Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bulanıklık

BlackEagle

Bronz 4 Üye
Katılım
30 Eyl 2024
Mesajlar
40
Cem hocam selamlar nasılsınız. Bahsettiğiniz gibi vitasand pro 78 marka kumdan yaklaşık 13-14 kg kadar dibe koydum fakat dünden beri çok yoğun bir bulanıklık var bunu geçirmenin bir yolu var mıdır?
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 37
Bir miktar su alıp yavaşça emsal sıcaklıkta su ekleyin.

Isıtmak icap ederse hayvanı akvaryum suyu ile temiz bir kaba alıp su ısısını dengeledikten sonra hayvanı akvaryuma alın.

Filtre ufak gibi geldi. Kaç watt? Yada akvaryum mu büyük?

Ölçüsü ve su yüksekliği kaç cm?
 
Tamamdır su değişimini dediğiniz gibi yapacağım.

Su değişimlerinde hayvanları sıcaklık değişimlerinden etkilenip üşümemeleri için ayrı kaba alıyorum onda sorun yok.

Filtem eski akvaryumdan kalma 4w bir filtre akvaryum 100 litre 50x50x40

Tahmini 80 litre kadar su var içinde kuru alan için bıraktım kalanını
 
O filtre olmaz. Sunsun-hj752 filtre alın.

Isıtma lambası vardı değil mi?

Kaçış boşluğu mesafesi az hayvan kuru alandan dışarı atlayabilir.

O tarafa dışarıdan mukavva kartonu bantlayıp yeterince yükseklik sağlayabilirsiniz.
 
Isıtma lambasını 52w olarak sordum ama bulamadım internetten sipariş vereceğim son çare olarak fakat bu kullandığım da hem mor ışık var hem de bu mesafeden sıcaklık sağlıyor bunu kullanmaya devam edeyim mi 52w ampul alayım mı?

Mesafeyi tam ayarladım pençeleri yukarı kadar çıkamıyor biraz daha büyüdüğü zaman kuru alanı akvaryum dışına inşa edeceğim.

Suyun bulanıklığı baya bi geçti bu arada kumdan da çok memnunlar sürekli kazıyor ikisi de süs bitkisiyle oynuyorlar.
 
Bitkiyi bir süre sonra parçalamaya başlarlar o vakit çıkarın.

Hayvanın sırtı hizasında ısı ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece oluyorsa kullanın olmuyorsa halojen 52-53 W yada 60 watt filamanlı armut ampul alın.

Kumun en iyi faydası eşelenip vakit geçirmeleri. İçinde yem kırıntıları ararlar. Bu aynı zamanda birbirlerine saldırıp, dalaşma ihtimalini azaltır.
 
Canlı bitki değil ve bitkiyi sabit tutan taşı sırtıyla kaldırıp sürekli yerini değiştiriyor alfa büyük olan oynamayı mı seviyor kabuğunu bilerek mi sürtüyor anlam veremedim ama onunla çok vakit geçiriyor.

Kumun faydasını şimdiden görüyorum. Ufaklık daha az alfa daha çok zeminde kalıyor hatta alfa bazen nerdeyse bütün bedenini kumun altına gizliyor içgüdüsel bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Sıcaklık ölçümünü termometre alıp ölçeceğim ama suyun sıcaklığından daha yüksek olduğu kesin kendim bakınca da anlıyorum bunu.
 
Hayvan rahatsız oluyorsa söküp atmaya çalışır. Ama kabuğunu kaşıyorsa mango yada mopani kökü alacaksınız.

Resler nadiren kendini kuma gömer.

Derecede sera precision model uygundur.
 
bütün bedenini değil de başını ve kabuğunun çok az bir kısmını daldırıyor kumun içine.

Termometre önerisi için teşekkür ederim.

Kabuğunu kaşımıyor da sanki onunla kavga ediyor gibime geliyor. Kuru alan Rampası temin ettikten sonra şu an kullandığım adayı suyun dibine koyacağım sizce uygun mudur?
 
Ada tam batıyorsa olabilir. Sürtünüp kaşınma harici, ittirme, sağa sola atma ve ısırma gibi durumlar olursa istemiyordur, çıkarırsınız. Bu adaya da aynı tepkiyi verirse çıkarırsınız.
 
