Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

birkaç soru

busra

Bronz 4 Üye
arkadaşımdan aldığım filtre bozuk çıktı çalışmıyor,
gittigidiyorda 30tl lik filtreler var işime yarar m 60*20*40 ölçüler

kaplişler kuru alanı kullanmıyorlar, hala alışamadılar mı?

bu kırmızı yem, minaral olanı yemiyorlar aç olmalarına rağmen, :(

bide filtre aldığımda kaplişlerin dışkıları da temizlenecek mi? çünkü tabana silis kum serdim filtre de çalışmayınca şimdiden kumun üstüne kaka yapmaya başladılar
filtre temizlicek mi bunu

teşk, biraz çok oldu ama :eek:

Cvp: birkaç soru

iç filtre o kadar detaylı temizlik yapmıyor ama benimkiler dışkılarını kendiler hallediyor seninkiler küçük sanırım daha...
mineral yemleri en çok sevdikleri yemin içine koy kokusu sinsin çözüm olabilir...
kuru alanın eğer kapatmaya müsaitse koyup orda kapatabilirsin ya da oralara yem dizersen o şekilde çıkıp keşfedebilirler ben öyle yapmıştım...
kuru alan ısı lamban var mı belki ısı düşük olduğu için çıkmak istemiyorlardır...
akvaryumunun bir resmini gönderirsen daha iyi olur belki çıkmaları için uygun değildir tırmanamıyorlardır vs...

150-200 litre/saat debisi olan bir iç filtre ihtiyaçları karşılayacaktır.

Yemler kutularında iyi muhafaza ediliyorsa ve diğer yemleri yemelerinde bir sıkıntı yok mineral yemi yemesi konusunda günün ilk öğününde verilip yemesi beklenebilir.

Kuru alan sıcaklığı kontrol edilmeli.Yeterli sıcaklık sağlanmıyorsa kaplumbağalar tercih etmiyor olabilir.

Dışkılarını genel olarak yedikleri için bu konu pek sıkıntı yaratmıyor ancak iç filtre yüzey alanına yakın olduğu için diptekileri çekme konusunda pek etkili değil hakeza dış filtrenin de pek etkili olduğu söylenemez.Bunun için kaplumbağalar dışkılarını tüketmediklerinde ya da dipte kirlilik oluştuğunda bunu dip sifonu ile çekebiliyoruz.Dip sifonu ayrıca su değişimlerinde de kullanılabiliyor.

Filtrede sinek filtre dediğimiz minyatürlerden alma. Furkan o debi az olur. Debide 500/600 lt/h debili iç filtre daha uygun olur. Akvaryumun boyu uzun sirkülasyon kiri filtreye döndürmesi açısından gerekli. Akvaryum içine koyacağın ürünler sirkülasyonu kısıtlayabilir. Hayvanlara gelirsek dışkıları yerken tozutup havalandırarak filtrenin çekmesini sağlarlar. Yemiyorlarsa tabanda silis kum olması yürüdüklerinde parçalayıp havalanmasını sağlar. Su çıkışında hava kabarcığı yapabilme özelliği olanlarından tercih et. Daha doğrusu al

mailto:/Oq3Pkn
akvaryumun son hali bu bide filtre eklcem tabiki
30 lira civarı bişe alacam umarım işimi görür
yorumlarınız için teşekkür ederim

Netten alırsan hesaplıya alırsın çeşitte bol.

Zaten ben bu debi olayinda yazanin% 70 inin gercek debi oldugunu okumustum, firmalar fabrika verilerinden hareket ediyorlar.

