Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cam temizliği

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Su mercimeklerini aldım, minare salyangoz ve midyeler yolda, filtre malzemeleri tamtakır. Strafordan iyi kötü bir kuru alanım var.

Şimdi çözülmesi gereken sorun şu: Cam temizliği! Damlalar kuruduktan sonra artık klordan mı kireçten mi bilmiyorum, akvaryumda izleri kaldı. Bize temizliğe gelen ablamıza sordum, çıkmaz onlar dedi. Ancak cif ve bulaşık süngerinin tel tel olan kısmıyla iyice bastırarak sileceksin dedi. Onda da yine az da olsa leke kalır diyor.

Şimdi sorum şudur:

1) Cif+bulaşık bezi haricinde neyle temizlenebilir bu lekeler? İnanılmaz rahatsız ediyor.

2) Akvaryumun dış tarafındaki lekeleri camsil giderir mi?
 
Akvaryum için temizlikte hiç bir kimyasal madde kullanmayın dışında zaten pek leke oluşcağını sanmıyorum genelde içinde oluyor kireçten dolayı lekelenme durumu. Su altında sert bir bulaşık süngeri ile yıkamak biraz daha azaltır ama tamamen çıkarmayacaktır yine de. Tuzlu su ile ovup iyice durulamanızın da faydası olabilir.
 
Sirkeli suyla deneyebilirsin faydalı olacağını düşünüyorum
 
Hayır sirke koku yapmaz iyi bir temizleyicidir:)Neden akvaryumda kalacakki arkadaş cam temizliğinden bahsediyor
 
Sirkenin az miktarda olmasının büyük sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Su seviyesini düşürüp silip kuruladıktan sonra sorun olmaz. Tekrar suyu yükseltirsiniz.
 
Jilet camı çizer diye duyduğumdan kullanmadım daha önce, hiç çizme olmadı diyorsanız jileti deneyebilirim? Şu tedavi hayırlısıyla bitsin sirkeyi de deneyeceğim.
 
Geri
Üst