Ada ağır ve büyük ona böyle bir tepki vereceğini sanmıyorum zaten ortası da boşluk oraya girip de vakit geçiriyorlar bazen karanlıkta kalıyor diye tahmin ediyorum. Bitkiyi de çıkarayım o zaman bahsettiğiniz gibi davranıyor çünkü başta yemeye falan da çalışıyordu artık ısırmıyor
 
O dediğiniz boşluğa sıkışma ihtimali var mı? Ona dikkat edin. Sıkışırsa hayvan boğulur.

Başlarda bitkiler alg, yosun bağladığı için kokusunu alıp yokluyorlar büyüdükçe alan darlığı yada herhangi bir şeye sinirlenmişse acısını bitkiden çıkarabiliyorlar.
 
Hayır yok ama en kötü ihtimalle orayı bir şekilde kapatıp koyarım zaten uğraşmayı seviyorlar akvaryum içinde filtreyle ısıtıcıyla falan.

Genel sağlık durumlarını yorumlamanız için görsellerini paylaşıyorum teşekkür ederim şimdiden.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4461.jpeg
    IMG_4461.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4462.jpeg
    IMG_4462.jpeg
    978.4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4463.jpeg
    IMG_4463.jpeg
    916.9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4464.jpeg
    IMG_4464.jpeg
    951 KB · Görüntüleme: 17
10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

İkisininde kabuk yapıları gayet güzel. Birinci hayvanın sırt kısmı arkadan ikinci adada hafif gensel kusur var. Ön kısmı hafif şekilsiz. Ama bir sorun değil.

İkinci hayvanda büyüyor. Alt desenler gölgelenmeye başlamış üstbağadaki çizgiler genişlemiş.

Göz ve kulakları sağlıklı. D vitamini eksikliği de yok.
 
Kardeş kardeş büyüyor ikisi de sağlıklı olmaları da beni mutlu etti.

Çiftleşme ihtimalleri nedir sizce bilmeden büyüğünü erkek ufak olanı da dişi diye aldık ama şu an için bilemiyoruz dediğiniz gibi.

Bir de özellikle büyük olan örneğin kuru alanda dinlenirken ben odaya girdiğimde veya akvaryuma yaklaştığımda hemen apar topar kendini suya atmaya çalışıyor bazen atamıyor ters dönüyor çırpınıyor falan ufak olanda pek böyle bir şey yok gibi anlamadım.
 
Dişiler geç olgunlaşıyor. Üremenin gelişimini tamamlaması boş yumurta atmasıyla anlaşılır yalnız 3 cm boyunda boş yumurta attıkları nokta çiftleşme zamanının geldiğini işaret eder. Bu da 20 cm kabuk boyu civarlarıdır. Ama çiftleşme dişiye bağlı durumdur. Erkeği yeterli nitelik ve kusursuz gen olarak görmezse hayatta çiftleşmez. Bu da ikinci bir sorun oluşturur. Erkek karşılık bulmazsa hayvanı taciz ve darb edecektir. Tepeden ensesini yada arka ayaklarını ısırabilir. Dişi bu sebeple bunalıma girecektir. Tepki gösterecek özgüvene sahipse karşılık verip erkeği ısırabilir. Dişiler 10 cm kabuk boyu sonrası daha hızlı büyür ve erkeğe nazaran daha iri olurlar. Erkek dişinin çenesinden kaçmak için mesafesini korur ama ayak titretme yaparak sürekli taciz eder. Bu dişide tik oluşması noktasına gelebilir. Dişi ayak titretmeyi gördüğünde sürekli ayaklarını suratına doğru götürecektir.
 
Kaplumbağalar için alan tehdide açık noktadır. En alışık hayvan dahi yetişkin noktasında suya kaçar. Yavruların aklı pek ermez yada sıcak mayıştırdığı için bir tepki vermez o da büyüdüğünde kaçacaktır.

Hayvanlar alandayken o odaya girmek icap ederse yavaş hareketlerle girin ve o tarafa doğru bakmayın. Kamufle olduğunu sanıp bir süre daha alanda durabilir.
 
Detaylı çiftleşme bilgileri için teşekkür ederim. Bakalım biraz daha büyüdükleri zaman anlarız ne yapacaklarını :)

Benim akvaryumum salonda duruyor kışın oda sıcaklığını vs hesap edip buraya kurmuştum. Yine dediklerinize dikkat ederek onları rahatsız etmemeye çalışırım.

Çok çok küçüktü ikisini de aldığımda büyüdüklerine şahit olmak mutluluk verici.
 
Sistem uygun hale geldiklerince mutluluklarını görmek paha biçilmez. Bu hareketlerine yansıyor.
 
Geri
Üst