Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

besleme

elif.

Gümüş 4 Üye
merhaba
9 yaşında bir kaplumbağam var, 100cm 50 cm akvaryumu var, 35- 40 cm civarı su yüksekliği var, cam kalınlığı çok yüksek olmadığı için daha fazla dolduramıyorum. iri bir hayvan çok uzun zamandır su yüzeyine çıktığında nefes sesi çok belirgin oluyor. biraz da kilolu olduğu için olduğunu düşünüyorum, etleri de kabuğundan biraz taşıyor. 2-3 aydır evde yokum başkası bakıyor ve büyük çoğunlukla tetra reptominle besleniyor. Aç gün yapmayı düşünüyorum. sizce faydası olur mu?

Aç gün yapmayın. Yağ depolama eğilimi artar. Hayvan bolca yüzerek zayıflar.

Hangi marka yemleri var? Reptomin un kurdu şekilli olan mı? Günde kaç tane veriliyor?

Hayvan dişi mi?

Baş kuyruk arası kabuk boyu kaç cm?

genellikle tetra reptomin stick veriyorum arada da tropical biorepit w ya da marul.
dişi değil erkek diye biliyorum. kabuğunun boyu 25 cm civarı ancak yanında olmadığımdan net şekilde ölçemiyorum.
yemi yaklaşık kafası büyüklüğünde bir ölçü kaşığım var onunla veriyorum.

Yetişkinlerde kafa ölçüsü kullanmıyoruz. Az veriyorsunuz. Repto düz stick yem mi, yoksa un kurdu biçimli mi?

Kurutulmuş yemde tropical dried fish yada tropical meal worms alın.

Dajana gammarus sticks yemi alın. İki yem ile olmaz.

Haftada bir de haşlanmış yumurta akı verin.

kafa hacminden daha az vermem gerekiyor o zaman doğru mu?
dajana gammarus stick alıyordum daha önce de yiyordu. kurutulmuş da alacağım.haftada 1 gün yem vermeyip 1 yumurta akının tamamını vereceğim anladığım kadarıyla.
teşekkürler.

Aç gün yaparsanız o gün marul kıvırcık sebze verin.

Yemi kafa hacminden fazla vereceksiniz. Dajana gammarus sticks yemi ayarında 40 adet. Önce tek tek atın. Hayvan az beslendiği için önce alışsın. Hazımsızlık yada kusma yaşamasın. İsteksizlik noktasında bırakın sonra 40 adete sabitleyin. Diğer yemlerde bu ölçüde olacak.

Günde tek öğün vereceksiniz.

Yumurtayı da doyma noktasına gelene kadar. Yutabileceği ufaklıkta verin. Büyük parçayı yerken dağıtıp suyu kirletir.

ben çok yediği için obez oldu sanmıştım. az mı besliyormuşum. hep tek öğün veriyorum. şimdi saydım tetra reptomin sticks yemden 25 tane atıyormuşum ve o yemin taneleri dajanadan daha hacimli, yine de 40a sabitleyebilirim ama bu ona daha çok kilo aldırmaz mı? etleri kabuk kenarlarından taştığı için endişelenmiştim.

Fazla hareket etmezse obez olur. Az verdiğiniz için aldığı gıdayı da doğrudan yağa dönüştürüyor. Bunların metabolizması bu şekilde çalışıyor. Kuru yerde fazla kalma durumunda da dışkılarındaki sıvıyı bağırsaklarından emer kullanırlar.

Havanın sıcak olduğu günlerde odada yere temiz çarşaf serip üzerine koyun biraz yürüsün. Enerji atsın. Akvaryumda anlaşılan tembellik ediyor.

Reptomin un kurdu biçimli yem ise 25 yeterli fazla vermeyin. Bu normal sticklerin iki katı kadar var.

evet akvaryumda genelde yüzeyde bekliyor. Yemin görselini ekledim bundan 25 adet vermeye devam ediyorum o zaman.
çıkarıp yürütürüm arada teşekkürler
Screenshot_20260921_154517_Trendyol.webp

Geri