emronyus
Elmas 5 Üye
Alışveriş merkezlerine yolum düştüğünde bazen normal kaplumbağaların özel türlere karışıp gelmesi umuduyla petshoplara uğrar, tüm dikkatimle kaplumbağaların akvaryumlarını incelerim. Bugün A City Outlet(Ankara) deki petshopta çok ilginç bir kaplumbağa gördüm (Neyazık ki fotoğraf çekemedim telefonumun şarjı bitmişt
). Yanakları yine kırmızıydı ama çizgileri normal bir kaplumbağanın derisindeki çizgilerden iki kat daha kalındı. Karnı tamamen sarıydı, benek yoktu. En ilginç yanı ise üst kabuğunun ön kısımdaki parçaları(resimde işaretlediklerim) yanaklarıyla aynı renk olan turuncumsu kırmızıydı. Büyük ihtimalle chicken turtle+kırmızı yanak çaprazlamasıydı.
mailto:/img401/2929/turtleshell.jpg
Bir de Optimum'da kırmızı yanak+sarı karın çaprazlaması kaplumbağa gördüm.
Kısacası anlatmaya çalıştığım şey şu : Ben petshopları her zaman ziyaret ederim ama bugün ilk kez pür dikkat akvaryumlardaki kaplumbağaları teker teker inceledim ve ilginç sonuçlar aldım. Belki de günün birinde uzun zamandır aradığım map turtle türünü bulurum. Petshoplara gittiğiniz zaman kaplumbağaları dikkatli inceleyin, ilginç şeyler yakalayabilirsiniz
mailto:/img401/2929/turtleshell.jpg
Bir de Optimum'da kırmızı yanak+sarı karın çaprazlaması kaplumbağa gördüm.
Kısacası anlatmaya çalıştığım şey şu : Ben petshopları her zaman ziyaret ederim ama bugün ilk kez pür dikkat akvaryumlardaki kaplumbağaları teker teker inceledim ve ilginç sonuçlar aldım. Belki de günün birinde uzun zamandır aradığım map turtle türünü bulurum. Petshoplara gittiğiniz zaman kaplumbağaları dikkatli inceleyin, ilginç şeyler yakalayabilirsiniz