Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir kaç sorum var

Esmylmz

Bronz 1 Üye
Merhaba.Akvaryum ve diğer ekipmanları birinden aldım. Su ısıtıcım sanırım çalışmıyor. Termometreyi de çözemedim. Işık da tehlikeli olanlardanmış sanırım konulsra bakınca anladım. Eksiklerimi söyleyebilir misiniz?
Ve kabuklarında ki beyazlıklar kabuk atmak için mi?

IMG_20241009_215049.jpg

Isıtıcının tamamı su altında kalmalı havayla temasını istemiyoruz dışarda kalması riskli yan yatırın suyun içinde olacak şekilde şu haliyle suyu ısıtamaması normal bide yan yatırıp tamamı suda gömülü şekilde deneyin gene bi değişiklik olmazsa başka bir ısıtıcı alırsınız elinizdeki ampul ne şuan çıkaramadım ama halojen veya filamanlı yüksek wattlı yaklaşık 40-60 civarı olmalı ledse işe yaramaz ısı vermez ampul olarak trendyolda bu altta attığım ürünü kullanabilirsiniz 1-2 tane yedek alın yanına isterseniz aniden bozulabiliyor ve bulması zor daha küçükler uvb lambaya gerek yok bu ampulu ortalama 20-30 cm arası uzaktan kuru alanın üstüne bakacak şekilde konumlandırın bi termometre yardımıyla ölçüm yapacaksınız yarım saatte sıcaklığı 32 derece civarlarına çıkarıp o civarlarda seyretmesi lazım çıkartamazsa ampulu biraz daha yaklaştırabilirsiniz çok yükseltirse sıcaklığı ampulu uzaklaştırın hayvanlar soğuk kanlı olduğu için ısınmalarını sağlıyor aynı zamanda dinlenirken kurulanıyorlar kabuktaki lekeler de kireç veya mantar gibi geldi bana Cem bey görünce daha ayrıntılı bilgi verir o cam termometrelerden ben de aldım ve açıkçası hem anlamadım hem de işe yaramıyor gibime geldi şöyle elektronik termometreler var ben severek kullanıyorum marka satıcı vermiyorum her yerde bulabilirsiniz çok kolaylaştırıyor işinizi ve uygun fiyatlı ürünler hem akvaryumun sıcaklığını ölçmede ki onun da 25-28 arası olması lazım hem de kuru alanda lamba mesafesini ayarlamada kullanabilirsiniz

Ekli dosyalar

• IMG_9085.png
    IMG_9085.png
    877.6 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_9087.jpeg
    IMG_9087.jpeg
    267.4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Pek anlamadığından su ısıtıcıyı yan yatırmak tehlikeli olabilir diye düşündüm kablosu suya gireceği için.
Birde öyle deneyelim sağolun. Termometre aynı göstergede hiç değişmiyor anlamadım. Sizin attınığız suyun içine giriyor sanırım.

Bendeki sanırım uv ısıtmalı lambadan. Tehlikeli olduğunu görünce değiştirmek istedim. Aldığım kişinin kaplumbağası belki de ısı dan öldü. Bilmeden fazla yakında koydularsa.

Suyu rampa ortasına kadar yükseltin.

Su ısıtıcı o şekilde olmaz cam komple su içinde olacak. Fişini çekip soğumasını bekleyin. Cam patlamış mı kontrol edin.

Yatay konumlandırmış mı aldığınız kişi sorun. Bazı ısıtıcılar tam batmaz. Sadece plastik kısmı su dışında olur.

O ampulde uygun değil. Bu modeller yoğun ısı verir. Hayvanı kızartırsınız. Onu değişin.

Suyu rampa ortasına kadar yükseltin.

Su ısıtıcı o şekilde olmaz cam komple su içinde olacak. Fişini çekip soğumasını bekleyin. Cam patlamış mı kontrol edin.

Yatay konumlandırmış mı aldığınız kişi sorun. Bazı ısıtıcılar tam batmaz. Sadece plastik kısmı su dışında olur.

O ampulde uygun değil. Bu modeller yoğun ısı verir. Hayvanı kızartırsınız. Onu değişin.
Anladım teşekkür ederim. Kabuklarında ki beyazlık nedir sizce

Plakaların bir kısmı pul pul dökülmüş bir kısmının içinde kireç var. Bir sorun yok.

Geri