Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

biri normal diğeri çok iştahsız ve bitkin, anlamadım

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
Katılım
23 Şub 2014
Mesajlar
343
ya iyi geceler ben 2 gün önce 2 tane kaplumbağa aldım işte ikiside küçük bi tanesi normal yemleri düzgün yiyo diğeri sürekli kuru alana cıkıyo 2 dk yüzüp tekrar kuru alana geçiyo 2 gündür bişey yemedi. mesela yemi kokluyo sonra gidiyo marul verdim dedim belki orda hep onu vermişlerdir alışmışdır bildiği bişey yok yok yok hiç bişey yemiyor korkuyorum daha yavru ya daha 3 cm diğeri yiyen 4 cm


Yani uzun süredir kuru alanda ışığın altında yatıyo sıcakta suyu 25 derece yok girmiyor. Belki dedim kabızdır. Ilık suyla yıkadım ovdum falan bilmiyorum ya
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Hoşgeldiniz öncelikle.. Alışma döneminde olabilir ama su ısısıda 27 28 derece ve kuru alan 31 derece olmalı. Ilık suyla yıkamak bir çözüm değil malesef.. Ayrıca halsizlik burundan baloncuk çıkarma var mı?
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

suyun dışındayken soruyorsanız hayır
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Yani bir hastalık belirtisi yok şuan suda hareketli mi? Isıtıcıyı arttırmanızı öneririm
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Su ısısını Yaşarcan ın dediği gibi yükseltmeli. Kuru alanı 32 derece olsun.
Alışma dönemind yem yememe durumu olabiliyor. Bu sadece adaptasyon süresi ile alakalı olabilr. Ben 15 gün yem yememe ile karşılaştım.
Buda yesin yada diğeri fazla yemesin diye yapılacak olan şu. 1 hayvanlık yem atıp uzaktan izlemeli, bu yerd dvamı atılır. Tümünü diğeri yerse onu akvaryum suyu ile başka kaba alıp bekletmeli ve yemeyen için tekrar 1 hayvanlık yem atılmalı. 20 dk ortamdan uzaklaşıp yada farketmeyeceği şekilde uzaktan hareketsiz seyredip huzurlu şekilde yemesi beklenmeli. Yemezsede bu süre sonunda yemler alınıp çöpe atılmalı ve diğer hayvan akvaryuma alınmalı. Bu hayvan ortama adapte olana kadar bu şekilde sabırla iştahının gelmesi beklenmeli. Ortamda fazla insan ve hareket olmasınki hayvanlar huzurlu bir şekilde yuvalarına alışsınlar.

Hayvan daha önce koşulları kötü yerde soğukta yaşamış ise ısı ihtitacını ilk dönemde fazlaca karşılamak istiyor olabilir. Kuru alanda bu sebeple duruyor olabilir. Bu durum uzarsa yada başka belirtiler gözlemlenirse hastalık durumunu göz önünde bulundurmak gerekecek.

Bu arada yem yememesi 1 haftayı geçerse vitamin takviyesi başlayacak. B sebeple hafta sonuna kadar gelişme olmazsa kesinlikle sera reptilin yada jbl aqua vitaminlerinden biri alınmalı.

Umarım hemen iştahı açılır ve ortama adapte olur.
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

çok sağolun öyle yapıcam o zaman 20 dk boyunca ayırırım ben. şimdi normlde 1 tane yem atıyorum bu yeme bakmıyo bile önüne tutuyorum görsün diye yok suya girmiyor ısıtıcıyı koydum suya inşallah dediğinizi yaptığımda alışmaya başlar. teşekkür ederim
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Su ısısı çok önemli Aytekin Bey ısı arttıkça metabolizması hızlanır hayvanların
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

dediğinizi yaptım ve yemeye başladı süpersiniz ya valla çok sağolun :))) beni görünce bi an çekildi bende çekildim uzaktan izledim yiyoo :) hayır zaten ısıtıcı çalışıyor akvaryum gelene kadar akvaryum kadar saklama kapları olur ya onda bakıyrum zaten bi gelsinde kargoyla uvb falan kullanamaıyorum şuanda bana bi tane masa lambası önerirmisiniz uygun şu mandallı falan oluyormuş
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Bauhouse ta vardı genelde ordan alıyorlar tekzendede vardı ben baltığımda 11 liraydı
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Isı değerlerini muhakkak sabitleyin ve yalnız bırakın beslenmesi için zamanla alışacaktır. Önce ısınmak istiyor sanirim ^^
Sıcaklık onlar için yemeden içmeden önde geliyor bazen.


Isıtıcı lamba için 60W almanızı tavsiye ederim. Tekzendeki 40W Yaşarcan sanırım, bende aldım ondan.
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

40 watt ama uvb için ideal :)
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Aynen bende Uvb taktım hatta 3 tane aldım fiyatı da kalite de iyi ;) Ama ısıtıcı ampül için 60W olması gerekiyor.


