Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme ve akvaryum icin oneri.

yasinöz26

Yeni Üye
Merhaba 2 tane kaplumabagam var biri 12.5 13 cm diğeri 15 cm 9 yıldan beri bendeler bugüne kadar maddiyatsizliktan dolayı her seylerini tam yapamadım. Şuanki durum icersinde yardıma ihtiyacım var zaten akvaryumları artık küçük geliyo ilk önce onu değiştirmek istiyorum ve beslenmeden tutup uw ışıktır, vitamindir,beslenmesidir yardıma ihtiyacım var biraz bilgim var ama daha iyi olmasını istiyorum çünkü kısıtlı paradan dolayı yanlış seçimler yapmak istemiyorum ha bide bu arada küçük olanda sanırım mantar olabilir emin değilim bide sormak istediğim diğer bi sorumda ikisi cok kavga etmeye başladılar son 1 yıldır küçüğün ayaklarında ufak yaralar var bunun önüne nasıl geçebilirim alan küçük olduğu için olabilirmi benim düşüncem (2sininde erkek olduğunu düşünüyorum) üstünlük için yaptıklarını düşünüyorum.
Konu biraz uzadı kusura bakmayın ama yardımlarınızı,düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba foruma hoş geldiniz.

Hayvanlar büyük ömürlük akvaryuma geçmeniz lazım. Yuva küçük olduğundan dolayı bu kavga etmelerini tetikliyor. Kavga durumu devam ederse ayırmak gerekli.

100cm*50cm*60cm bir akvaryum kuru alanı ile birlikte uygundur.

Kuru alan hakkında bu konuya bakın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Lamba hayvanın üşütmesini ve kabukta mantar oluşumunu engelliyor. Bu ikisi daha farz bunları halledince uvb lamba da bakabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba foruma hoş geldiniz.

Hayvanlar büyük ömürlük akvaryuma geçmeniz lazım. Yuva küçük olduğundan dolayı bu kavga etmelerini tetikliyor. Kavga durumu devam ederse ayırmak gerekli.

150cm*60cm*60cm bir akvaryum kuru alanı ile birlikte uygundur.

Kuru alan hakkında bu konuya bakın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Lamba hayvanın üşütmesini ve kabukta mantar oluşumunu engelliyor. Bu ikisi daha farz bunları halledince uvb lamba da bakabilirsiniz.
Isiticim mevcut kullanıyorum onu ama lamba konusunda halojen akkor lamba alsam yeter demi uvb şart değil sanırm.
Akvaryum konusunda ömürlük büyük bi akvaryum çok pahalı uyguna nasıl bulabilirim

Isiticim mevcut kullanıyorum onu ama lamba konusunda halojen akkor lamba alsam yeter demi uvb şart değil sanırm.
Akvaryum konusunda ömürlük büyük bi akvaryum çok pahalı uyguna nasıl bulabilirim
UVB 9cm kabuk boyundan sonra gerekli. Isıtma lambası her zaman olmalı şart ekipmandır.

Malesef akvaryum işi pahalı. Hayvanlar için bir yuva değilde iki ayrı yuva yapabilirsiniz zaten kavga da ediyorlar ayırmak daha iyi olur.
Akvaryum yerine 80 litre gıda saklama kabı alın kiler diye de geçer. 2 tane bu kaptan 2 ayrı yuva yapın. Kaba kuru alan yapıp ısıtma lambası da takınca tamamdır. Hayvanların fotoğrafını atın sağlık sorunları var mı bakalım.

Buda hayvanlarım ve akvaryumu.
Kabuğunu çektiğim mantardan suphelendigim tam kabuğunun üst noktasında bi beyaz nokta var bide kuyruğu ile sağ arka ayağı arasında bi yer var oradaki lekelerden dolayı şüpheye kapildim
Akvaryumda suan 40L su var.

Ekli dosyalar

• 20250105_183627.jpg
    20250105_183627.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 13
  • 20250105_183437.jpg
    20250105_183437.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 13
  • 20250105_183451.jpg
    20250105_183451.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • 20250105_183502.jpg
    20250105_183502.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
  • 20250105_183540.jpg
    20250105_183540.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 13
  • 20250105_183558.jpg
    20250105_183558.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
Yaralar gözükmüyor ayaktaki ve kuyruktaki yaraları net gözükecek şekilde atın. Hayvanda mantar başlangıcı var fakat ierlememiş.

Kuru alan ve ısıtma lambası acil. Eczaneden batikon alıp kabuğuna pamuk ile sürün 15dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin kabuktaki batikonu iyice durulayıp akvaryuma alın akvaryum suyuna batikon bulaşmamalı.

Yaralar gözükmüyor ayaktaki ve kuyruktaki yaraları net gözükecek şekilde atın. Hayvanda mantar başlangıcı var fakat ierlememiş.

