Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir tuhaflik var

Selma.a

Yeni Üye
Merhabalar dün gece hediye olarak gele kaplumbaganin kabuğu bu şekilde geldi ve petshop büyüdüğü için kabuk değiştirildiğini söylemiş çok hareketli değil yem yiyor ama
20250626_132551.jpg

Merhaba kahverengi olan hayvanın kabuğunun net bir fotoğrafını atar mısınız. Kabuk değişimi gibi duruyor.

Bu şekilde olmaz bu kabın ismi ölüm kabı.

3 hayvan var hayvan sayısı arttıkça yuva boyutu artmalı en az 50 litre olacak şekilde 80 - 100 -150 -200 -300 litre ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun gider.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman su sıcaklığı 28 derece kuru alan sıcaklığı ise ilk yarım saaatlik ölçümde 32 derece olacak. Su ısıtıcısını geceleri 27 derecenin altına düşmüyorsa çıkartırız. Lamba yaz kış kullanılır.

Kuru alan hakkında bu konuya bakın. Kuru alanda çim, taş, ahşap gibi malzemeler kullanmayın bunlar psilik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur veya üşütüp ölümcül akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Lamba hakkında bu konuyu inceleyin. Lamba satın alma linkleride burada mevcut.

Kullandığınız bütün takviye, yem, ekipman ne varsa hepsinin görsellerini yükleyin.

Tüm ekipmanların tam bu kaba sadece oyun oynamaları ve yem yemeleri için koyuyorum uzun sure cevap gelmediği için ve kaplumbaga bir ara ters döndüğü için ve o şekilde yüzdüğü için degistirdim teşekkür ederim bu arada 4 kaplusum var 😅

Takviye yem kullanmiyorum sadece stik yem yiyorlar arada bir haşlanmış tavuk ve ayda 1 defa da yumurta beyazı yeni gelen minikler çok yemiyorlar gibi ama gozlemliyorum şu aşamada

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanlara ait orta sert diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayın. Akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Kuru yerde bir resmini daha çekin.

Üstbağa alg bağlamış bunlar temizlensin.

Hayvanlar genel olarak sağlıklı duruyor.

Bu hayvan kötü şartlar altında yaşamış. Birkaç günde toparlayacaktır. Yalnız esintide ve klima altında kalmasın. Pencere açmak gerekirse hayvanların su içinde olduğuna emin olun.

Teşekkür ederim degistirdim petshoptan suankiler çok hareketli ve bir sorunları yok diye düşünüyorum

Geri