Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Boyuta karar veremedim

gkhnkrdmr0

Bronz 5 Üye
:$ Merhaba bende 3 adet kaplumbağa var boyutları yetişkin bir insan eli kadar var akvaryumda kalıyorlar 70 litrelik filan boğulurlar diye suyu çok koymuyorum ama üzülüyorum küçük alanda yaşıyorlar.Forumda bir kaplumbağa için 100x50 diyorlar :D 3 tane büyük 3 Metreye 1.5 metrelik akvaryummu gerektirir . Gerektirirse o kadar akvaryum varmıdır varsa param yetermi . Yardımlarını bekliyorum. Kaplumbağalar 5-6 yıldır bendeler yavru iken almıştım. :$

Cvp: Boyuta karar veremedim Lütfen yardım edin..

Kaplumbağalar için, en az 100 lt olarak yaşam alanı sağlamaya çalışıyoruz. Bu zorunlu olması gereken, yani daha fazla olsa daha iyi olur. Bu toplamda sizin için en az 300 - 350 litrelik bir akvaryum gerektirir. Boyut olarak 120*50*60h 10mm camkalınlığı ile bu ebatlarda akvaryum gerekli yaşam alanını sağlayacaktır. Fiyatları akvaryumculara göre değişecektir. Sadece akvaryum yapımı için en az 400 tl den düşünebilirsiniz.

Sadece genel olarak bahsettim araştırılarak daha uygun ebatlar ve fiyatlar tespit edilebilir.

120*60*60h 12 mm cam kalınlığı ile akvaryum imalatçısına dolaplı ve üstüne kuru alanlı yaptırılması iyi olur. Cam kalınlığı bu ebatta normal balık akvaryumu için 10 mm uygun ama bizde yukarıya koyulacak kuru alan ağırlıkları bir nebze daha kalın cam kullanmamızı gerektiriyor.

Ebatlar canlı sayısına göre değişir. 100 lt üzeri ömürlük yada yetişkine gerekir derken minimum ebatlardan ötürü 3 cm hayvan için dahi 50 lt akvaryum gerekir diyoruz. Hayvanın gelşimi için gereken uzunluklardan ötürü. Bunlar su hacmi, yani kaçış boşluğunu düşünürsek akvaryum daha büyük kapasitede olmalı.

Bu tip akvaryumları akvaryum imalatçılarına yaptırmak gerekir. Genelde balık akvaryumları dar olduğu için standart akvaryumlarda bu eni bulamazsınız. Aynı şekilde cam kalınlığı da yetersiz gelir. Muhtemelen dolaplı ve tepe kuru alanlı bu tarz bir akvaryum 1200-1500 tl gibi olabilir. Bir kaç yerden fiyat almakta fayda var.

kaplumbağa başı 100 lt su ölçüyü baz alıyoruz ama daha büyüğü her zaman daha iyi tabiki. neslihanın verdiği ölçü uygun. 10 mm cam kalınlığı yeterli olmakla birlikte rodajlı olacak. ama 12 mm cam en güvenlisi. suyu kaçma riski olmayacak şekilde yükselt. bu hayvanlar su içinde uyurlar yüzerler. sorun olmaz. foruma hoş geldin.

başka ne ekipmanların var ısıtıcı kuru alan ve kuru alan lambası vs. kullandığın yemler neler.

Teşekkürler 1200 lira çok cama cam olanlar var 190 tl olanlar olmazmi kuru alan üstüne yapma sansimiz olmazmi . Son olarak o boyutta yaptirsam dahada buyurlermi? Teşekkürler

Bu hayvanlar hakkı olan boya yani 30 cm boya gelmeliler. 120*60*60 3 hayvan için en iyisi. 12 mm camda olmalı. Cama cam olsun ama yere koyuldumu filtre aşağıda kalamaz.

1200 tl tutmaz ki sumplular o fiyatta zaten mobilyayı kendiniz yaptırırsınız çok daha ucuza

RE: Boyuta karar veremedim Lütfen yardım edin..

Bazi sitelerde 120*50*60 10 mm 190 tl ama cama cam diyor o boyuttaki bir akvaryumu temizlemesi kolay olurmu , kuru olma yerini nerden alabilirim montajı kolaymi . Hayvanlari koydum diyelim büyüyecek sonra oda kucuk gelecekse satmayi dusunuyorum. Tesekkurler

Bu tarz işler hobi değil daha çok bir yaşam tarzı oluyor .. Sana ömürlük akvaryum yaparız o zaman tekrar değiştirmek zorunda kalmazsın ama tabiki zahmetli bir iş olacaktır bunu bilmen gerekli ilk baştan

o ebatlarda camacam bile o fiyatta olmaz bence.
Hayvanlarini sevmene bagli bir is bu, omurluk akvaryum kurarsin yukarida verilen olculerde olur biter.
Buyuyecek tabi canli bu, 30 cm boya ulasir fakat buyume hizi yavaslar artik. Yavruyken hizli buyuyorlar.

