumbağa büyüklüğü değil de akvaryum büyüklüğüyle alakalıdır.
Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Birde akvaryum daha doğal görünümlü bir akvaryum görüntüsü istersenizde mantıklı seçim olur.Akvaryumla ilgili çoğu malzemeyi sumpta saklayabilirsiniz.Fikrimce çok çok büyük bi tankınız yoksa normal bir dış filtre ve iç filtre işinizi görecektir.

Mesela 120 cm veya 150 cm bir tank için sump sistemi uygun olur o halde. Bir de anlamadığım bir şey var, bu sistem kapalı olarak da mı yapılıyor yani elektrik kesildiğinde evi su basmasın diye ?

berk60' Alıntı:
Mesela 120 cm veya 150 cm bir tank için sump sistemi uygun olur o halde. Bir de anlamadığım bir şey var, bu sistem kapalı olarak da mı yapılıyor yani elektrik kesildiğinde evi su basmasın diye ?

Elektrik kesintisi ile ilgili çizimle anlatılmış örnekleri buradan inceleyebilirsiniz;

http://www.evdeustavar.com/sump-su-seviyesi-ayarlama/

Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin Max Fiyat Limiti Ne Kadar Olmalı?

Sump sistemin üstü açık olur. Su basmayı önleyici şekilde tasarlanır. Tesisat kurulursa sıkıntı olmaz. Bunu akvaryum imalatçılarına yaptırmak sağlıklı olur. 500 litreden büyük akvaryumlar için daha uygundur. Filtre malzemeleri dış filtreye göre daha fazla konulur. Normal düzeyde bir akvaryum için kullanışlı değildir. Dolap içine konulduğunda rutubeti önlemek için dolabın bir kenarında nemi boşaltmak için fan konulması gerekir. Kıvır zıvırı ile akvaryum kadar bir maliyeti olacaktır.

Akvaryuma uygun bir dış filtre daha iyi olur. Dış filtrede bir senede kullanacağın malzemeyi sumpta tek seferde koyarsın. Sump filtrasyonda iyidir ama akvaryum ile birlikte çifte buharlaşma olacaktır. Dış filtre kapalı düzenektir. Daha temizdir ama 150 cm'lik akvaryum için kaplumbağaları göz önüne aldığında sump daha makuldür.

Elektrik kesildiğinde esas sıkıntı uzun süre kesilmesidir. Bu durum olursa döngüyü çeviren bakteriler ölecektir. Bu hangi tip filtre olursa olsun yıkanmasını gerektirecektir.

meric07' Alıntı:
berk60' Alıntı:

Elektrik kesintisi ile ilgili çizimle anlatılmış örnekleri buradan inceleyebilirsiniz;

http://www.evdeustavar.com/sump-su-seviyesi-ayarlama/

Teşekkür ederim, oldukça güzel anlatılmış. Forumdaki sump konularını da okuyorum. Akvaryumda herhangi bir malzemenin olmaması bana cazip geliyor ama henüz kararımı vermedim.

cem' Alıntı:
Elektrik kesildiğinde esas sıkıntı uzun süre kesilmesidir. Bu durum olursa döngüyü çeviren bakteriler ölecektir. Bu hangi tip filtre olursa olsun yıkanmasını gerektirecektir.

Elektrik kesildiğinde evi su basmayacaksa temizlik sorun olmaz sanırım.

Alisarp arkadaşımız yaptırmıştı bu konuyu incelersen iyi olur. Resimde var. Fikir versin.
mailto:/forum/konu-160-80-70-120-50-60-akvaryumlar-1250-litrelik-sistem-ve-90-55-55-272-litre-akvaryum.html

cem' Alıntı:
Alisarp arkadaşımız yaptırmıştı bu konuyu incelersen iyi olur. Resimde var. Fikir versin.
mailto:/forum/konu-160-80-70-120-50-60-akvaryumlar-1250-litrelik-sistem-ve-90-55-55-272-litre-akvaryum.html

O konuyu da inceledim, çok güzel bir akvaryum olmuş. Fakat merak ettim, bu kadar fazla miktarda yük ev için sıkıntı oluşturmuyor mu?

