Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu normal mi?

Betulsah

Bronz 5 Üye
1000017622.jpg

Kabuğunda ki beyaz kısım acaba kabuk atma başlangıcı mı doğal bir şey mi bilmiyorum eğer sorun varsa erken müdahale edeyim diye sordum ekipman önemli tabi ben ilk başlarda ekipman alamadım şimdi herşey tam akvaryum ısıtıcısı filtre var kuru alan için ısı lambası var henüz 7 cm olduğu için protein ağırlıklı besliyorum ve günde iki kere besleme yapıyorum daha hiç kabuk atmadı hareketlerinde hiç bir sıkıntı yok hareketli yemesin de sorun yok bir ara akciğer enfeksiyonuna yakalandı şimdi hapşurma zor nefes alma iştahsızlık yok akvaryuma kabuğunu sürtmesi için ne koyabilirim öneride bulunur musunuz

Hayvanda kabuk deformasyonu da var. Su hacmi kaç litre?

Beyaz lekeler kireç gibi gözüküyor. Islak diş fırçasını tuza batırıp kabuğunu fırçalayın.
Yem çeşitliliğini arttırın. Gammarusun yanına birde stick yem alın. Reptomin yada raffy p alabilirsiniz.

Hayvanda kabuk deformasyonu da var. Su hacmi kaç litre?

Beyaz lekeler kireç gibi gözüküyor. Islak diş fırçasını tuza batırıp kabuğunu fırçalayın.
Yem çeşitliliğini arttırın. Gammarusun yanına birde stick yem alın. Reptomin yada raffy p alabilirsiniz.
Su kaç litre bilmiyorum bu 9-10 aylık bir dişi erkek kaplumbağa da var o küçük olduğu için ikisini uygun olacak bir şekilde su dolduruyorum önceden tek çeşit yem kullanıyordum yemleri değiştirmem gerektiğini söylediler ben de yeni başladım çeşitli yemlere fırçalama yapıyorum ama derisine pek yaklaşmamaya çalışıyorum bu kısımlara fırçalarken pek girmiyordum o yüzden olmuş olabilir

Su kaç litre bilmiyorum bu 9-10 aylık bir dişi erkek kaplumbağa da var o küçük olduğu için ikisini uygun olacak bir şekilde su dolduruyorum önceden tek çeşit yem kullanıyordum yemleri değiştirmem gerektiğini söylediler ben de yeni başladım çeşitli yemlere fırçalama yapıyorum ama derisine pek yaklaşmamaya çalışıyorum bu kısımlara fırçalarken pek girmiyordum o yüzden olmuş olabilir
Ölüm kabında mı bakıyorsunuz? Yuvanın fotoğrafını atın. ölçülerini yazın öyle hesaplarız su hacmini

Dişi olan 7,5 cm erkek 6,4 cm sadece ben sadece bir ara ısı sağlayabildim ısı lambası falan alamadım bir kaç sonra hepsini tamamladım keşke erken davransaydım

2 ay kadar bu kapta bakmak zorunda kaldım akvaryumum var ama ısıtıcı patladığı için bu süreçte ısıtıcı olmadığı için bu kaba almıştım ısıyı radyatörden sağladım bu süre içinde sabit ısı 27-29 derce olacak şekilde sağladım kuru alan vardı dişi kaplumbağam büyüdüğü için çıkarttım onu biliyorum çok önemli hemen her şeye yetemedim ısı lambası için sipariş verdim onda sorun yaşadım tekrardan aldım şimdi ise yeni düzen kuruyorum akvaryumu boşaltıp kurulumu yeni yapıyorum mini ısıtıcı 50 W aldım ısı lambası ise 25 W filtre filan da aldım dediğim gibi daha kurulum aşamasındayım :/

Hayvana ufak kapta baktığınız için kabuk deformasyonu gelişmiş.
Ekipmanların ve büyük yuvanın önemini acileyetini biliyorsunuz.

Yanlış ekipman almamanız için alacağınız ekipmanlar hakkında bilgi verip görsel yada link atarsanız yardımcı olurum.

Bu ısı lambası
Akvaryum ısıtıcısı
Filtre
Ya bunların hepsini de zamanla değiştireceğim bir kaç ay işimi görsün yeter kafasındayım bulunduğum evde fazla yere sahip değilim normalde Kahramanmaraşta yaşıyordum depremden sonra İstanbul'a geldim o yüzden her şeye nasıl kolayıma gelir diye bakıyorum açıkçası

Yuvayı tamamen değiştirmeniz gerekiyor. Bu kap ufak ve dar. 50 60 yada 80 litrelik gıda kabı alın. 65*40 genişliğinde ve üzerisi uygundur.
Su ısıtıcıyı kabı aldıktan sonra önerelim.

Lamba linki bu!
Metal çanaklı masa lambası ile konumlandırabilirsiniz. Kuru alan ile lamba arası mesafe 20cm olmalı fazla yakın olması hayvanı yakar fazla uzak olması da etki etmez.

Attığınız linkteki ürünler olmaz hem uygun değil hemde fiyatı pahalı.

Yuvayı tamamen değiştirmeniz gerekiyor. Bu kap ufak ve dar. 50 60 yada 80 litrelik gıda kabı alın. 65*40 genişliğinde ve üzerisi uygundur.

Lamba linki bu!

Metal çanaklı masa lambası ile konumlandırabilirsiniz. Kuru alan ile lamba arası mesafe 20cm olmalı fazla yakın olması hayvanı yakar fazla uzak olması da etki etmez.

80-50 cm akvaryum vardı taşınma sürecinde patladı idare etmek için elimde şu anda 50-20 cm akvaryum var birkaç ay idare ederim diye düşünüyorum uygun mudur

Lamba linki bu!

Yaa ben sipariş ettim hatta 2 haftadır bekliyorum yurt dışından geliyormuş

Hayır aldıklarınız idare etmez ve uygun değil. Bu kapta idare etmez 2 hayvan var, bir hayvan için bile ufak bu yuva.

Gelecek ürünleri iade edin. O paraya büyük ve iyi ekipmanlı sistem kurarsınız.

60 litre gıda kabını kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz. Cam akvaryum gibi değil. Çok hafif büyük ve dayanıklı kaplar 15cm su basıncını kaldırıyor hiç sorun yaşamadım. Yalnız büyük kapları veya akvaryumları içinde su varken taşımayın patlar. Suyu boşaltmak için dip sifonu kullanın.

Akvaryumum 50-20 cm var ısıtıcı yok diye bu kap radyatörün üzerine koyabiliyorum diye tercih etmiştim ısıtıcı gelince o akvaryuma geçecektim ben çok araştırdım ısı lambası genel olarak iyi bir sonuca varamadım acil olduğu için bu ürünleri sipariş ettim metal Çanaklı masa lambasına ısı ampulü uygun mu yani 🤦🏻 boşa perişan olduk iyi mi

Akvaryumum 50-20 cm var ısıtıcı yok diye bu kap radyatörün üzerine koyabiliyorum diye tercih etmiştim ısıtıcı gelince o akvaryuma geçecektim ben çok araştırdım ısı lambası genel olarak iyi bir sonuca varamadım acil olduğu için bu ürünleri sipariş ettim metal Çanaklı masa lambasına ısı ampulü uygun mu yani 🤦🏻 boşa perişan olduk iyi mi

Gelen ısıtıcı 50watt daha büyük bir gıda kabına geçip aldığınız ısıtıcıyı kullanabilirsiniz.

Lamba çok kötü onu iade edin. Linkini attığım ampulu ve metal çanaklı masa lambası alabilirsiniz.

Geri