Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Canlı bitki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan taskin71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taskin71

Yeni Üye
Herkese iyi günler dileyerek akvaryum büyütmeye karar verdim .Tanıdığm arkadaşımın akvaryumunda Marimo Moss Sarılı Akvaryum Kökü Canlı Bitki.
Marimo Moss Ball 2-3Cm Yosun Topu Canlı Bitki ve Rotala Blood Red In Vitro Canlı Bitki eklemek istiyorum kaplumağamında yaşacağı uygun bir ortam olur mu .silis kumunda yetişir mi acaba.öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum

Herkese iyi günler dileyerek akvaryum büyütmeye karar verdim .Tanıdığm arkadaşımın akvaryumunda Marimo Moss Sarılı Akvaryum Kökü Canlı Bitki.
Marimo Moss Ball 2-3Cm Yosun Topu Canlı Bitki ve Rotala Blood Red In Vitro Canlı Bitki eklemek istiyorum kaplumağamında yaşacağı uygun bir ortam olur mu .silis kumunda yetişir mi acaba.öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum
merhabalar rotala blood red yüksek su kalitesi ve high ışık specturumu isteyen bir bitkidir.Özelikle demir takviyesi olmazsa rengini kaybedebilir.Marimo kendi halinde yaşıyabilen bir alg topluluğuludur. Kaplumbağanız küçükse belli bir süre yaşıyabilirler.Ancak bitkilerinizin hazin sonu paramparça bir şekilde dipte kalmak olucaktır.Anubias gibi sert bir bitkiyle bu süreci modellemiştim.1 2 ay sonrasında yaprağı bırakın kökleri bile paramparça etmişlerdi.Kaplumbağalar doğası gereği hepçildir.Doğal alanlarında timsahlar rakunlardan sonraki 3. apex predatorlardır.Yani sadece bitkiyle sınırlı değil koyduğunuz her canlı ısırıklardan payını alacak,eğer ısırılıp koparılabiliyorsa yenilecek,yenilmiyorsada paramparça olacaklardır.Olmasa biel rotalalar kaplumbağalrın yüksek üre ve tuz içeren su değerlerinde solup gideceklerdir.

bu bahsettiğim bitkiler düz zemine mi dikmek gerekir yoksa kayaların içine mi dikilebilir. özel gübre almak gerekir mi.silis kumunda yetişir mi.

Bahsettiğiniz bitkileri bilmiyorum ama sağlıklı bir kaplumbağa akvaryuma koyduğunuz her şeyi yer.

bu bahsettiğim bitkiler düz zemine mi dikmek gerekir yoksa kayaların içine mi dikilebilir. özel gübre almak gerekir mi.silis kumunda yetişir mi.
Marimo dikilmez kendisi yuvarlak yeşil birtop gibi bitki değil tek hücreli canlıların oluşturduğu bir kommünite.Ekmenşze gerek yok su değişimleri ile fanusta bile nakarsınız.Rotala red için yoğunluğu yüksek boşluk kesri yüksek bitki kumları daha idealdir.Köklerinin büyümesi için. Silis Kum düşük yoğunluklu aralarında boşluk kesri bulunmayan bir kum olduğu üçin kökler rahatça boşluk bulamaz,yaşar ama ona coşmaz sadece hayatta kalmaya çalışır.Blood redten ziyade ilk olarak anıbias,illa rotala istiyorsanız green olarak başlıyabilirsiniz.Kaplumbağanın olduğu akvaryumda malesef hezimete uğrarsınız

Kaplumbağanın yemesi dışında dış filtre de mevcutsa dış filtre bitkilerin gıda kaynağını tüketecektir.

Geri