Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu ürün aydınlatma için uygun mu?

Hayvanın kabuğu kir bağlamış. Hayvana ait islak diş fırçasını tuza batırıp kabuğunu fırçalayın.

Akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta ılık temiz su ile durulayın.

Temizledikten sonra birdaha fotoğrafını atın mantar veya çürüme var mı diye bakalım.
Tamamdır temizlediğim zaman atarım.
Önerdiğiniz vitasand pro 78 kumu akvaryumcularda yaygın olarak satılıyor mu? Veya alternatifi var mı?Önerdiğiniz filtre alternatifi bir şey almak istesem ne gibi özellikleri olması lazım?

Son düzenleme:
Nette bulabilisiniz. Bulamazsanız markalı silis kum alın. Markasızlardan petrol artığına varana kadar her türlü pislik çıkıyor.
Sarı silis alacaksınız beyaz silis almayın. Hem parlaklık verir hemde kiri gösterir. Bir de mermer tozunu silis diye satıyorlar.

Nette bulabilisiniz. Bulamazsanız markalı silis kum alın. Markasızlardan petrol artığına varana kadar her türlü pislik çıkıyor.
Sarı silis alacaksınız beyaz silis almayın. Hem parlaklık verir hemde kiri gösterir. Bir de mermer tozunu silis diye satıyorlar.
Peki teşekkür ederim.Filtre hakkındaki düşünceniz ne?

Akvaryum ölçüsü nedir?
Su yüksekliği kaç cm?

Elinizdeki 3 hazneli filtre 800 lt/h debili gibi duruyor. Bu sirkülasyonu hızlı yaptığı için kiri toplayamadan döndürür durur.

Ben cok yeniyim bana yegenim kaplumbagasını bıraktı hayvancağıza cok acıyorum ona acil uygun bir ortam hazırlamam gerek akvaryumum var gun icinde ebatlarinı aticam ve kaplumbaganın buyuklugunu neler almam neler yapmam gerekli bana yardım ederseniz cok memnun olurum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben cok yeniyim bana yegenim kaplumbagasını bıraktı hayvancağıza cok acıyorum ona acil uygun bir ortam hazırlamam gerek akvaryumum var gun icinde ebatlarinı aticam ve kaplumbaganın buyuklugunu neler almam neler yapmam gerekli bana yardım ederseniz cok memnun olurum

Buna tiklayin bu konuda bilgi var

Akvaryum ölçüsü nedir?
Su yüksekliği kaç cm?

Elinizdeki 3 hazneli filtre 800 lt/h debili gibi duruyor. Bu sirkülasyonu hızlı yaptığı için kiri toplayamadan döndürür durur.
80x40x50 ölçüler bu yükseklik ise 50 cm.Filtrenin gücü debisi de bu sanırım kutusunda böyle yazıyor:
10 W , Q max 1000L/h.
Yeni bir filtre alacaksam debisi ne kadar olmalı W ne kadar olmalı ideal temizleme için?

O debi muhabbeti yalan. Hepsinde farkli oluyor.

Bu filtre 80cm akvaryuma fazla gelir. 1 ton akvaryumda kullanıyorlardı bunu.
80x40x50 ölçüler bu yükseklik ise 50 cm.Filtrenin gücü debisi de bu sanırım kutusunda böyle yazıyor:
10 W , Q max 1000L/h.
Yeni bir filtre alacaksam debisi ne kadar olmalı W ne kadar olmalı ideal temizleme için?

Su 35 cm kadar bir yükseklikte ise sobo 808c köşe filtre alın. Bu da 800 lt/h debiye sahip ama debi ayar musluğu var. (Gerçi ayarlamaya gerek yok akvaryum yeterince büyük) hava kabarcığı veriyor. Üst hazneye zeolite alt hazneye elyaf koyarak etkisini artırırsınız.

Hazneleri çıkarması biraz sıkıntılı.

Dış filtre düşünür müsünüz?

Su 35 cm kadar bir yükseklikte ise sobo 808c köşe filtre alın. Bu da 800 lt/h debiye sahip ama debi ayar musluğu var. (Gerçi ayarlamaya gerek yok akvaryum yeterince büyük) hava kabarcığı veriyor. Üst hazneye zeolite alt hazneye elyaf koyarak etkisini artırırsınız.

Hazneleri çıkarması biraz sıkıntılı.

Dış filtre düşünür müsünüz?
50-45 cm yükseklikte olacak belki buna göre ne gibi kriterler olması lazım?zeolite de elyaf gibi hazneye koyuluyor değil mi. Diyelim ki hazne tek bölmeli yarısını elyaf yarısını da zeolite koyabilir miyim?Anladığım kadarıyla zeolite de elyaf gibi bir şey. Dış filtre ne olduğu hakkında bir fikrim yok açıkçası.

50-45 cm yükseklikte olacak belki buna göre ne gibi kriterler olması lazım?zeolite de elyaf gibi hazneye koyuluyor değil mi. Diyelim ki hazne tek bölmeli yarısını elyaf yarısını da zeolite koyabilir miyim?Anladığım kadarıyla zeolite de elyaf gibi bir şey. Dış filtre ne olduğu hakkında bir fikrim yok açıkçası.
Elyaf pamuk gibi bir malzeme. Zeolit ise taş diye biliyorum.

Sıralama ve hangisinden ne kadar koyuluacak onu admin yazar.

8WATT Bir filtre sizin işinizi görür ama pratikte denemek lazım temizliyor mu savuruyor mu.

Filtreyi en son halledersiniz.

Büyük akvaryum ve ısıtıcı ekipmanlar gibi şart malzemeleri önce halletmeniz daha iyi olur.

Geri