Kuru alan ve ısıtma lambası acil. Eczaneden batikon alıp kabuğuna pamuk ile sürün 15dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin kabuktaki batikonu iyice durulayıp akvaryuma alın akvaryum suyuna batikon bulaşmamalı.
Akvaryumdaki mermer var ama kuru alan için üstüne çıkıp dinleniyorlar. zaten akvaryum işini halledince suni çim ile rampa tarzı bisiler yapmayı dusunuyorum.
Batikon ile kabuğunun her yerinimi silmenizi yoksa mantar başlangıcı olan yerlerimi bide kaç günde bir.

Ekli dosyalar

• 20250105_185029.jpg
    20250105_185029.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 10
  • 20250105_185034.jpg
    20250105_185034.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
  • 20250105_185050.jpg
    20250105_185050.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 8
  • 20250105_185100.jpg
    20250105_185100.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
Akvaryumdaki mermer var ama kuru alan için üstüne çıkıp dinleniyorlar. zaten akvaryum işini halledince suni çim ile rampa tarzı bisiler yapmayı dusunuyorum.
Batikon ile kabuğunun her yerinimi silmenizi yoksa mantar başlangıcı olan yerlerimi bide kaç günde bir.
Üst kabuğun heryerini silin mantar olan yeri 2 kere silin. Hayvanlar kavga etmiş gibi gözüküyor ayırmanız gerek. Batikonu yara olan yere de uygulayın.

Mermer olmaz bundan soğuk yer daha kötü olurlar. Suni çim olmaz yem artıkları aralarına kaçınca çimleri kopartıyorlar yerse çıkmaz midesinden. Çim yerine pvc paspas alıp akvaryum slikonu ile yapıştırın 2 gün hava ile kurutup 2 günde su içinde bekletin slikonun kimyasalı uçup gitsin.

Üst kabuğun heryerini silin mantar olan yeri 2 kere silin. Hayvanlar kavga etmiş gibi gözüküyor ayırmanız gerek. Batikonu yara olan yere de uygulayın.

Mermer olmaz bundan soğuk yer daha kötü olurlar. Suni çim olmaz yem artıkları aralarına kaçınca çimleri kopartıyorlar yerse çıkmaz midesinden. Çim yerine pvc paspas alıp akvaryum slikonu ile yapıştırın 2 gün hava ile kurutup 2 günde su içinde bekletin slikonun kimyasalı uçup gitsin.
Teşekkür ederim.
Peki 3. Bir kaplumbağa düşünüyorum dişi yavrulaması için nasıl etkiler onlari

Hayvan sayısı arttıkça yuvayı büyütmeniz gerek 2 hayvan 2 kat büyük yuva demek.

Hayvanlar yem yiyor mu? Ne ile besliyorsunuz?
Genellikle Kurutulmuş karides ve bazen tetra repto min sticks y3mlerden arada sırada çeşitlilik olsun diye haslanmis yumurta beyazi,kirmizi ve beyaz et,mısır,kıyma ve kokusuz yeşillik

Genellikle Kurutulmuş karides ve bazen tetra repto min sticks y3mlerden arada sırada çeşitlilik olsun diye haslanmis yumurta beyazi,kirmizi ve beyaz et,mısır,kıyma ve kokusuz yeşillik
Mısır vermeyin. kafa hacminin yarısı kadar yiyecek verebilirsiniz. Günde tek öğün verin.

Öncelik olarak 2 hayvan için yuvayı büyütün. Başka bir hayvan almanız şuan uygun olmaz.

Isıtma lambasını şuan alabilirsiniz. Fakat kuru alan için kavga edebilirler. Şuanki yuva herşeyi ile yetersiz. Geniş yüzme alanı, kuru alan, ısıtma lambasi acil.

Mısır vermeyin. kafa hacminin yarısı kadar yiyecek verebilirsiniz. Günde tek öğün verin.

Öncelik olarak 2 hayvan için yuvayı büyütün. Başka bir hayvan almanız şuan uygun olmaz.

Isıtma lambasını şuan alabilirsiniz. Fakat kuru alan için kavga edebilirler. Şuanki yuva herşeyi ile yetersiz. Geniş yüzme alanı, kuru alan, ısıtma lambasi acil.
Anladim beslenme için karidese devam ediyorum o zamn

Akvaryum büyütülecek. Ömürlük olması uygun. Alfa belli bu sınamalar gün geçtikçe artacak. En azından meşguliyet vermesi açısından tabana sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirsinler. Bu yaralar artarsa 3. Hayvanı bırakın birini sahiplendirmeniz gerekecek.

Üreme işi kolay değil. Dişinin beğenmesi lazım yoksa hayatta çiftleşmez. Bu da ekstra kavga sebebi. Sistemde haliyle iyileştirilecek. Isıtma lambasını öncelikli alın. Arkasından akvaryuma bakın. Önünüzde bayağı bir maliyet var.

Plakanın olduğu yeri tırnağınızla kazımaya çalışın.

Eczaneden baticon alın. Yaralarda dahil her yerine pamukla sürüp yarım saat kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın.

Geri