Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

BU kap nasıl

mkl717171

Bronz 5 Üye
arkadaşalr kaplumbağa alacam 1 tane en küçüğünden ama öyle büük akvaryum kurma şansım yok şu kap nasıl evde beslemek için bunun en büyüklerinden alcam . Birde bu kaplumbağaların satışı ne zaman başlayacak mailto:/ydz63N.jpg

bi bakın arkadaşlar

Cvp: BU kap nasıl

Öncelikle bu kapta kaplumbağa beslenmez. Diğer konuda yazdığım gibi kaplumbağa yaşam şartlarına uymayan ölüm kabı denen kaplardandır bu. Bahsettiğim konuya bakarak nasıl bir ortam gerektiğini öğrenmek mümkün. Yada imkan yoksa hayvana ve kendine eziyet etmemek en doğrusu.

Kaplumbağa satışının ne zaman başlayacağı belli değil malesef.

ama bu kap şu 7 lirayamı ne satılan küçük kaplardan değil diğerlerine göre büyük birden suyunu fazla koyabiliriz hatta bunun güneşlenme yeri küçük içine başka bi ekipman koyup su seviyesini artırabilirmiyiz?

mikail bu hiçbir işe yaramaz. ancak hayvanı hekime veya bir yere giderken taşıma da kullanabilirsin. bu hayvanlar için belli bir ortam ve düzen sağlamak zorundayız. aksi halde hastalanıp ölebilirler ki küçükler için bu risk her zaman var.

sana önerim bu konuyu okuman yapılması gerekenler burada belirtilmiştir. bunları sağlayamazsan hayvana eziyet sana dert olur. masrafı balıklardan fazladır.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

anladım aslında bende küçük bi akvaryum var onun üzerine yollamış olduğun linkteki gibi bir güneşlenme yeri yapam olur su motoruna ihtiyaç varmı

Hadi cam olmadı diyelim geçici olarak plastik kap edindin ki buda kısa süreli kullaılır yavru için 50 lt su, genç için 80 lt su, erişkin için 150 lt su gerekecek. Yani kaşış boşlukları falan düşünce kalan su hacimleri. Küçükten bile başlasan gösterdiğin ürün yetersiz hacimdedir ki birde sürekli ebat değiştirme sürekli masraftır. Sebebide her değişimde filtre ve ısıtıcıda değişir.

bu koyduğum resimde küçük bi boşluk var yemlik gibi oraya ne konuyor

akvaryum camı ince ise cam üstü kuru alan olmaz. bu akvaryuma baskı yapar.

resimde bahsettiğin su içi kuru alan mı ? bu da su içindeyken üstüne çıkma ve uyumada kullandıkları sehpadır.

Semenderler için yada kaplumbağalar için yem koyulabiliyor ama çok gereksiz bir bölüm. Su kaplumbağası suda yem yer. Tükürük bezleri yoktur. Hayvan boşuna oraya gidip yem alıp suya inecek.

bu kapta beslenmezmi şimdi ya .s bide elime alınca huylanıyorum biraz bii yapmıyorlar demi

belli bir boya geldiklerinde ısırabiliyorlar. mecburi sebepler dışında hastalık ve kabuk sorunları gibi akvaryumdan çıkarmayız onlarda ellenmeyi sevmezler.

Bakım kılavuzundaki şartları en azda olsa sağlamak gerekiyor. Olmazsa olmaz. yavru tek hayvan için 50 lt su + filtre + ısıtıcı + kuru alan + kuru alan ısıtma lambası. Bunlar hayati. Ayrıca daha da gerekenler var.

Bakım koşullarını karşılamaya niyetli değilsin, kaplumbağaları tanımıyorsun, dokunmaktan bile çekiniyorsun. Benim anlamadığım neden ısrarla bu kapta işkence yapmak istiyorsun? Bence değil bu kapta hiçbiryerde kaplumbağa beslememelisin!

Bir heves uğrunaysa eğer hiç boşuna alma kaplumbağa .. İleride masrafı çok olucak filtre ısıtıcı uva b lamba yıllık en az 300 lira ki yemleride pahalı.. Yani bunları karşılayamıyacaksan hiç girişme bu işe.. Herşeyin bir usulü vardır o kapta olmaz o kabı altın kaplasan yine olmaz malesef

Acikcasi su konuyu okuduktan sonra iyiki satis yasaklanmis dedim ! Neslihan ve yasarcan olayi ozetlemis

Cvp: RE: BU kap nasıl

Alisarp' Alıntı:
Acikcasi su konuyu okuduktan sonra iyiki satis yasaklanmis dedim ! Neslihan ve yasarcan olayi ozetlemis

Herkes bilgili bir şekilde gelmiyor foruma alisarp sende başta kapta besliyordun diye hatırlatıyorum. Herkesin bir miladı olabiliyor. Kimisi başlamadan önce kimisi ortalarda kimisi hayvan öldükten sonra kimisi uzun yıllar sonra.

Hepimiz bilgisizdik ama ısıtıcı alınacak o kapta bakılmaz denildiği anda tamam dedik gerekeni yaptık paramız yoksa kredi kartı bulduk borçlandık en azından ben öyle yaptım . O yüzden idare ediversin mantığıyla olmaz bu iş yapmayın işin ucunda can var !

Esasında konu o değil. Uzun yıllar bilgi sahibi olmadan hatalar yapılabilir. Sonrada öğrenip doğruya ulaşılabilir. Tabiki bilgiye en erken ulaşmak en doğru yöntem. Yani hayvanı edinmeden önce. Aslında burada hayvan sahibi olmadan bilgilenmeye çalışılması çok iyi.
Ancak hepsinden önemlisi varki bilgiye ulaşınca uygun şartları sağlamamak için diretip hayvan almaya niyet etmek çok daha hatalı. O zaman hayvanın hiç şansı yok.

ARKADAŞLAR BÖYLE YAŞAMAZ FELAN DİYORSUNUZ HAKLISINIZ AMA BİZİM Bİ HAŞMET VARDI KÜÇÜK KAPTA 5 YAŞINA DEĞDİ ARTIK KABA SIĞMIYOR KAPTAN ATLIYORDU IRMAĞA SALMIŞTIK

bunu şöyle düşün bir insan 4 metrekarelik hücrede de yaşar, sarayda da. önemli olan mutlu huzurlu ve sağlıklı yaşaması. hayvanın yaşayacağı ortamı en iyi şekilde sağlamak ona vereceğimiz değeri gösterir. bu beslediğimiz her hayvan için geçerli. önceden kimsenin kaplumbağa besleme konusunda bilgisi yoktu. ama şimdi sende bilgi sahibi oldun. alacağın hayvana en iyi şartları sağlayacağına inanıyorum.

Geri