Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Burnundan Baloncuklar Cıkıyo

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaslar iki gun once akvaryuma gectim bugun 3. Gunumuz şipşik fanustayken burnundan baloncuklar cikariyodu suan oyle bisey gormedim ama bi sorun olabilir mi diye dusunuyorum ne yapabilirim :( ?

Cvp: Burnundan Baloncuklar Cıkıyo

önceki akvaryumunda su ısıtıcı, lamba yoktuysa soğuk algınlığı olmuş olabilir. hafif olduğu içinde geçmiştir diye düşünüyorum. sen bir süre takip et.

Suan akvaryumun ustune 60 wattlik lamba var surekli yaniyo arada bir 10 dakika sonduruyorum sonra yine yakiyorum su isisini da olctuk 25 C usumezler umarim :S

25 derece kötü değil. 27 olunca daha iyi olur. Lamba hep açık kalmalı. Cem' in dediği gibi baloncuk konusunu biraz gözlemlemeli. Bence hayvan ısınınca toparlar.

Tamam lambayi hep acik birakicam geceler de dahil . Baloncuk konusunu da gozlemlemeye devam edicem ama ya devam ederse ne olucak ? .s

minimum 26 derece olsun. veya bir haftalığına 28 derece yap hayvan marazı varsa atlatsın. sonrasında yaz sebebiyle su ısınacaktır zaten.

Isiticim yok ki suan :( bugun almaya calisicam bauhausta bulabilir miyim ?

gece kuru alanda uyumuyorsa lambayı yakmaya gerek yok. su 28 derece olduğunda hayvan su içinde uyuyorsa o ısıyı da koruyabilirsin. hayvanlar kafa dışarda gövde su içinde kalacak şekilde bir yerde olurlarsa iyi olur bu da genelde filtrenin biraz su üstüne yakın konumlandırılması veya ipek bitki ile sağlanabilir.

Cvp: RE: Burnundan Baloncuklar Cıkıyo

Seyma.' Alıntı:
Isiticim yok ki suan :( bugun almaya calisicam bauhausta bulabilir miyim ?

Bauhausta akvaryum ekipmanı satılmıyor. Pet shopa gitmek gerekir.

Ha tamam o zaman petshop daha yakin iki uc tane var insallah bulabilirim :S

Cvp: RE: Burnundan Baloncuklar Cıkıyo

Seyma.' Alıntı:
Gece kuru alanda uyuyolar lamba sayesinde su da isiniyo

Isıtma lambası gündüz sabit yanmalı. Gece kuru alanda uyuyorsa ayrıca night glo alınmalı. Diğerinden rahatsız olur.

bauhausta olmaz ama oraya gidersen ecolite marka 52 w olan ampul alabilirsin onun ısısı güzeldir, yedek alıp at bir kenara.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul.html

ısıtıcı için petshopa bakacaksın. yatay batan bir şey alacaksın dikleme su oranın az buna uygun boyda ısıtıcı bulamazsın. üzerinde batanlarda "completely submersible" yazar.

Tamam isitciyi hallettikten sonra lambayi da halledicem

cem' Alıntı:
bauhausta olmaz ama oraya gidersen ecolite marka 52 w olan ampul alabilirsin onun ısısı güzeldir, yedek alıp at bir kenara. ısıtıcı için petshopa bakacaksın. yatay batan bir şey alacaksın dikleme su oranın az buna uygun boyda ısıtıcı bulamazsın. üzerinde batanlarda "completely submersible" yazar.

Peki alacagim yatay boy isitici buyuk akvaryuma da yeticek mi ?

AEK' Alıntı:
Seyma.' Alıntı:
Gece kuru alanda uyuyolar lamba sayesinde su da isiniyo

Isıtma lambası gündüz sabit yanmalı. Gece kuru alanda uyuyorsa ayrıca night glo alınmalı. Diğerinden rahatsız olur.

Simdilik gece de yaksam bi sorun olur mu ?

benim akvaryumun suyuda 28 dereceydi AEK 26 ya düşür dedi Düşürdüm bende sanki artık daha rahat etmiş gibi süzüle süzüle yüzüyo suyun içinde 28 dereceyken çırpınarak yüzüyo gibiydi aşırı heycan yapıyodu 26 daha iyimiş ya valla süper oldu 28 derece suda bunalıyodu demekki

venom' Alıntı:
benim akvaryumun suyuda 28 dereceydi AEK 26 ya düşür dedi Düşürdüm bende sanki artık daha rahat etmiş gibi süzüle süzüle yüzüyo suyun içinde 28 dereceyken çırpınarak yüzüyo gibiydi aşırı heycan yapıyodu 26 daha iyimiş ya valla süper oldu 28 derece suda bunalıyodu demekki

Benim suda 25 derece ama isitici yok .s

25 te olur heralde Dışardakiler napsın onların ısıtıcısımı var martta uyanıyolar kış uykusundan 18-20 derece suda yaşıyolar doğada yaşayanlar

Aynen ama onlarin yaratilisi da o sicakligi kaldirabilecek sekilde yaratilmistir herhalde

su sıcaklığı metabolizmayı harekete geçirdiği için hayvan hareketli olur. su soğudukça enerjisini korumak için hayvan mümkün olduğunca az hareket eder.

şeyma büyük akvaryumun 40 lt olan değil mi ?

evde baktığımız kaplumbağalarda dışardakilerle aynı cins ama onlar küçükken alışıyo doğa şartlarına o yüzden dayanıklı oluyolardır Bende keşke küçükken alıştırsaydım azar azar

Geri