Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cam kayasından dekoratif aydınlatma ve şerit led ile akvaryum aydınlatmam

azrael

Gümüş 5 Üye
Merhaba arkadaşlar... Pratik led aydınlatmamın kurulumunu aşama aşama sizlere göstermek istedim:

İlk olarak, ham hali şu şekilde olan cam kayayı parçaladım:
mailto:/30htrbt.jpg

ve keskin köşelerini güzelce törpüleyerek şu hale getirdim. bu cam kayası parçasının altına ufak bir plastik kase koydum ve içerisine 5 watt rgb led yerleştirdim. bu rgb'nin üzerine de "epoxy" adındaki kimyasal karışımlı reçineyi döktüm. ve kenarından ufak bir delik açıp 4 uçlu kablo çıkardım. o açtığım delikten epoxy akmaması için de elektrik bandıyla kenarlarını kapadım. ve bu döktüğüm madde kısa bir süre içinde sertleşerek ledi su geçirmez bir hale getirdi. artık ledim katı bir maddenin içinde ve tamamen güvenli. epoxy'i şeffaf olanlarından kullandım. böylece ledin ışığını engellememiş oldu. istersem bu kayayı artık su altında da kullanabilirim. ama gerek duymadım.

mailto:/htsmmo.jpg

mailto:/10y126s.jpg

epoxy donduktan sonra ledli kayamı birkaç renkte denedim.

mailto:/2cppbmc.jpg

mailto:/33ynknc.jpg

mailto:/2dlqibc.jpg

Su aydınlatmam için de şerit led kullanmayı tercih ettim.
mailto:/2gui0kg.jpg

kuru alanın altına sığdırabileceğim boyutlarda şerit ledi parça parça kesip, uçlarına lehimlediğim kablolarla her birini paralel devre haline getirdim. ve son olarak ledli kayanın kablolarını paralel hale getirip bağladım. ardından kumanda sistemini, yani rgb ünitesinin bağlantısını yaptım.

mailto:/2qi0kdv.jpg

senkron ve paralel çalışıp çalışmadıklarını anlamak için kontrol ettim.

mailto:/r70g09.jpg

bağlantılarda bir sorun olmadığını teyit ettikten sonra şerit ledleri kuru alanımdaki çim halının altına güzelce yerleştirdim. kuru alanımın tabanı camdan olduğu için direkt ışığı suya verecek, hem de camın arkasında kaldığı için nemden ve sudan korunacak.

mailto:/2i0u2w4.jpg

şerit ledleri çim halının altına yerleştirdikten sonra, onlarla paralel olan cam kayayı da çim halının üzerine yani kuru alana yerleştirdim.

mailto:/1zl4xoo.jpg

kuru alandaki konumunu ve yerini güzelce sağlamlaştırdım.

mailto:/2hgcpoj.jpg
mailto:/v7bnsm.jpg

yeniden çalıştırdım:
mailto:/14d1qac.jpg
mailto:/1264i2f.jpg
mailto:/301krbp.jpg

tabii şu an birkaç renkte gösterdim sizlere. fakat kumandayle belirlemek suretiyle 16 renk tonu seçeneğim var. kullanabileceğim renkler ve kumandası:

mailto:/hs00ns.jpg

cam kaya ve akvaryumun akşamki görüntüleri:

mailto:/oa3nyg.jpg

mailto:/v67xp3.jpg

mailto:/2dvl92d.jpg

mailto:/noiwdj.jpg

mailto:/2lxukaw.jpg

mailto:/opxu9i.jpg

mailto:/2mi2cyg.jpg

tabii kapluşu rahatsız etmemek için rengarenk yapmıyorum akvaryumu. sizlere renk canlılığını gösterebilmek adına istisna yaptım. genelde gün ışığına yakın renkleri tercih ediyorum.

mailto:/ng2i2v.jpg

umarım detaylı anlatabilmiş, benzerlerini yapmak isteyen arkadaşlara ufak da olsa bir fikir verebilmişimdir. :)

RE: CAM KAYASINDAN DEKORATİF AYDINLATMA VE ŞERİT LED İLE AKVARYUM AYDINLATMAM

çok güzel olmuş gerçekten ellerinize sağlık

Ellerinize saglik, uzun zamandir düsündugum bir aksesuardi. Telefonda detayli inceleyemiyorum uygun bir zamanda basinizi agritabilirim.

Cvp: RE: Cam kayasından dekoratif aydınlatma ve şerit led ile akvaryum aydınlatmam

bumble bee' Alıntı:
Ellerinize saglik, uzun zamandir düsündugum bir aksesuardi. Telefonda detayli inceleyemiyorum uygun bir zamanda basinizi agritabilirim.

Teşekkür ederim. :)
takıldığınız nokta olursa her zaman sorabilirsiniz.

Cvp: Cam kayasından dekoratif aydınlatma ve şerit led ile akvaryum aydınlatmam

Çok başarılı ve çok güzel bir aksesuar olmuş

çok güzel ve yaratıcı olmuş ellerinize sağlık :D

Harika bir goruntusu olmus gercekten ellerinize saglik ve tesekkurler. Kirmizinin verdigi isiga da bayildim soylemeden gecemedim :) Gule gule kullanin

Çok güzelll :w00t:

Çok güzel olmuş gerçekten elinize sağlık :)

Tek kelimeyle harika olmus ^^

güzel bir çalışma şahane bir çalışma olmuş. tebrik ederim. akın cam kayayı nereden aldın.

cem' Alıntı:
güzel bir çalışma şahane bir çalışma olmuş. tebrik ederim. akın cam kayayı nereden aldın.

teşekkür ederim cem. arkadaşım almıştı kendisine. istanbul'da bulmuş. bir daha gittiği zaman bana da getirmesini söylemiştim. o da gittiğinde getirdi. fakat internet üzerinden de satışı var diye biliyorum.

http://dogaltasci.com.tr/

Cem, ben cam kayaları buradan seçerek almıştım. Akvaryum içine taşlanmış kayalardan koymuştum. Ancak Akın olayı mükemmel boyuta getirmiş. Diyecek söz bulamıyorum. Hem emek hem ortaya çıkan harika, tebrikler.

Geri