120*50*60 dahi yapılsa 360 lt akvaryum eder. Cam, su vs derken 500 kg ağırlığı taşımak için demir profilli bir mobilya yapılmalı. Bunların tümünü hesaba katmalı.
Bu 120*50*60 10 mm 190 tl akvaryum sıfır mı ikinci el mi? Camlar rodajlı mı? Kayıt-kuşak var mı? Bunların hepsi fiyat belirleyen sebepler.

Ama ben hala 3 hayvan için 120*60*60 ölçülerinde ısrarcıyım. İleride daha rahat ederler.

Ağustos öyle bir akvaryum kac lira eder?
AEK 190 tl olan rodajli silikonlu su sizdirmaz garantili cama cam
http://www.aysemakvaryum.com/Akvaryum-Modelleri.aspx burada
benim icin goruntu onemli degil ejderha larim rahat etsin yeter.

Emre Abininde dediği gibi herşeyi hesap etmek gerekli yinede adam gibi herşeyiyle tamam sadece bir akvaryum 400 500 arası olur 3 ü için ömürlük tahminimce .. Ama bu sitedeki fiyatlar bana uygun geldi

İnceledim, rodajlı ve kayıt kuşaklı diyor. Cam kalınlığıda 10 mm. Ama bunu yere koymak filtresyon yada kullanışlılık açısından uygun olmaz.
Ancak linkte şunu anlamadım.
İlk grupta 14. sırada 120*50*60 10 mm cam, sehpa yok, rodaj var diyor, fiyat 190 tl diyor. Bir altında 5 cm kısa olan aynı seçenekler 195 tl diyor. Bu ilginç geldi.

İkinci grupta 12. sırada 120*50*60 10 mm cam, sehpa yok, rodaj var diyor, fiyat bu sefer 450 tl diyor. Bir altında sehpa da var 600 tl, onu anladım.

Şimdi ilk grup 14 nolu sıradaki ile ikinci grup 12 nolu sıradakinin farkı neymişki ilki 190 tl, ikincisi 450 tl? Bence bunu sormakta fayda var. İki grubun altında da kayıtlı kuşaklı diyor. Sadece ikinci grupta kapakta elektrik tesisatı varmış. Bu 260 tl etmezki. Mobilyaya dahi 150 tl fark yazmış.
Birde ilk grupta daha ufak olan neden daha pahalı acaba?

Cvp: Boyuta karar veremedim

ikinci grupta rodajla sehpayı birbirine karıştırmışlar sanırım. yoksa sehpalı akvaryumda niye yok yazsın. 3. grup ekstra para akvaryum üstüne ek maliyet olarak yansıyor.

sadece akvaryum olursa hesaplı mobilyayı özel yaptırmak daha güvenli olur. ben benim aldığım imalat yerinde incelemiştim. pek sağlam gelmemişti.

Mobilyayı ayrı yaptıracaksak özellikle neye dikkat etmeliyiz yani sipariş verirken ne belirtelim?

Akvaryum ölçülerine dikkat et. Akvaryumun yan camları ayaklardan içeride kalmasın. Yani mobilyanın ortasında olmasın. Ağırlığı ayaklar taşısın mobilyanin üst plakası değil.

Mobilya önemli değilde çelik kafes önemli.

Peki Cem ilk grupta 14. sırada düşündüğümüz ölçü 190 tl iken daha küçük bir alttaki neden 195 tl imiş acaba. Bu tablo güncel yada doğrumu acaba. Konuşmadan karar vermemeli.

Eğer rodajlı 10 mm o akvaryumu 190 tl ye veriyorsa bayağı olay olur. Herkese aldırırız bunu.

akvaryumun tam kapasite ağırlığı üstünde yük kaldıracak şekilde ve su dökülmesi riskine karşı MDF olmalı. mobilya her tarafından yere basmalı. alt üst ve yan tablaların kalınlığıda ona göre olacak. mesela benim akvaryum 400 küsür ağırlığında tablaların kalınlığı 3.5 cm yarım tondan fazla çekecek güçte.

mobilya bu linkte
mailto:/forum/Konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

Ben aslında sistemi mobilyalı bir şekilde tek elden çıksın diye düşünüyordum fakat bu akvaryum fiyatını görünce bir düşündüm açıkçası. Ailem İnegöl'de yaşıyor mobilyanın istediğim şeklini yaptırabilirim. Fakat bu kadar uygun akvaryum fiyatında bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Ebatlara göre fiyatlar da bir tutarsızlık var ya da ben anlamadım diye düşündüm. Yok gerçekten böyleyse ciddi bir maddi rahatlık olacak. Filtre ve ısıtıcıda mükemmel kalitelerde alabilirim. Yaşarcan ile aramayı düşündük fakat ben ne soracağımı ya da nasıl anlayacağımı bile bilemem. Sizinde soru işaretinizin olması beni rahatlattı açıkçası. :)

Neslihan, firmayı arayıp ilgili sayfa birinci gruptaki şu ebatlarda ve cam kalınlığında olan item:14 ile belirtilen cama cam akvaryum 190 tl imiş, belirttiğinize göre rodajlı cam artı üstte kayıt ve kuşak varmı diye sor. Eğer bunlara doğrudur derse hemen al derim. Sızdırmazlık testleride yapılmış.

Geri