Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Böcek İlaçlama Kaplumbağama Zarar verir Mi?

s büşra

Yeni Üye
Katılım
8 Mar 2023
Mesajlar
1
Merhaba, bugün evimize kokulu ilaçlama yapıldı. Akvaryumu dışarı çıkarma imkanım olmadı, suyunu %10'luk bir kısmı kalacak şekilde boşalttım, üzerini bir bezle örttüm, kaplumbağamı alıp çıktım. İçinde silis kum ve taş vardı, acaba direk üzerine su döküp kaplumbağamı içine koysam zarar verir mi? Mavi solüsyon döksem işe yarar mı? Ne olur bir fikir verin ,hayvana zarar vermek istemiyorum. Orijinal hesabımın da şifresini kaybetmişim bulamadım, yenisini açmak zorunda kaldım
.
 
Örtüyü tam örtmüş olsanız bile bir miktar içeri yansımış olabilir. Onun için akvaryumu ve kumu 2 defa akvaryumun içine yarısı kadar su doldurarak yıkayıp suyu komple alabildiğiniz kadar alın.

Camları ve kuru alanı akvaryuma ait bulaşık süngeri ile kumu da karıştırıp arada mıncıklayarak zehir varsa suya çıkmasını sağlayın.

Bunları yaparken hayvan üşümeyeceği bir oda da dursun. Bu işlemleri yaparken pencereyi açıp havalandırın.

Zehrin zerrecikleri ve kokusu odaya yayılmıştır.
 
Metilen mavisi bu işe yaramaz.

Forum sunucusu hacklendiği için 1 sene geriye dönük konular ve üyelikler gitti. Daha eski iseniz adminimize haber vereyim. Hesabın şifresini yenilesin.
 
Geri
Üst