Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

böbrek taşı

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler kaplumbağalarımdan biri geçen hafta 3 gün üst üste siyah bir şey çıkardı taş gibi neden oluyor olabilir bu acaba ve hangisinden çıktığını anlayamadım gözlemliyorum fakat bulamadım...

Cvp: böbrek taşı

resmini görmek lazım. öyle bir çakıl parçası, bitki yaprağı lifi veya mango vs bir şey varsa onu koparıp yemiş olabilirler. bir de çıkarıp incele sert mi dağılabilir birşey mi ?

abi taş, süs bitkisi falan yok gördün akvaryumumun içini bildiğin simsiyah semsert bir taştı...anlayamadım hangisi bıraktı takip ettim 2 hafta boyunca ama yine anlayamadım?

akvaryumun içini hatırlmıyorum şimdi o kadar akvaryum gördüm ki karıştırabilirim. silis veya kum varsa içinde bu tip tek tük ufak çakıllar karışıp geliyor. bir kez yutup dışkı ile çıkardığında o veya bir başkası yiyerek tekrar dolanıyor.

kumda yok bildiğin taban cam boş altı...nasıl nerden yuttular yuttuysa anlamadım yada kaplumbağalarda taş neden olur abi?

[url=mailto:/QA4oG3][img]mailto:/QA4oG3.jpg[/url][/img]akvaryumun tabanı boş abi bu şekilde :)

silikonlara bak ısırık veya parçalanma var mı ? geriye dışardan bir şey düşmediyse sebep odur.

Geri