Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyaz lekeler nedir ?

utuzun

Bronz 5 Üye
Merhabalar, 3-4 cm kaplumbağamda yaklaşık 1 haftadır yanağında ve boynunda beyaz lekeler var. Bunlar nedir ? Uv lambası, gündüz ve gece ısıtma lambası, dış filtresi, iç filtresi, yüzey temizleyicisi kısacası her şeyi tam ve eksiksiz. Yem olarak sera serisini veriyorum. İştah ve enerjisi çok iyi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_5832.jpeg
    IMG_5832.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 32
  • D50FE096-8439-495A-8780-C0D627D78DFE.jpeg
    D50FE096-8439-495A-8780-C0D627D78DFE.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 31
Ama yoktu sonradan böyle oldu birde boynunda lekeyle birlikte ufak bir şişlik var tam ense kısmında

Şuan evde değilim fakat yakınlaştırarak ve işaretleyerek göstermek istedim. Yeşil işaretli olan bölgede sadece beyaz leke oluştu, kırmızı işaretli bölgede ise hem aynı leke hemde aynı zamanda boynunu uzatınca ortaya çıkan bir şişlik oluştu

Bu konuda çok bilgim yok maalesef. Mantar olabilir veya bir yere çarpmış olabilir. Cem bey zaten çevrimiçi şimdi yanıtlar konuyu

Dışarı çıkarıp biraz daha net bir resim çekin.

Ense bölgesinde lezyon genelde kabuk kenarının sürtmesine bağlı olarak gelişir. Hayvan büyüdükçe kabuk kenarları da kalınlaşıp oval bir hal alır. O kısımda ufak bir tırtık var o sürtüyor.

Uvb ampulü şu an kullanmayın. 7-8 cm kabuk boyu itibariyle kullanırsınız. Kabuk ve derisi ince radyasyondandan fazla etkilenir. Yemlerden aldığı D vitamini yeterli gelir.

Bir de akvaryumun genel resmini çekip atabilir misiniz?

Merhaba Cem bey, eve geçtiğim zaman dışarı çıkarıp size fotoğraf atayım.

Genel görüntü olarak ciddi bir şey yok gibi değil mi ?

Tamamdır uv ışığı 7-8 cm olana kadar yakmayacağım. Neyse ki en fazla 3-4 gün yakmıştım.

Yaşam alanı ise bu şekilde.

Ekli dosyalar

• IMG_5845.jpeg
    IMG_5845.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 29
Gözenekli taşlar enfeksiyona sebebiyet veren bakterilerin üremesini sağlar. Taş modeli güzel benzer bir modelin gözeneksiz olanından alın bulamazsanız kuru alan sipariş verin şu cama yapışan kuru alanlardın bahsediyorum kullanımı kolaydır

Ensedeki dediğim gibi kabuk sürtünmesine bağlı. Diğer taraftakini tam seçemedim. Onun biraz daha net resmini çekip atın. Açık yara var ise baticon sürüp 25-30 dakika kuru yerde bekletin.

O taşları komple çıkarın. Ufak bir kuru alan kullanın. Hayvanın yüzecek alanı yok. Sağlıklı gelişim için bolca yüzmeli.

Kaya tırtıklı bu hem arasına kir alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir, hemde altbağasını tahriş eder.

Bu konuda alternatif kuru alanlar var.

Bilgiler için çok teşekkür ederim Cem bey. Bu hafta 70 cm lik sıfırdan yeni malzemeler ile akvaryum kuracağım.

Bu arada daha net fotoğraf çekebildim, bu probleme daha detaylı yorum yapabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

• IMG_5850.jpeg
    IMG_5850.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 28
  • IMG_5851.jpeg
    IMG_5851.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 28
Yanaktaki eski deri atımı gibi duruyor. Kulak pamuğunu ıslatıp sürtün. Çıkmazsa dokunmayın onu bir süre sonra atar. Isıtma lambası kurutup açar.

Yanaktaki eski deri atımı gibi duruyor. Kulak pamuğunu ıslatıp sürtün. Çıkmazsa dokunmayın onu bir süre sonra atar. Isıtma lambası kurutup açar.
Teşekkür ederim. Son bir şey daha soracağım size. Yeni akvaryuma geçtiğim zaman dış motordaki suyu da değiştireyim mi yoksa içindeki su kalsın mı Cem bey ?

Yeni akvaryuma geçtiğinizde şebeke suyu kullanacaksınız bu su klorlu olduğu için döngü bakterilerini öldürür.

Kurulumdan itibaren 1 ay geçmemişse yine bakteri oluşmaz.

İçindeki su pis ise akvaryumdaki suyu kirletir sonuç itibariyle temizlemeniz iyi olur.

Yeni akvaryuma geçtiğinizde şebeke suyu kullanacaksınız bu su klorlu olduğu için döngü bakterilerini öldürür.

Kurulumdan itibaren 1 ay geçmemişse yine bakteri oluşmaz.

İçindeki su pis ise akvaryumdaki suyu kirletir sonuç itibariyle temizlemeniz iyi olur.

İçme suyu kullanmamı tavsiye etmiyor musunuz peki ?

İçme suyu maliyetli olur.

Arıtma cihazı kullanıyorsanız en sağlıklısı o. Yoksa basit bir arıtma cihazı bile doğrudan şebeke suyundan iyidir.

Şebeke suyu kullanırsanız. Petşişelere doldurup mümkünse fazla ışık almayan bir yerde kapağını aralık bırakarak dinlendirin. Klor uçsun. Bu petşişelere su düzenleyici de damlatılabilir ama o da maliyetlidir. Dış filtredeki carbon malzeme su düzenleyici işlevi görür.

Maliyet açısından bir sorun yok elimden geldiği kadar en kaliteli ürünlerle iyi bakmaya çalışıyorum.

Maliyet dışında direkt içme suyu kullanılmasında bir sorun yok değil mi ?

Hayır. Kullanabilirsiniz. Yalnız pH derecesi 8 altı olmalı.

Bilgiler için çok teşekkür ederim Cem bey. Son olarak Ankara’da ne olur ne olmaz diye sürüngenlerden anlayan önerdiğiniz bir veteriner var mı ?

Geri