Kirişin hemen yanında duruyor.

Cvp: Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin maliyet ne olabilir

Kapıya yakın yerde yani.

Yan duvarda iki ucunda da kolon var

Cem her konuya değinmiş. Küçük akvaryumlarda sump olmaz. Ama büyük akvaryumlarda hem sump hem dış filtre seçeceğiniz var. Hatta tek filtre de gayet bulabilirsiniz. Bende 840 lt hacimde akvaryum var. Ama tek dış filtre kullanıyorum. 1500 lt akvaryumlara göre olan bir filtre. 360 lt akvaryumda da aynı durum söz konusu. Önemli olan uygun dış filtreyi seçmek. Yani büyük akvaryuma dış filtre olmaz diye bir durum yok. Sump daha uygun gözükse de bu filtreler büyük kolaylık. Hem malzemeyi komple banyo yada balkona taşıyıp istediğiniz yerde temizlik yapabilirsiniz. Sump olursa olduğu yerde biraz zor oluyor. Ayrıca koku ve ses için de dış filtre daha avantajlıdır.

Cvp: RE: Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin maliyet ne olabilir

AEK' Alıntı:
Cem her konuya değinmiş. Küçük akvaryumlarda sump olmaz. Ama büyük akvaryumlarda hem sump hem dış filtre seçeceğiniz var. Hatta tek filtre de gayet bulabilirsiniz. Bende 840 lt hacimde akvaryum var. Ama tek dış filtre kullanıyorum. 1500 lt akvaryumlara göre olan bir filtre.  360 lt akvaryumda da aynı durum söz konusu. Önemli olan uygun dış filtreyi seçmek. Yani büyük akvaryuma dış filtre olmaz diye bir durum yok. Sump daha uygun gözükse de bu filtreler büyük kolaylık. Hem malzemeyi komple banyo yada balkona taşıyıp istediğiniz yerde temizlik yapabilirsiniz. Sump olursa olduğu yerde biraz zor oluyor. Ayrıca koku ve ses için de dış filtre daha avantajlıdır.

Bazı yerlerde ses için yalıtım yapıldığında dış filtreden daha az ses olduğunu okudum. Aslında sanırım akvaryum içerisinde herhangi bir malzeme istemiyorum. Dış filtre için akvaryumda boru oluyor sanırım.

Bu fotoğraftaki gibi 2 akvaryumun birleştirilme nedeni cam kalınlığını artırmamak için mi ?

6ec2b40f36f9322f44f8a56a69989751.jpg

Hayır bu resimde kuru alandan kaçışı önlemek için basitçe üst taraf cam ile çevrilmiş. Biz sadece kuru alan ve rampa kenarları ile buna çözüm bulduk.
Cam kalınlığı normal olması gerekenden 2-3 mm fazla olmalı. Böyle yük binmeleri tam tersi dayanımı artırma gereksinimi doğurur. Benim 150-80-70 akvaryumum normal hesapta 12 mm cam isterken. Ben kuru alan vs gibi yüklerden ötürü güvenlik için 15 mm cam kullandım.

Not: Akvaryumun suyunun az vs olması cam kalınlığından kaçmaya çare değildir.

Cvp: Belirtilen Boyuttaki Akvaryum ve Demir Profil İçin maliyet ne olabilir

Peki 15 mm cam kalınlığında akvaryumda bir görüş bulanıklığı veya bombeli görüş vs. oluyor mu?

Hayır. Düz kesit olduğu için bunlar olmaz. Gayet nettir. Hatta ekstra beyaz olan olmamasına rağmen. Daha kalın camlardan akvaryumlarda yapılıyor. Örneğin 1m ye 2m yapsak yükseklikte 1m ye yaklaşsa sanırım 20 mm gibi kalınlık gerekir. Gerçi bu ölçüler ev içine yapmak için aşar.

Geri