Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

BU kap nasıl

Cvp: BU kap nasıl

bende şu akvaryum var bunun içine nasıl bi düzenek kurupta kaplumbağa besleyebilirim annem pek hayvan sevmez çok büyük olursa besletmez? mailto:/MYdkbQ.jpg

bunun içine hiçbir ekipman sığmaz sığsa kaplumbağa sığmaz. büyükte alamayacağına göre balık gibi başka birşey düşünebilirsin. sen hep başlangıcı düşünüyorsun ama bir iki senelik süre zarfında yapacağın masraflar 1000 tl'leri geçecek.yani bu iş bayağı fedakarlık istiyor mikail. iyice düşün bu imkanları sağlayabilecek misin. annen istemiyor ama zamanı geldiğinde yardım isteyebileceğin bir kişi daha olmalı. kaplumbağalar bakımı zor ve masraflı hayvanlar.

yemleri felan ne kadar ne anlamda zor ben önceden çok besledim sonra ırmağa saldık

başlangıçta 3 çeşit yem ile başlıyorsun. sonradan çeşit artıyor. akvaryum, ekipman, kum,mango kökü vb maliyetleri, elektrik masrafları. hastalanma ve kontrol için veteriner hekime götürme. filtre temizleme, su değişimleri, eklenecek suyun önceden dinlendirilip uygun ısıya gelmesi gibi bir sürü şey. ama ekipmanlarda zamanlayıcı, dış filtre gibi üst çıtaya yükseltirsen bunlar işi rahatlatacak unsurlardır.

kaplumbağayı ırmağa salmanız iyi olmamış. evde beslenen hayvanlar zayıf bünyeye sahip olurlar. özellikle bizim ülkemiz gibi yaşam ortamı olmayan yerde adaptasyon zorluğu yüzünden büyük ihtimalle ölürler.

Geri