Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

beyaz kurtlar

Uzui

Yeni Üye
1739240802121.png
Yaklaşık 1 yıldır kaplumbağa besliyorum 2 akvaryum değiştirdim şuanda 100 litrelik geniş bir akvaryumda uva-uvb lamba ısıtıcı dış filtre gibi malzemeler ile akvaryumu kullanıyorum içinde 2 adet 1 dişi 1 erkek kaplumbağam var henüz 1 yaşlarında 7 cm boylarında bugün dikkatlice akvaryuma baktıgımda sayılmayacak derecede aşırı fazla beyaz kurtçuklar vardı görsele ekleyeceğim hareketleri canlılardı bir çoğu hareketsiz su yüzeyinde bir çoğu suyun dibinde ve bir çoğu cama yapışık şekildeydi kaplumbağalarımı çıkarıp bir kaba koydum akvaryuma evde ne kadar kimyasal varsa boşalttım sıcak su döktüm ölmelerini bekledim ve akvaryumu aşırı detaylı bir şekilde yıkadım. şuanda akvaryuma baktıgım zaman bu kurtçuklardan göremiyorum korktugum şey kaplumbağalarımın içinde bu kurtlardan var mıdır? var ise zararlı mıdır veyahut nasıl bir önlem alabilirim , eğer kaplumbağalarımın içinde bu canlılar var ise ne yapmam gerekiyor

Akvaryuma son bir ay içinde dekor ekipman vs. Koydunuz mu? İyice sterilize edilmediğinde bulaşır.

Açık yem kullandınız mı? Bunlar parazit yumurtası taşıyabilir.

Gereksiz dekor vs. var ise çıkarın. Düzenli olarak kontrol edin. Parazit varsa dışkı yoluyla çıkar. Varsa kurt için hekime gidip parazit ilacı yaptırın.

Bu arada hayvanlarda halsizlik, durağanlık, iştah kaybı görürseniz haber verin.

Geri