Cvp: Ben bilmem esim bilir faciasi
Açıkçası yarışmanın söz konusu bÖlümünü izlemedim. Yazılanlar doğrultusunda, burada belirtilmesinin yanında gerekli mercehlere yazılarak uyarılması gerekir. Ben Kanal D kanalınının İzleyici temsilcisi ve kanal mailini aşağıdaki maili hazırlayıp gönderdim. İsteyenlerin aynı yazıyı (sonuna isim soy isim yazabilirsiniz) yada kendinizin yazacağı bir yazı ile gerekli yerlere gönderebilirler. En azından burada konuşulmakla kalmaz bu konu.
Gerekli mehcehlerin mail adresleri:
[email protected]
[email protected]
Merhaba,
Kanalınızı Tv başında geçirdiğim saatler aralığında aktif olarak izleyen bir bireyim. Uzun zamandır, denk gelebildiğim sürece yine kanalınızda yayınlanan "Ben bilmem eşim bilir" programını severek takip etmekteydim ki geçen günkü karşılaştığım durumdan ötürü rahatsızlığımı dile getirmek istedim.
09.11.2013 Günü yayınlanan bölümde, bir yarışmanın konusunun su kaplumbağası olduğunu gördüğüm anda irkilerek ve bir o kadarda acınası bir şekilde izlemeye çalıştım. Çalıştım diyorum çünkü karşılaştığım manzara hem hayvan hem de oradaki insanlar açısından oldukça tehlike arz ediyordu. Sizinde bildiğiniz gibi yarışmanın amacı, 7-8 adet yavru su kaplumbağasının olduğu camekan içerisine yarışmacılar kafalarını sokarak nefes tutmaya çalışıyorlardı. Bunun iki taraf için olabilecek tehlikelerini tarafınıza anlatma gereği duydum kendimde ki, bilinseydi eğer ne siz yarışmacıları böyle bir tehlikeye atar ne de yarışmacılar ne pahasına olursa olsun bu tehlikenin içerisinde bulunurlardı.
Yedikleri besinlerin sindirilmesi için kaplumbağalarda ve bir çok sürüngenler de SALMONELLA bakterisi bulunmaktadır, bulunan bu bakteri onlar açısından bir problem oluşturmasa da bizler için tehlike oluşturabilecek bir durumdur. Özellikle çocuk ve yaşlılar açısından ölümle sonuçlanabilecek tehlike arz eden bu bakteri, Yetişkin ve sağlığı/ bağışıklık sistemi iyi olan kişilerde ufak baş ağrıları, kusma, ishal gibi geçiş süreci gösterebilir. Bu konu o kadar tehlike arz etmektedir ki Amerika'da 10 cm kabuk boyunun altında kaplumbağa satışı yasaklanmıştır. Sebebi ise yavru kaplumbağalarda daha belirgin ve çok gözüken bu hastalık, birbiri ardına hızlı bir şekilde kaplumbağa ile el ve diğer yollar ile temas kuran kişilerde görülmeye başlamıştır. Biz kaplumbağa seven ve besleyen bireyler, elle dokunduktan sonra bile antibakteriyel sıvı sabunla yıkayarak önlemimizi aldığımız bu hastalık karşısında, siz yetkililerin yönlendirilmesi ile yarışmacıların direk vücuda karışabilecek bir şekilde kafalarını su kaplumbağalarının bulunduğu bir camekana sokarak kendilerini tehlikeye atmasına yol açmanız açıkçası hiç anlam veremediğim ve kanalınıza yakıştıramadığım bir davranış biçimi olmuştur.
Bunların yanında ise hayvanların yaşadığı stres ve hastalığa açık bir ortam başlı başına bana göre bir katliam göstergesi olmuştur. Kafaları sokulan yarışmacıların yüzlerindeki makyaj ve dış ortamlardan etkisi kalabilecek mikroplar nedeniyle hayvanlar hastalığa yakalanma riski ile karşı karşıyadır. Su kaplumbağaları oldukça hassas bir bünyeye sahip hayvanlardır.
Bu yazdıklarım doğrultusunda bir daha aynı görüntülerle karşılaşmayacağımı temenni etmekteyim. Gereken hassasiyet ve özeni göstereceğinizden emin olmakla birlikte, diğer olasılıkların gerçekleşmesi durumunda gerekli mercehlere başvuru yapmaktan çekinmeyeceğimi bildirmek isterim. Saygılarımla