Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beyaz lekeler nedir ?

Ankarada burası var ama hala aynı yerde mi bilmiyorum 10 sene olmuştur.
Sempati Veterinerlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

Adres: Kırkkonaklar Mh., Şemsettin Günaltay Cd No:401, 06550 Ankara
Telefon: (0312) 495 0004

Çalışma saatleri:

Pazartesi 09:00-20:00
Salı 09:00-20:00
Çarşamba 09:00-20:00
Perşembe 09:00-20:00
Cuma 09:00-20:00
Cumartesi 09:00-20:00
Pazar Kapalı

Bir de üniversite veterinerlik fakültesi hastanesi olan varsa oraya gidebilirsiniz.

Ankarada burası var ama hala aynı yerde mi bilmiyorum 10 sene olmuştur.
Sempati Veterinerlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

Adres: Kırkkonaklar Mh., Şemsettin Günaltay Cd No:401, 06550 Ankara
Telefon: (0312) 495 0004

Çalışma saatleri:

Pazartesi 09:00-20:00
Salı 09:00-20:00
Çarşamba 09:00-20:00
Perşembe 09:00-20:00
Cuma 09:00-20:00
Cumartesi 09:00-20:00
Pazar Kapalı

Bir de üniversite veterinerlik fakültesi hastanesi olan varsa oraya gidebilirsiniz.
Cem bey tekrar merhabalar, dışarıda daha net bir fotoğraf çektim. Ensesinde olan lekeyi tekrar yorumlayabilir misiniz ? Bu sürtmeden kaynaklı bir şey mi kesin olarak ?

Ekli dosyalar

• IMG_5868.jpeg
    IMG_5868.jpeg
    621.8 KB · Görüntüleme: 11
Deri tahriş olduğunda kabuk bağlamaya başlar her suya girdiğinde bu kabuk beyazlaşır.

Şişlik var mı? Su toplama yada iltihap gibi. Yoksa deri yüzeyi düz vaziyette beyaz mı?

Evet hafif bir şişlik var ama bugün baktığım zaman o beyaz leke düşmek üzereydi yani sallanmaya başlamıştı.

Şişlik neden olur ? Tedavisi nasıl yapılır ?

Tavsiyeniz üzerine yeni akvaryuma geçtim o taşları kaldırdım ve ensesi daha iyi durumda oldu

O kabuğu atsın sonra bakalım. Tümör yada parazit gibi durmuyor.

Şişlik indi beyaz leke azaldı Cem bey. Sanırım tek problem eski akvaryummuş hayvan kendi kendine iyileşti.

Birde yaklaşık 6 gün önce yeni bir kaplumbağa aldım fakat hala daha ürkek hareketler sergileyip yem yemiyor. Enerjisi, kabuğu vs çok iyi durumda.

Ne zaman alışır bu arkadaş ve yem yemeye başlar ? Kabuk boyu 3-4 cm kadar kaç gün açlığa dayanır ?

Bazıları 15 güne kadar yemeyebiliyor. Yemi verdikten sonra uzaklaşın. Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Diğerinin size yaklaşmasını görerek zarar gelmeyeceğini anladığında o da yaklaşacaktır.

Hareketli olduğuna göre hastalık belirtisi yok.

Oda kapısından ara ara gizlice bakın. Kuru alana çıkıyor mu?

Boy farkı var mı iki hayvan arasında?

Bazıları 15 güne kadar yemeyebiliyor. Yemi verdikten sonra uzaklaşın. Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Diğerinin size yaklaşmasını görerek zarar gelmeyeceğini anladığında o da yaklaşacaktır.

Hareketli olduğuna göre hastalık belirtisi yok.

Oda kapısından ara ara gizlice bakın. Kuru alana çıkıyor mu?

Boy farkı var mı iki hayvan arasında?
3-4 gün daha bekleyim o zaman hala yemezse dediklerinizi yapıp vereyim.

Diğeri yemi attığım an kaptığı için yeni gelenin yemesine fırsat vermiyor. Eski kaplumbağayı diğeri yem yiyene kadar yarım saat başka bir alana koyayım mı ?

Kuru alana çıkıyor ama diğeri kadar sık değil tabi, genelde suda takılıyor.

Yeni gelen eski kaplumbağama göre 1 cm daha büyük ama çok iyi anlaşıyorlar

Geri