Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Camı patlamayan acil ısıtıcı önerisi

damla45

Bronz 4 Üye
Merhabalar. 10 cm boyunda yetişkin su kaplumbağam var ve baya hareketli Cem beyin önerisi ile tetra ht 100 kullanıyordum 2 defa temin ettim ve fiyatı 1200 tl civarı. Sürekli cam patlaması sorunu yaşıyorum bir bakıyorum ısıtıcının vantulzqrı camda ama kendinisini bir şekilde çıkarmayı başarıyor nasıl bir yol izlemeliyim şu an ısıtıcımız yok çelik ısıtıcı mı alsam diye düşünüyorum acil önerinizi bekliyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_8620.jpeg
    IMG_8620.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 14
Bu marka biraz pahalı ama nasıl acaba dışı cam değil bunun sanırım yani cam ısıtıcılardan soğudum acil önerilerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_8621.png
    IMG_8621.png
    341.2 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba,

Baktığınız ısıtıcı kaplumbağalar için uygun değil. Suyu 25 derecede sabit tutuyor. Benim kaplumbağamda hareketli ve ısıtıcı ile uğraşıyor. Henüz patlama durumu yaşamadım. Eheim Thermocontrol E100 / E200 modellerinden akvaryumunuza uygun olana bakabilirsiniz. Ek olarak yine de plastik malzemeden ısıtıcı koruyucu ürünler var. Zaten plastik koruyucu gelene kadar eheim thermocontrol ısıtıcı dayanır diye düşünüyorum. Camı çatlayan duymadım bu modelde. Özellikle ürün alırken amazon yorumlarına bakarım orada da böyle bir yorum görmedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241123_234318_Hepsiburada.PDF
    783.4 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20241123_234045_Hepsiburada.PDF
    608.4 KB · Görüntüleme: 4
Teşekkür ederim cevabınız için bakıyım o zaman dediğiniz markaya

Akvaryum ufak mı yada su derinliği az mı?

Hayvan kabuğunu kaşırken ısıtıcıyı yukarı kaldırıyor. Mango yada mopani kökünü bu iş için kullanıyorlar. 10*35 cm gibi bir ölçüde kök uygun olur. Düz yere koyduğunuzda altında rahat gireceği boşluk olmalı. Yalnız akvaryum ufaksa yer kaplayacağı için hayvan rahatsız olacaktır.

Çelik olarak roxin ve rubio markaların ısıtıcısı var.

Akvaryum ufak mı yada su derinliği az mı?

Hayvan kabuğunu kaşırken ısıtıcıyı yukarı kaldırıyor. Mango yada mopani kökünü bu iş için kullanıyorlar. 10*35 cm gibi bir ölçüde kök uygun olur. Düz yere koyduğunuzda altında rahat gireceği boşluk olmalı. Yalnız akvaryum ufaksa yer kaplayacağı için hayvan rahatsız olacaktır.

Çelik olarak roxin ve rubio markaların ısıtıcısı var.
Aslında çokta küçük değil akvaryum yani elimde olan şu an böyle ileride daha büyüğüne geçmeyi düşünüyorum 80 uzunluk 45 yükseklik 26 eni var dediğiniz köklere bakıcam teşekkür ederim Cem bey

Cem bey dediğiniz kökleri araştırdım çoğu yerde kalmamış bitmiş. Birkaç yerde de 800 tl üzeri ben de dolap uygulamasından buldum ama kararsızım sizce hangisi uygun olur

Ekli dosyalar

• IMG_8656.png
    IMG_8656.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_8658.png
    IMG_8658.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_8659.png
    IMG_8659.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_8657.png
    IMG_8657.png
    771.7 KB · Görüntüleme: 10
Büyük olan uygun duruyor diğerlerini üstünden atar. Birkaç cm daha uzun olsa iyiymiş ama bu da iş görür.

Önce fırça ile deliklerine varıncaya kadar su altında iyice fırçalayın. Kıymık çıkarsa koparın. Sivri yer gözükmüyor. Tencerede yarım saat 45 dakika kaynatın. Suyunu salsın tekrar fırçalayıp durulayın akvaryuma koyun. Başlarda öz su salabilir. Hafif su sararmaya başlar. Bu suyu belli sürelerde kısmi su değişiklikler ile yenileyin. Bu amonyak patlamasını kamufle ediyor. Bir süre sonra özsuyu biter.

Büyük olan uygun duruyor diğerlerini üstünden atar. Birkaç cm daha uzun olsa iyiymiş ama bu da iş görür.