Yani İki tane mandallı lamba lazım. Birine uvb ampül takılacak birine ısıtıcı ampül. Isıtıcı ampül için 60W lamba gerekiyor diğeri 40W olabilir.
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Kuru alana bağlı değişir tabiki ama bir tane şart :)
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

ben şeker prensimle tuz kralımın malzemelerinin çoğunu tamamladım bide askı dış filtre sipariş verdim oda yolda geliyor. elimde onların resmini koyuyorum eksiğim varsa lütfen söyleyin tamamliyim :)

mailto:/20140225_131003.jpg

mailto:/20140225_131009.jpg

mailto:/20140225_131013.jpg

mailto:/20140225_131053.jpg

mailto:/20140225_131028.jpg

mailto:/20140225_131033.jpg

mailto:/20140225_131016.jpg
 
RE: biri normal diğeri çok iştahsız bitkin anlamadım ya

Gayet güzel ama yem konusunda bir plan yapılmalı Emre yada Cem Abiyle :) kuru alanı ısıtma lambadı ve uvb var mıydı?
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız ve bitkin, anlamadım

Kuru alan ve exo terra uvb100 var. Ancak şu anki kapta ısıtıcı o şekilde durmaz hemen müdahale edilmeli. Isıtıcı siyah kafa kısmına kadar batmalı aksi halde hava ile temasta cam kısım çatlar.


Daha önce belirttiğim gibi devit ve mürekkep balığı kemiği fazla, bir köşede bekleyebilir.

Isıtıcı neden iki tane alındı yada pet shop verdi anlamadım. Akvaryuma geçince cam olanı kullanmazsın, arıza yada saklama kabında şimdi olduğu gibi karantina ihtiyacı olursa kullanırsın.

Sanırım şelale filtrelerden aldın. Onlar kullanışlı olmuyor ama bir süre dene, olmazsa destek olarak iç filtre gerekecek.

Derece göremedim, ondan aldın mı?

Yem programı carnivor olduğu için iki haftalık yapıyorum. Carnivor dışı raffy p içi mineral yemdir ve raffy p içerisinde mineral yem çubularıda olduğundan bu yem gerekmiyor. Bitince tekrar almazsın. Günlük sabah ve akşam üzeri iki öğün ve toplamı hayvan başına kafa hacmi kadar verirsin.

İlk hafta;
Ptesi: Raffy p
Salı: Raffy I
Çarşamba: Reptomin
Perşembe: Raffy p içerisindeki kırmızı mineral yemler (bugün sadece bunlar verilir ve bunlar başka gün verilmez)
Cuma: Raffy p
Ctesi: Raffy I
Pazar: Reptomin

İkinci hafta;
Ptesi: Carnivor
Salı: Raffy I
Çarşamba: Reptomin
Perşembe: Carnivor
Cuma: Raffy I
Ctesi: Carnivor
Pazar: Reptomin

Mandallı lamba;
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-mandalli-lamba-buldum.html

Uygun ısıtma ampulü;
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Lambaları otomatik yakıp söndüren zamanlayıcı;
mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici.html
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız ve bitkin, anlamadım

Emre abi derece şu hassaslar varya onlardan aldım civalıyla tam göremem diye üzerinde şuan 28.1 yazıyor mesela. ısıtıcının biri hediye ürün abi şelale filtre gibi değil herkes memnun kalmış link verim üzerine 10 tl daha koyup 1000 devir alırdımda çok fazla abi oda bu 510 devir akvaryumum zaten küçük hepsiburada.com a girersen abi Haqos Askı Dış Filtre 510 L/H + RS Hava Motoru Çift Çıkışlı Hediyeli! yaz onu aldım buda diğeri abi Life Tech Filtre Siyah Kova İçi Dolu 1000 L/H biri 85tl diğeri 100 tl sen diğerini al dersen abi onu alim iptal edip. ıstııcıda dediğin gibi yapıyorum şimdi

http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=Haqos+Ask%C4%B1+D%C4%B1%C5%9F+Filtre+510+L%2fH
http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=+Life+Tech+Filtre+Siyah+Kova+%C4%B0%C3%A7i+Dolu+1000+L%2fH
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız ve bitkin, anlamadım

birinci cama montajlı fakat alt kısmı destekli olmalı. yoksa camı kastırır. filtre içine dolacak suyun ağırlığı da eklenecek. akvaryum kenarında yer varsa alınabilir. bu aynı zamanda yerde olan akvaryumlara da uygun yapıda hortum kalabalığı yok. bu fiyata satılan iç filtreleri düşünürsek onlardan süzme açısından daha üstün.

yaşarcan bu tip sana da uygun. hatta daha büyüğü varsa daha iyi jakuziye oturtursun.

ikinci model güç açısından iyi zeolit ve substrat veya lav taşı ek olarak alınacak. yalnız üç sepetli. bu güçte bir filtre için 4 sepet daha uygun olur. artısı ucuzluğu.

akvaryum kaç litreydi.

her ikisi de bilmediğim marka motor kalitesi ve ses konusu nasıl bilmiyorum. birinciyi alıp deneme şansın olursa ve olumluysa diğer akvaryum için bende düşünebilirim.
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız ve bitkin, anlamadım

Buradaki mesajı yeni gördüm iş yoğunluğunda. Birinci çerçeveli akvaryumlara oturmaz, onuda belirtmek isterim. Bu Yaşarcan a da uymaz bence.

Diğer konuda yazdığım jebo 600 lt debili uygun. Ama bunların hiç birinin marka kalitesini bilmem onu belirteyim. İkinci gün bozulursa bana ne oldu deme :) Ben Eheim ve Tetra filtreleri kullanıyorum.
 
Cvp: biri normal diğeri çok iştahsız ve bitkin, anlamadım

Emre Abi bende iç filtre konusunda sormuştum burdan tekrar sorayım senin bombeli akvaryum yerde gibiydi resimlerde onda filtre nasıl oluyor su seviyesi yüksek olduğu için mi ?


Cem Abi bunu oturtabilceğim tek bir yer var onun içinde ağzına kadar su doldurmam lazım o zaman su seviyesi dış filtreden daha yüksek oluyor zaten
 
Geri
Üst