Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme

Akciğer enfeksiyonu olan su kamplumbağamız yemek olayını reddediyor.. Veteriner arkadaşım 2 ay gecti yemek yemesi lazım dedi. Fakat asla ağzını açmıyor bende onun yanına götürdüm. Kadın ağzını acıyor fakat su içinde olmayınca yemek vermesinde bir sıkıntı olurmu.. Karides elma püresi havuc ıspanak ve kabaktan bir. Mama önerdi. Ama yediremiyoruz. Asla.. Korkum orda ben mamayı götürsem yedirmesinde sıkıntı olurmu..
İyileşti mi ? Nasıl yemek yedirdiniz?

Hayvan soğukta kalmayacak. Su ısıtıcı ısıtma lambası şart ekipman. Yem yemiyorsa haşlanmış kıyma parçasını verin bu iştahını açar.

Gerekliyse de antibiyotik kullanılır.
Bu sabah haşlanmış yumurta verdim ama yemedi şu anda uyuyor uyanınca tekrardan yemek vermeyi denicem

Bu sabah haşlanmış yumurta verdim ama yemedi şu anda uyuyor uyanınca tekrardan yemek vermeyi denicem
Isıtma işi acil önce onu halledin. Yumurtayı yer ama çok sevmez. Kılçıksız hamsi yada haşlanmış kıyma parçası deneyin.

O ufak fanusta olmaz. O paraya gıda saklama kabı daha makul.

Isıtma işi acil önce onu halledin. Yumurtayı yer ama çok sevmez. Kılçıksız hamsi yada haşlanmış kıyma parçası deneyin.

O ufak fanusta olmaz. O paraya gıda saklama kabı daha makul.
Yeni bir akvaryum arıyorum ısıtma için şu anda kullandığımız maalesef ki ölüm fanusu :/ zararlı olduğunu yeni öğrendim dünden beri akvaryum bakıyorum fakat uygun fiyatlı bir şey bulamadım ailemin de alacağını sanmıyorum kafam çok karışık 3 aydır kaplumbağa bizde (2tane) ve birine çok bağlandım bu ısıtma ve akvaryum işi kafamı çok karıştırıyor ne yapabilirim bilmiyorum yardımcı olursanız bir fikir verirseniz sevinirim :(

Let go dan bakın. Yalnız akvaryum silikonları bastırdığınızda esnemeli sertleşmişse sökülüp yeniden yapılması lazım. Çatlak yada derin çizik olmasın. Tabanda kuma bağlı hafif çizik olur onlar sorun değil.

Geri