Önce fırça ile deliklerine varıncaya kadar su altında iyice fırçalayın. Kıymık çıkarsa koparın. Sivri yer gözükmüyor. Tencerede yarım saat 45 dakika kaynatın. Suyunu salsın tekrar fırçalayıp durulayın akvaryuma koyun. Başlarda öz su salabilir. Hafif su sararmaya başlar. Bu suyu belli sürelerde kısmi su değişiklikler ile yenileyin. Bu amonyak patlamasını kamufle ediyor. Bir süre sonra özsuyu biter.
Peki Cem bey teşekkür ederim

Cem bey bu nasıl sizce

Ekli dosyalar

• IMG_8667.png
    IMG_8667.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_8668.png
    IMG_8668.png
    2.5 MB · Görüntüleme: 11
@cem bey ben bu son attığım fotoğraftaki kökü aldım umarım doğru almışımdır inanın başka hiçbir yerde bulamıyorum ancak bunu bulabildim

Merhaba, Cem beyin önerisiyle bende aynı markanın ısıtıcısını aldım. Sorun ısıtıcıda değil, kabuğunu kaşımak için akvaryumun camıyla ısıtıcının arasına girmeye çalışırken ısıtıcıyı geçmeli yuvasından çıkarıyor. Ben bu sorunu bir adet kaliteli bir cırt kelepçeyle çözdüm. Kaliteli diyorum plastik kokuyorsa suya da plastik salınımı yapacaktır, bunu istemeyiz. Beyaz renk kokusuz 10cmlik bir cırt kelepçe işinizi görür. Isıtıcının ısınan tarafına değil ayar düğmesi tarafına yakın bir yere sabitleyiniz cırt kelepçeyi. Elektrikçilerde yada yapı marketlerde bulabilirsiniz.

Merhaba, Cem beyin önerisiyle bende aynı markanın ısıtıcısını aldım. Sorun ısıtıcıda değil, kabuğunu kaşımak için akvaryumun camıyla ısıtıcının arasına girmeye çalışırken ısıtıcıyı geçmeli yuvasından çıkarıyor. Ben bu sorunu bir adet kaliteli bir cırt kelepçeyle çözdüm. Kaliteli diyorum plastik kokuyorsa suya da plastik salınımı yapacaktır, bunu istemeyiz. Beyaz renk kokusuz 10cmlik bir cırt kelepçe işinizi görür. Isıtıcının ısınan tarafına değil ayar düğmesi tarafına yakın bir yere sabitleyiniz cırt kelepçeyi. Elektrikçilerde yada yapı marketlerde bulabilirsiniz.
Evet kabuğunu kaşımak istiyor dediğiniz gibi o cırt kelepçelerden elimde var yenisini sipariş verdim tekrar gelince takacağım bir de kaşınması için Cem beyin dediği kökten aldım bakalım umarım faydası olur. Öneriniz için teşekkür ederim 🤗

Uzantı kısmı altına girip sürtünebilir. Tabi bütünüyle kökün altına girseydi daha randımanlı kaşınırdı.

Uygun şekilde bulunması gerçekten zor. Ürün doğal ürün. Yalnız bitkiyi muhtemelen yiyecektir.

Uzantı kısmı altına girip sürtünebilir. Tabi bütünüyle kökün altına girseydi daha randımanlı kaşınırdı.

Uygun şekilde bulunması gerçekten zor. Ürün doğal ürün. Yalnız bitkiyi muhtemelen yiyecektir.
Kök geldi Cem bey. bitki yok çıkartmışlar üstünden gerçekten çok zor buldum. Altına taş koysam sorun olur mu biraz yükselip altına rahat girebilsin diye dediğiniz kaynatma işlemlerini yapacağım ondan sonra akvaryuma koyucam

Sterilizasyon bitince o şekilde koyun bakın. Hayvan kullanabiliyorsa o şekilde dursun. Zaten kök akvaryum içinde gezinir durur.

@cem bey tekrardan merhaba kağlumbağamda bugün bir şey farkettim yüzeye çıkınca çok derin nefes alıp veriyor yani çok net duyabiliyorum sağlığı yerinde ama yüzeye çıktığı an nefes alıp veriyor sürekli ne yapmalıyım acaba

elime alığım zaman bir süre yapıyor sonra duruyor nefes alıp vermesi. Mangrow kökünü bugün koydum akvaryuma acaba stres mi yaptı çok efor sarfediyor sürekli üzerinde neden olmuş olabilir acaba 😞 @cem

Geri