Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu beyazlıklar nedir?

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Herkese iyi forumlar dilerim
Dıs filtrede bir sorun oluştu onu halletme sürecindeyim,, ev değiştirdim büyük akvaryumu temizledim su doldurdum dinlensin diye..Suda bazı şekiller oluştu beyaz renkte..Sağlik sorunlarım oldu filtre arızalandı derken baya zaman geçti bir kaç aydır su bekliyordu..Foto ekliyorum, Bu suyu ne yapayim? Zor doldurdum filtreyi boyle çalıştırmak istemedim sormadan..Bunlar küf mü hayvana zararı olur mu ve diş filtre bunu temizler mi?Moderatör arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim..
Suyu doldurmadan akvaryumu temizlemiştim,, iyice de arindırdım,,,neden oldu anlayamadım..

Ekli dosyalar

• 20241211_131408.jpg
    20241211_131408.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 21
  • 20241211_131357.jpg
    20241211_131357.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 21
Merhaba Semiha, o sağlık sorunu derdi bitmiyor kafa kağıdı eskidi. Benim omurda sinir sıkışması oldu omuzda bağ doku kolda kas yırtılması. Acı dayanılmaz ağrı kesiciler fayda etmiyor. 1 haftadır koltukta oturarak uyuyorum. Emar çektirmem gerekiyor. Bilmem kaç ay sonraya gün veriyorlar önümüzdeki ay hastaneleri dolanacağım.

Filtrede kalıntı kalmışsa ondan çıkmış olabilir. Yeni eve taşındım demişsin. Sende önce bir süre kullanılmadıysa tortu borularda birikmiş olabilir. Dökünce bunlar yeriyle borudan gelmiştir.

Maşrapa ile yüzeyi fazla dağıtmadan al. Gerisini filtre çeker. Kireç tortusu değil mi bunlar?

Cem öncelikle geçmişler olsun, bir süre sadece hayatta kalma modunda kaldım,, işler güçler hep kaldı.. Şimdilerde toparlıyorum bakalım insallah sen de çabuk halledebilirsin..Bildiğim kadariyla uzun bir iyileşme süreci var dediğin rahatsızlıkların.. Kolaylıklar dilerim.

Bu suyu yeni doldurdum, yani filtre hiç çalişmadi.Ic filtre dahi kullanmadim, hayvana zarar verir mi korkusundan hayvani hiç akvaryuma koymadim.Borulardakiler kireç ondan eminim,, ama sudakiler ne hiç anlam veremedim..Eve yeni tasindim ama dedigim ama malesef daha akvaryumu kuramadim..Suyu agustosta doldurdum..Ben küf mü acaba diye korkuyorum, fakat su tertemiz su,, hiç kullanılmadı. Tuhaf yol gibi izler oluşturmuş..Hangi filtre malzemesi bunların zararını azaltır ki acaba? ,

Ekli dosyalar

• 17357329659509021350342315093119.jpg
    17357329659509021350342315093119.jpg
    1,003.1 KB · Görüntüleme: 10
  • 1735733005991440124313742997832.jpg
    1735733005991440124313742997832.jpg
    1,008.1 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Kum olsa yeni kum tortu yapar ama o değil.

Bu kuru alan niyetine kullandığın taş salınım yapmış olabilir mi? Kireç taşı mesela.

Ben öyle bir taş kullanmıyorum Cem akvaryumun kendi kuru alanı var camdan yine..
Filtre borularindakiler hep vardı eskiden beri,onlar kireç ona eminim,,

En son fotoda cam bir yüzey var üzeri bembeyaz olmuş orası kuru alan..Gerçi su buharlaşma azalmış ama aslında şu oraya kadar yüksek oluyor doldurunca

Eskiden deri montlar da bu tarz kusma olurdu Cam'da böyle bir durum varmı acaba, tuz kusması da deniyor Önce nemli bez ile sil sonra beyaz sirkeyi suyla karıştırıp bez yardımıyla sil

Yani ben bu akvaryumu beyaz sirke ve karbonat karisimiyla sildim,, küfe karşı etkili bir karışım diye, suyun hizasına kadar da normal suyla iyice sildim ve kuruladim tekrar...Suyun değdiği yerlerde karbonat mi kaldı dicem ama oralara değdirmeden yukarı kısımları onla sildim..Bana kireç gibi geliyor bunlar ama

Bu suyu boşaltip tekrar temizleyip doldurmak bana ölüm geliyor valla
Malesef benim için de en büyük sorun güzel bir bahçeli ev geniş alan lazım banyo da işkence çekiyorum resmen, eğer çeşme suyu kullanıyorsan bir iki gün damacana da ağzı açık güneş görmeyen yerde bekletmelisin ben öyle yapıyorum sorun yaşamadım,

Bol su ile durulamadıysan karbonat olabilir. Daha önce böylesini görmedim. Yeni konmuş kumda böyle bir durum olabiliyor ama bu kadar değil.

Köpüklenme de varsa karbonat olma olasığı yüksektir.

Google dan arattım akvaryumda kireç diye,, benzer görüntüler var , benzer şikayetlerde bulunanlar olmuş farklı sitelerde..Yani sonuç olarak anladığım bu klasik kireçli Ankara suyu.....

Köpüklenme yok, zaten suyu doldurduğumda suya temas eden kısımlara karbonat sürmedim hiç,, Sadece yukarılara, kireç tutan yerlere sürdüm, sonra iyice durulayıp kuruladim...Suya karbonat temas etmesi imkansiz yani.

Geri