Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

buyuk kaplumbaga bahcesi

Ipek abla bnm gordugum senn gosterdiklerinden buyuk.. 3 ay kullanabilirmiyim bunu?

Cvp: buyuk kaplumbaga bahcesi

1-2 hafta kalıp yardım etcek.Ben kuşların kaplumbağalar düşmanlıklaarı var belgeselde kartal kaplumbağayı gagasına alarak yükekten atıyolar kaplumbağa ölünce yiyorlar.O yüzden kuşlarla aynı beslenmemeli diyorlar.Köylerinde böcekleri olduğu için mehmetin nasıl götürceni bilmiyor bide kedisi var yabani.

Allah şifa ve sabır versin.
Bulunduğu odaya kesinlikle kedi girmeyecekse normal saklama kabı olur bence. Sonuçta kedi niyeti kaplumbağayı almaksa her ihtimalde kapak vs korunaklı ne varsa devirerek başarır.

Arkadaşlar güneşlendirme kapları için şunu söylemek istiyorum. Bu plastik ürünleri hayvanları güneşlendirmek için kullanmayın. Kapalı olmalarından ve üzerindeki ızgaranın ufak olmasından ötürü verim alınamayacağı gibi hayvan içeride bunalacaktır. Esintiyi engeller ama hayvanları delirtir bence. Güneşlendirmede açık yerde ama esinti olmadan bir yer ayarlanmalı. Kuşları zaten engelleyemez. Eğer kuştan korumak içinse sağlam yatay düzende bir kuş kafesinin içerisine ufak bir sulu gölgeli bir yer yapılabilr.

ninjakaplumbağa19' Alıntı:
1-2 hafta kalıp yardım etcek.Ben kuşların kaplumbağalar düşmanlıklaarı var belgeselde kartal kaplumbağayı gagasına alarak yükekten atıyolar kaplumbağa ölünce yiyorlar.O yüzden kuşlarla aynı beslenmemeli diyorlar.Köylerinde böcekleri olduğu için mehmetin nasıl götürceni bilmiyor bide kedisi var yabani.

Aslında en güvenlisi bir tanıdığa emanet edip gitmesi. Orada birde bununla uğraşmak zorunda kalması sinir sistemini yıpratır.

Bana kaplumbağasını emanet etcekti ama benim 4yaşında bir kaplumbağa var yanına 2 tane kaplumbağa getirdi ikisinde kovaladı ayaklarını ısırdı.Bende emanet etcek birde benimki vahşi tek başına yaşamış kabul etmez.

Ozaman bende kendiminkini büyük plastik resim paylaşmıştım ona koyarım iki hafta.

Cvp: RE: buyuk kaplumbaga bahcesi

Şelale' Alıntı:
Ipek abla bnm gordugum senn gosterdiklerinden buyuk.. 3 ay kullanabilirmiyim bunu?
Olculeri bilmedigim icin bir sey soyleyemem ama ordakilerden biri 50 cm eger ondan buyukse kullanilabilir diye dusunuyorum tasimak icin de guzel olur pet shopa giderswn bir olc ne kadar su alabilecek bi onu hesaplayalim

Emre abi zaten guneslendirmeyi ogle saarleri arasinda yapmiyoruz bunun icin cok bunalmazlar gibi geliyor bana bir kismi zaten golgede kalacak hem ruzgari engeller hemde bocek , karinca vb. sorunlari olanlar icin iyi bence cok sicaklarda da kapaksiz olarak kullanilabilir acikcasi fikir benim hosuma gitti

Bencede bunalmazlar Emre abi. Niye bunalsinlarki? Yarisi golge olcak cunku.

Denemekten zarar gelmez tabi arkadaşlar. Ama benim fikrim yukarıdan girecek güneş dar alandan yetersiz olacağı için bir süre sonra kapağı kaldırmak zorunda kalma ihtimaliniz. Böyle oluncada 10 tl lik saklama kabından farkı kalmaz. Ben biraz cebinizi düşünerek uygun bulmadım. Ama güneşlendirme için daha önce denenmedi.

Seyehat icin uygun ama tek özelligi kuru alan 5 tl lik saklama kabi alip cd kabindanda kuru alan yâpsan ayni sey 55 tl ye degmez. ^^

Evet fiyat bana da pahali geldi ben birara bizim buradaki petshoplara bakacagim varsa ve fiyati uygunsa alacagim guneslenme icin kullanamasam bile seyahatlerde kullanirim gerci seyahate giderken yem makinasini takiyorum ama veteriner vb. goturmem gerekebilir

Getir götur islerinde güzel kullanilir :whistling:

Aradda oluyo öyle seyler karışiklik :133:

güneşlendirme de şu konuyu da bilmek iyi olur. yumuşak plastik güneş altında salınım yapma ve koku verme açısından riskli. sert plastik o açıdan da uygundur.

mika pahalı olur. ondan ürün yapacaklarını sanmam.

Mikadan olsa hemen alirim sağlıkli oluyor cünkü plastikten iyidir ^^

Geri