Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu normal mi?

Pekala o lambayı kaba nasıl sabitleyeceğim
Masa lambasının mandallı olanı var.
1736165367870.png

Tamamdır peki kabuğunu sürtmesi için ne koyabilirim akvaryuma kabuk tabakası açık ve net kalınlaşma var
Kabuğa devit 3 uygulayalım. Fakat bunun içinde ısıtma lambası lazım. Önce büyük yuvaya geçip ekipmanları tamamlayın. Bunları halletmeden yapılacak birşey yok öncelik bunları halletmeniz.

Eski plaka kavlamış. Bir sorun yok.

8 cm kabuk boyu sonrası tek öğüne düşüyoruz.

Yemler ne marka?

6 cm kabuk boyu itibariyle yem çeşitliliği artar.

Eski plaka kavlamış. Bir sorun yok.

8 cm kabuk boyu sonrası tek öğüne düşüyoruz.

Yemler ne marka?

6 cm kabuk boyu itibariyle yem çeşitliliği artar.
Evet plaka kavlamaya başladı müdahale etmedim alt kabuğu olduğu için sürterek çıkaracağına inanıyorum öneri üzerine tuzla fırçalama yaptım onun etkisi olduğunu pek sanmıyorum kireç olabilir dendiği için yaptım şimdi hazır su kullanıyorum klordan etkileniyorlarmış yemlere gelecek olursak
Yemleri yüz yüze almadım internet üzerinden sipariş etmiştim elimde olan yemler şunlar
-hobivaryum Gammarusun kaplumbağa yemi
-Tetra Reptomin Stick Kaplumbağa Yemi
-Sera Raffy P kaplumbağa yemi
-Rotifish Turtle
Yemler var elimde
Öneri üzerine 60 w demir Çanaklı masa lambası sipariş ettim geçmişte yanlış sipariş etmiştim mal elimde kaldı o 25 w mış bu 60 w sipariş ettiğim masa lambasına 52 W eski tip ampül sipariş ettim çok hatam var tam bilgim olmadığı için sürekli yanlış şeyler alıyorum 🤦🏻 2,5 ay sonra 14-16 saatlik yolculuğum olacak kaplumbağaları nasıl götüreceğim stresi sardı beni öneride bulunursanız çok iyi olur :)

Evet plaka kavlamaya başladı müdahale etmedim alt kabuğu olduğu için sürterek çıkaracağına inanıyorum öneri üzerine tuzla fırçalama yaptım onun etkisi olduğunu pek sanmıyorum kireç olabilir dendiği için yaptım şimdi hazır su kullanıyorum klordan etkileniyorlarmış yemlere gelecek olursak
Yemleri yüz yüze almadım internet üzerinden sipariş etmiştim elimde olan yemler şunlar
-hobivaryum Gammarusun kaplumbağa yemi
-Tetra Reptomin Stick Kaplumbağa Yemi
-Sera Raffy P kaplumbağa yemi
-Rotifish Turtle
Yemler var elimde
Öneri üzerine 60 w demir Çanaklı masa lambası sipariş ettim geçmişte yanlış sipariş etmiştim mal elimde kaldı o 25 w mış bu 60 w sipariş ettiğim masa lambasına 52 W eski tip ampül sipariş ettim çok hatam var tam bilgim olmadığı için sürekli yanlış şeyler alıyorum 🤦🏻 2,5 ay sonra 14-16 saatlik yolculuğum olacak kaplumbağaları nasıl götüreceğim stresi sardı beni öneride bulunursanız çok iyi olur :)

Taşıma için hayvanı kokusuz kir olmayan ayakkabı boyutunda bir kutuya tabanına havlu serip kutuya kalem boyutunda delikler açıp o kutu ile taşıyabilirsiniz.

Eğer yuvayı da yanınızda taşımanız gerekiyorsa. Büyük gida kapılarını da kolayca yanınızda taşıyabiliyorsunuz

İçme suyu pahalıya gelir. Varsa arıtma su kullanın yoksa şebeke suyunu petşişelere doldurup hava alacak şekilde oda ısısında bir yere koyun en az 1 gün dinlensin. Uzun süre duracaksa ışık almayan bir yerde yada üstüne örtü örterek tutun.

Reptomin ile rotifish içinde bitkisel içerik mevcut. Bu şekilde devam edin. Yalnız gammarus bitince tropical river shrimp yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Yolculuk ne ile olacak?

Geri