cem' Alıntı:

hocam önerdiğiniz bişe varmı 30tl civarı çok var hepsi aynı mı yoksa
elimde patlamasın

cem' Alıntı:
Filtrede sinek filtre dediğimiz minyatürlerden alma. Furkan o debi az olur. Debide 500/600 lt/h debili iç filtre daha uygun olur. Akvaryumun boyu uzun sirkülasyon kiri filtreye döndürmesi açısından gerekli. Akvaryum içine koyacağın ürünler sirkülasyonu kısıtlayabilir. Hayvanlara gelirsek dışkıları yerken tozutup havalandırarak filtrenin çekmesini sağlarlar. Yemiyorlarsa tabanda silis kum olması yürüdüklerinde parçalayıp havalanmasını sağlar. Su çıkışında hava kabarcığı yapabilme özelliği olanlarından tercih et. Daha doğrusu al

hocam bide juenpet tekilerin woltu çok düşük
6 volt 3 volt bunlar iş yapar mı?
en az kaç volt olmalı
şu filtre işinide halledersek bidaha kafanı ağrıtmayacağım

cem' Alıntı:

mailto:/evcil-hayvan/dophin-fb-4000f-akvaryum-ic-filtre-600-l-h-120225885

mailto:/evcil-hayvan/atman-at-f201-ic-filtre-650l-h-154055549

mailto:/evcil-hayvan/aquael-fan-2-ic-filtre-450-lt-saat-156655164

mailto:/evcil-hayvan/dophin-fb4000-akvaryum-ic-filtre-158519558

ilk gözüme çarpanlar bunlar

http://www.mamaci.net/K244,ic-filtreler.htm?s=&sSingle=&sDecimal=&fMarka=246&prcid=&Sr=&Gr=&St=

Tek hazne olarakta kullanabilirsin

cem' Alıntı:
http://www.mamaci.net/K244,ic-filtreler.htm?s=&sSingle=&sDecimal=&fMarka=246&prcid=&Sr=&Gr=&St=

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]mailto:/evcil-hayvan/dophin-fb-4000f-akvaryum-ic-filtre-600-l-h-120225885[/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]mailto:/evcil-hayvan/atman-at-f201-ic-filtre-650l-h-154055549[/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]mailto:/evcil-hayvan/aquael-fan-2-ic-filtre-450-lt-saat-156655164[/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]mailto:/evcil-hayvan/dophin-fb4000-akvaryum-ic-filtre-158519558[/font]

şunlardan biri?

bide bunlar mesela kabarcık yapıyor mu
siz onu tercih edin demiştiniz ya

Jeneca hava kabarcığı veriyor

cem' Alıntı:
Jeneca hava kabarcığı veriyor

http://www.mamaci.net/U1432,244,jeneca-ipf-5200r-akvaryum-ic-filtresi.htm

http://www.mamaci.net/U1431,244,jeneca-ipf-5200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

sipariş geçecem hocam hangisini alayım

2. olanın filtresinde aktif karbon varmış ?

aktif karbon dediği o siyah sünger. bende 5200 L modeli var bu çok güçlü 300 litrelik akvaryumu dahi uçuruyor. sana 4200 L uygun olur. aslında IPF-1253 modeli eski ama daha kullanışlı fakat o bitti. olsaydı direk onu al derdim. IPF-2253 modelin tek haznelisiydi.

cem' Alıntı:
aktif karbon dediği o siyah sünger. bende 5200 L modeli var bu çok güçlü 300 litrelik akvaryumu dahi uçuruyor. sana 4200 L uygun olur. aslında IPF-1253 modeli eski ama daha kullanışlı fakat o bitti. olsaydı direk onu al derdim. IPF-2253 modelin tek haznelisiydi.

TEŞK ETTİM
üşenmeden cevaplıyorsun
sipariş geçiyorum o zaman
herşey kapluşlar için eksi bakiyede olsak da

cem' Alıntı:

BUGUN de ısıtıcım bozuldu,
neye elimi atsam elimde kalıyor, geçen filtre şimdi de ısıtıcı
60*20*40(h) için uygun bi ısıtıcı önerirmisin
mamacı dan hem filtre hemde ısıtıcı alcaktım orda yok,
juen de de senin önerdiğin filtre yok
2 farklı yerden alsam kargo parası ödicem bu seferde,
zaten bakiye yerlerde
masraf üstüne masraf çıkıyor

daha düşük wattı yok. bu fiyatına göre kaliteli ve tam batabiliyor. yalnız elinde iç derece olsun. ona göre ısı ayarını yaparsın. yeşilli kutusu olanından alma o suya batmaz alt modeldir.
mailto:/Product/atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt/JPM004685?kat=243

bu tip çelik ısıtıcılara da bakabilirsin.
mailto:/Product/roxin-celik-akvaryum-isiticisi-100-watt/JPM012862?kat=243

bu ikisi hem ucuz hem sağlamdır. akvaryumu 100 litreye çıkardığında da kullanabilirsin.

