Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Canıma tak etti artık usandım!

özdeniz

Yeni Üye
Katılım
28 Nis 2015
Mesajlar
8
2 adet şirin kaplumbağayı 2 sene önce dayım verdi bana bakayım diye kıyamadım bir süre leğendir vs. ortamlarda baktım sonra acıdım hayvancağızlara dedim bir sistem kurayım yaklaşık 500tl para ve emek harcadım durumumda okadar müsait olmadığı halde sırf üzüldüğümden 200lt tank aldım gittim özel plexi parça kestirdim kuru alan için vs..

Yaklaşık son 5 aydır büyük olanın ufak olana baskı kurduğunu gözlemledim.Nedenlerini aradım araştırdım soruşturdum aralarında yaklaşık bir 4-5 cm civarı fark var.Sanırım akvaryumda hakimiyet kurmaya çalışıyor.
Sürekli ufak olanın kuyruğuna saldırıyor.Bende öyle davrandıkça su bulunmayan bir fanusa koyuyorum.Arkadaşlar artık canıma tak etti.Ufak olana çok üzülüyorum sürekli bir kaçma halinde aralarındaki boy farkından sanırım saldırma durumu oluyor.

Kaç kere sahiplendirmeye çalıştım olmuyor bir süre daha bekliyeceğim olmadı benim elimden gelen başka bir şey kalmayacak malesef doğaya bırakacağım.Bu soğukta ne olacak ne bitecek bilmiyorum ama ne benim farklı bir sistem kurma imkanım var nede akvaryumu bölme gibi bir imkanım var inşallah aranızdan birisi çıkar sahiplenir onada üzülüyorum fakat yapabileceğim birşey kalmadı...

Herkese saygılarımla.
 
Cvp: Canıma tak etti artık usandım!

Adınız Soyadınız:
Kaplumbağanızın Yaşı:
Kaplumbağanızın Boyu:
Kaplumbağanızın Cinsiyeti:
Kaç tane kaplumbağa:
Oturduğunuz il-ilçe:
Neden vermek istiyorsunuz:
Resim:
İletişim:


Yukarıdaki şablon kullanıldığı taktirde sahiplenme konusunda istekli olan kişilerin ulaşım süresi asgari düzeye indirgenmiş olur.
Bu mevsimde doğaya salınması ki yerli türlerimizden değil,telef olmasına sebebiyet verecektir.
 
Son çareye kalırsan doğaya salma bu hava şartlarında ölür. Olanakları iyi temiz bir petshopa bırakman daha iyi olur. İnşallah bu noktaya gelmeden sahiplendirme olanağı bulursun.

Bu süreçte mümkün olduğunca uyku süresini uzatman iyi olur. Hava karardığı gibi hayvanların bulunduğu yeri karanlık yap. Büyük olana bir hafta boyunca bir miktar fazla yem ver. Eğer yapabilirsen ayrı uçlarda besle.

Akvaryumun ortasına uzunca bir bitki koyman iyi olur. Böylece küçük olan dairesel olarak kaçma imkanı bulacaktır. Tabanda silis kum yoksa al. Kum zaman geçirip oyalanmalarını sağlar.

Isıtıcı lamba 10-12 saat kadar açık kalsın en azından küçük bunalırsa kuru alana çıkıp kafa dinlesin.

Hiyerarşik düzen kavgaları her hayvan için geçerli bir durumdur. Deriyi yaralamayacak orandaki ısırmalarda normaldir. Yalnız sürekli kuyruğa odaklanması iyi değil.

Bunları yap davranışlarda düzelme olmaz ve kavgalar şiddetlenirse son çare vermek olur.

İki günde bir de sularına İki damla metilen mavisi damlat. İçeriğindeki alkol yatıştırıcı özellik taşır.
 
Geri
Üst