cem' Alıntı:
daha düşük wattı yok. bu fiyatına göre kaliteli ve tam batabiliyor. yalnız elinde iç derece olsun. ona göre ısı ayarını yaparsın. yeşilli kutusu olanından alma o suya batmaz alt modeldir.
mailto:/Product/atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt/JPM004685?kat=243

bu tip çelik ısıtıcılara da bakabilirsin.
mailto:/Product/roxin-celik-akvaryum-isiticisi-100-watt/JPM012862?kat=243

bu ikisi hem ucuz hem sağlamdır. akvaryumu 100 litreye çıkardığında da kullanabilirsin.

hocam roxin daha uygun geldi derece göstergesi filan varmış
zaten 2 adet civalı derecem var ordan bakarım suyun ısısına,
jbl leri sevmiştim termostatlı derece göstergeli ama oda 80lira civari
roxin beni idare eder değil mi? bikaç sene?

cem hocam senden son ricam gene juen den alacağım kabarcık yapabilen filtre
en son mamacı da bunda karar kılmıştık

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]http://www.mamaci.net/U1431,244,jeneca-ipf-5200l-akvaryum-ic-filtresi.htm[/font]

gene bu fiyatta ve özellik te juen de bulamadım
bu konuda da yardımcı olursan sevinirim :/

Foruma hoşgeldin Büşra abla.Benim filtrede 2 ay önce yandı ve değiştirmek zorunda kalmıştım.Filtre olarak Cem abininde tavsiyeleri ile en sonunda Jeneca 4200L aldım.
Detaylar bu konuda( mailto:/forum/konu-sobo-marka-ic-filtre-kullanan-kullanmis-varmi.html )
Öncelikle 5200L veya 5200R kullanmak 48 litrelik bir akvaryumda hortum etkisi yaratır :)
Ayrıca bu modellerin her bir haznesinin uzunluğu 15 cm civarında.Yani 3 hazne ile birlikte kullanman dikey konumlandırmada mümkün değil çünkü akvaryum yüksekliğin 40 cm sadece hazne yüksekliği 45cm civarında bunun birde motoru var olmuyor yani.Zaten ağzına kadar suda doldurmuyoruz :)

48 litrelik akvaryumun kuru alan vs. ile birlikte 10 litre civarını kessek geriye kalır 38 litre.Bende ki akvaryumun 45-50 litresi su.Benim kullandığım filtre 4200L olmasına rağmen çok şiddetli su akışı meydana geliyor.Hatta ilk aldığım günler sesten uyuyamıyordum.Filtrenin çekiş gücü mevcut su hacminin çok üstünde olduğu için motor aşırı ses ve titreşim yapıyordu.Kapatıp uyumak zorunda kalıyordum.Bu filtrenin en kötü yanı ise vantuzların sadece motor kısmında bulunması.Hazne kısmında vantuz olmadığı için aşırı titreşim oluşuyor buda gürültü olarak geri dönüyor.Uzun süre kullanımda akvaryum camı kalın değilse çatlamalar oluşabilir.

İç filtre alırken benim düşüncemde büyük güçlü olsun akvaryum temiz olsun sürekli temizlik yapmayayımdı.Bunun yanlış olduğunu bu filtreyi aldıktan sonra gördüm.Filtre ne kadar güçlü olursa olsun iç filtrenin asıl vazifesi suyu filtrelemektir katı pisliği temizlemek değil.En iyi iç filtre suyun hacmi ile orantılı olandır.

Geri